Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zuid-Afrika > Welgevonden Big 5 Research and Conservation project

 > Reisverhalen


Reisverhalen Welgevonden Big 5 Research and Conservation project

 

welgevonden big 5 research and conservation project bushman paintingsVrijwilligerswerk verrichten in Welgevonden is een van de meest bijzondere ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik ben in totaal 1,5 maand in Welgevonden geweest. Als vrijwilliger verblijf je in een luxe en omheind tentenkamp midden in een gebied waar de Big 5 vrij rondloopt. De tenten waarin je verblijft liggen aan de rand van het kamp op een paar meter van de omheining. Je hebt dus zomaar de kans dat je wanneer je 's morgens je tent uitstapt oog in oog komt te staan met een olifant of neushoorn! In de tijd dat ik er was, was het kamp nog in opbouw. Wifi is aanwezig, maar bedenk dat het Afrika is en dat het signaal niet al te sterk is. Dit geldt overigens ook voor de elektriciteit die kan uitvallen of op rantsoen is of de watervoorziening die tijdelijk is onderbroken. Dit is even lastig, maar dit heeft ook z'n charmes! Er is een mooie braai area waar je 's avonds samen rond het kampvuur kunt zitten (ideaal wanneer je niet kan koken wanneer er geen elektriciteit is) en er wordt nog een mooie lounge area gerealiseerd.

welgevonden big 5 research and conservation project meehelpen tijdens de identificatie bij een rhino captureDe research coördinator, Greg, waarmee je gaat werken en die elke dag met je op pad gaat, verblijft ook in dit kamp. Pip, zijn assistente, is vanwege andere werkzaamheden minder vaak aanwezig in het kamp. Samen met Greg of Pip vertrek je elke ochtend rond 7 uur voor de dagelijkse werkzaamheden die op het programma staan. Deze werkzaamheden lopen uiteen van het monitoren van gedrag van verschillende diersoorten tot het uitzetten van likblokken. De werkzaamheden hebben normaal gesproken altijd te maken met datacollectie voor onderzoeken die in het reservaat uitgevoerd worden. Daarnaast mag je soms ook meekijken met taken die door het management van het reservaat uitgevoerd worden zoals het uitzetten van dieren! Daarnaast wordt van de vrijwilligers verwacht dat zij het kamp schoonmaken en dat zij koken en de lunch voor onderweg klaarmaken.  

welgevonden big 5 research and conservation project data verzamelen in de bushNaast de dagelijkse werkzaamheden staan de coördinatoren altijd open voor de wensen van de vrijwilligers. Nightdrives zijn over het algemeen altijd wel een keer te regelen in de weken wanneer je daar verblijft. In de reservaat zijn er ook bushman paintings die tegen betaling bekeken kunnen worden (aanrader!). Maar alle sightings en bijzondere momenten tijdens de werkzaamheden zelf zijn ook al speciaal genoeg! Het is een prachtig vrijwilligersproject waar je bijzondere mensen ontmoet en hoe dan ook veel zal meemaken. Ik kan dit project alleen maar aanraden. Ik ben er nu 2x geweest en mocht ik de kans krijgen dan zou ik meteen weer terug gaan!

Lisette Klein (Welgevonden  2 x in 2015)

 

welgevonden big 5 research and conservation project welgevonden big 5 research and conservation project het maken van de identificatiekit van een kudde buffels welgevonden big 5 research and conservation project