Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zuid-Afrika > KwaZulu Big 5 reservaten

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen van deelnemers KwaZulu Big 5 reservaten

 

Zondag 27 september

Slaap: 8 uur in verschillende vluchten :-)
Eieren: 2
Redbull: zero
Wild Dogs/Rhino:     zero
Wifi: in de morgen
Weer: 24 graden

 
Na twee redelijk lange vluchten mag ik hard rennen met een zware koffer, een handbagage koffertje en mijnrugtas op Johannesburg. “Je moet op de tweede verdieping bij balie 89 zijn.” Nee, dit is niet African Airlines die zit een stuk terug, I think.”, “Wauw that’s a heavy suitcase, you have to pay extra ($7,- “klein” verschil met Nederland), no, not here @… pay and then come back.”. Samen met een Afrikaans meisje dat overal keurig in de rij wilde gaan staan, tot ik haar de eerste keer de rij uittrek en meeneem naar voren. En met een groepje Engelse jongens die nogal wat moeite hadden met het inchecken van hun gitaren en surfboarden (gokje) racen we verder. Gelukkig mag ik overal (bij betalen, terug bij de koffers, de douane en security) “voorkruipen” door mijn haast keer op keer uit te leggen, “owh, you really need to
hurry”. We stormen door. Bij de gate springen we als laatste in de bus met een grote smile van het meisje “thank you so much”. Jaja, zo doen wij Henskens dat ;-). Na een leuke vlucht met veel uitzicht toch echt in Richard’s bay, een loopband voor de koffers, een Hertz, en een snoepautomaat. Ik word opgehaald door de vrouw van de lodge. Heerlijke kamer met helaas chinees eten die avond. De volgende morgen staan er (zoals verwacht) eieren klaar voor het ontbijt. Ze smaken me nu nog erg goed maar ik bereid me mentaal voor op 3 maanden eieren, eieren en nog meer eieren voor ontbijt en lunch...  

Eveline Henskens heeft een supertof blog geschreven. Die móet je lezen!

 

Van het begin tot het einde fantastisch! Totaal 6 weken in 3 verschillende parken genieten van de Afrikaanse bush. Verwelkomt worden in Imfolozi door allerlei dieren; witte neushoorns, olifanten, buffels, vogels, impala's en als kers op de taart 3 leeuwen die in het donker voor ons op de weg liepen. Betere start daar kon ik me niet wensen. In Mhkuze de wilde honden dagelijks opsporen en volgen. Gezien hoe de honden jagen, rusten, spelen en eten. Confrontaties zien tussen wilden honden en neushoorns, gnoes en zebra is adembenemend.
In Tembe veel geleerd over sporen, natuurbescherming, interacties tussen mens/dier en dier/dier en dagelijks genoten van het unieke zandbos en de vele bewoners.

Aanrader? Ja, een tijdje in een totaal andere omgeving met andere mensen
Tip: Er open instappen en genieten.
Miranda Langhenkel (42 jaar, Kwazulu Big Five reservaten 2014)

 

Ik was een vrijwilliger bij Kwazulu Big 5 (Wildlife ACT) dus ik heb geholpen bij de conservatie van wilde honden, cheetahs, neushoorns, ... in Zuid-Afrika. Ik heb een geweldige tijd gehad in Zuid-Afrika. Ik was liever nog een aantal weken extra daar gebleven.

Ik ben 8 weken naar KwaZulu Natal, Zuid-Afrika geweest. Daar kon ik deelnemen aan 4 projecten. Deze projecten waren steeds in een ander park gesitueerd en elke 2 weken was er transport naar het volgende park voorzien. Ik heb bij elk project gezien wat er allemaal komt kijken bij de conservatie van wilde dieren: welke methoden er worden gebruikt en wat voor materiaal er nodig is. Het verblijf was goed georganiseerd. Ik verbleef samen met max. 4 andere vrijwilligers en 1 of 2 monitoren in een huis dat meestal in het park gelegen was.

Aanrader? Ja, ik vind het nuttig om naar het buitenland te gaan omdat je dan een andere cultuur/samenleving leert kennen. Zo verruim je je denkwereld. Je leert ook om zelfstandig te zijn en vaak ontdek je nieuwe aspecten van jezelf.
Tip: Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je geen stress hebt ter plaatse. Zeker een aanrader dus!
Dorien van Rooy (25 jaar, Kwazulu Big Five reservaten 2014)

 
 

Mijn buitenland avontuur bestond niet alleen uit het vrijwilligerswerk. Maar als ik me alleen richt op die twee weken, kan ik zeggen dat ik een top tijd heb gehad! Ik heb veel geleerd van de wilde dieren en de natuur. Daarnaast hadden we een heel leuk en gezellig team, met sommige mensen heb ik nog steeds contact.
Aanrader? Ja, het is een hele ervaring, waarvan je veel leert. Je krijgt een nieuwe kijk op bepaalde onderwerpen en je word er zelfstandiger van. Geniet van het avontuur en wees niet bang!
Claudia Nendels (20 jaar, Kwazