Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zuid-Afrika > Trees and Travel South Africa

 > Reisschema


Reisschema 3 weekse rondreis Trees and Travel South Africa

 

Hieronder in het kort wat je tijdens de reis allemaal gaat zien en beleven:
 

Dag 1   Vertrek uit Johannesburg richting Hoedspruit
Vroeg opstaan! Om 05.00 vertrek richting het noorden, richting Mpumalnga en Kruger National Park. Niet even verder slapen tijdens deze reis want je gaat langs echte highlights zoals Long Tom Pass, Pilgrim's Rest, God's Window en natuurlijk Blyde River Canyon. 's Avonds aankomst in lodge en eten onder de Afrikaanse sterrenhemel. Prima begin van de reis!

Incl: ontbijt, avondeten en lunch onderweg
vrijwilliger bi blyde canyon
       
Dag 2   Hoedspruit en bezoek aan Kruger National Park
Bush action! De dag en avond/nacht zal bestaan uit safari's en bushwalks op zoek naar de Big 5. De kans is groot dat je veel wildlife gaat zien, maar ja...ze komen niet bestelling dus hopen dat je geluk hebt! Na terugkomst even een duik in het zwembad van de lodge met een biertje en een fantastisch uitzicht.

Incl: ontbijt, lunch, avondeten, 2 game drives per dag
hi!!
       
Dag 3 - 4   Ezulwini / Swaziland
Na een lekker ontbijtje de bus weer in richting richting Swaziland. Onderweg de prachtige omgeving (met als je geluk hebt het spotten van wildlife) van Barberton Nature Reserve, Mountainsland Natre Reserve en Songimvelo Nature Reserve. In Swaziland verblijf je een eco-lodge in de Ezulwini vallei. Dag 4 staat in het teken van culturele geschiedenis en je bezoekt een lokaal dorp, het national museum en je zite het koninklijke paleis. Daarna lekker relaxen en alle indrukken even verwerken.

Incl. ontbijt en Lobamba Village Tour 
 trees and travel south africa swaziland
       
Dag 5 - 6   Royal National Park / Drakensbergen
Vroeg in de ochtend laat je Swaziland achter je. Op naar de prachtige Drakensbergen! Je kunt veel avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, rotsbeklimmen, paard rijden, fly-fishing etc. Maar als je een potje wilt biljarten in het hostel met andere backpackers...prima! Op dag 6 staat de Amphitheatre Hike op het programma en dat wil je niet missen! Na al dat geklim en geklouter is het daarna heerlijk relaxen bij het zwembad.

Incl. ontbijt, Amphitheatre Hike, African braai (avondeten)
 trees and travel south africa sentinel hike - drakensberg mountains
       
Dag 7 - 8   Durban
Na 2 dagen bergen, bergen en nog eens bergen vertrekt de bus richting Durban en de Indische Oceaan. Je vertrekt weer vroeg dus misschien even tijd voor een dutje in de bus want de Afrikaanse braai van de vorige avond zul je vast nog wel voelen...Na aankomst in het hostel aan zee mag je zelf weten wat je gaat doen; naar het strand of Durban verkennen..het is aan jou! 's Avonds kun je naar een restaurantje - er zijn er genoeg - of je eigen potje koken in de keuken van het hostel.

Incl Ontbijt
 kinderen op het strand
       
Dag 9 - 10  

Umzumbe
Na een kort ritje kom je aan bij een van de leukste hostels aan de kust Mantis and Moon backpacker met een heuse tropisch-jungle achtige tuin mét jacuzzi! Je kunt vanuit hier de Oribi Gorge bezoeken. Een aanrader! Verder zijn er veel andere activiteiten die je kunt doen: surfen, duiken, vissen of gewoon vanuit de tuin naar de zee turen en kijken of er walvissen of dolfijnen vorobij komen!

Icl. ontbijt en Afrikaanse braai  

 trees and travel south africa indische oceaan
       
Dag 11 - 13  

Coffee Bay
Op dag 11, 12 en 13 bevind je je in het hart van Zuid-Afrika: de regio Transkei. Dit is Zuid-Afrika op zijn best met mooi glooiende heuvels en echte Afrikaanse dorpen. De tijd heeft hier stil gestaan. Je rijdt door naar Coffee bay, een stadje aan de kust die erg geliefd is bij backpackers vanwege het heerlijke, relaxte en laid back sfeertje. Dag 11 en 1 kun je gebruiken om de Hole in the Wall hike te maken.Een mooie tocht langs de Indische Oceaan. Geen zin? Lekker chillen kan ook met songs van Bob Marley op de achtergrond..

Incl. ontbijt, Hole in the Wall hike

 trees and travel south afrika hole in the wall hike
       
Dag 14 - 15   Chintsa West
Van het ene prachtige strand naar het andere. Vandaag zak je verder af in zuidelijke richting naar Chintsa. Weer zo'n strandparadijsje waar je van alles kunt doen en ondernemen: surfen, mountainbiken, yoga, strandwandelingen, volleyballen. Genoeg te doen! Het hostel waar je verblijft is zo'n hostel waar je wel wat langer zou willen blijven...nou vooruit dan maar: nog een dagje erbij!

Incl. ontbijt
 trees and travel south afrika fun at the beach
       
Dag 16 - 17   Jeffrey's Bay
Next stop is Jeffrey's Bay: surf mekka van Zuid-Afrika. Wederom in een prima hostel direct aan het stand gelegen. Prima laidback sfeertje en voor de shoppers heel veel leuke surfwinkels van Billabong tot Quicksilver tot Roxy. Hele fijne beach outfits voor hele leuke prijzen...

Incl. Ontbijt
 trees and travel south africa jeffreys bay
       
Dag 18 - 19   Storm's River (Tsitsikamma National Park)
In de ochtend weer tas pakken, ontbijten en door naar de volgende bestemming. Via de prachtige Garden route op naar Tsitsikamma National Park. Next stop is Storm's River Village. In dit ruige gebied zijn veel stoere activiteiten te doen met als hoogtepunt de hoogste bungeejump ter wereld! De Storm's River Mouth tour staat op het programma maar daarnaast is er nog genoeg tijd over om je eigen avontuurlijke hart op te halen. 's Avonds een Afrikaanse braai om het energiepeil weer een beetje op te krikken! 

Incl. ontbijt, Afrikaanse braai en Strom's River Mouth Tour 
 trees and travel south africa tsitsikamma national park
       
Dag 19 - 20   Oudtshoorn
Om 09.00 weer in de bus om weer een stukje van de Garden Route te rijden richting een totaal ander woestijnachtig Little Karoo. Uiteindelijk beland je in de hoofdstad van de struisvogels: Oudtshoorn. Hier kun je de Cango Caves gaan bezichtigen, een kijkje nemen bij de Cango Wildlife Range (opvang voor wildlife) of een cage dive maken met levende krokodillen om je heen. Wat jij wilt! Het hostel ligt middenin het centrum dus 's avonds miscchien even naar ene restaurant, bar of filmpje pakken

Incl. ontbijt
 trees and travel south africa struisvogels in oudtshoorn
       
Dag 20 - 21  

Ruiterbos - Mossel Bay
Door het woestijnachtige gebied weer onderweg naar het volgende hoogtepunt: de Outeniqua Mountains. Je gaat  de Robertson Pass over en beland ineens in een landschap dat zo het decor zou kunnen zijn van Lord of the Rings. Het uitzicht vanuit het hostel in de Outeniqua Mountains is adembenemend mooi en het eten dat kok Chrissie maakt is meer dan lekker. Een paardrij-ervaring staat op het programma en dat is zeker een aanrader! De laatste avond...tijdens heerlijk eten en de ondergaande zon in de bergen kun je herinneringen en ervaringen delen van de afgelopen weken. Whow!

Incl. lunch, braai, Horse Experience

trees and travel south africa groep vrijwilligers.jpg 
       
Dag 21                   

Via Standford en Hermanus naar Kaapstad
De laatste dag, maar wat voor een dag! Om 09.00 weer fris en fruitig in de bus om richting Kaapstad te gaan. Maar niet zonder even een kleine omweg naar Stanford te maken want daar staat de Birkenhead Brouwerij. Een biertje op de vroege ochtend gaat er vast wel in! Daarna door naar Hermanus wat de perfecte walvis-spot-plek is van Zuid-Afrika. Tenminste, als je in de periode mei-december daar bent. Daarna nog even de pinguïns van Stony Point in Betty's Bay begroeten. Vanuit daar is het nog een klein uurtje naar Kaapstad en zie je de Tafelberg langzaam uit het niets opdoemen. De rondreis is voorbij, ''s avonds afscheid nemen van je matties en....tijd voor vrijwilligerswerk!

Incl. ontbijt.

 uitzicht kaapstad

 

  

Trees and Travel South Africa | Reisschema | Prijzen en voorwaarden | Startdata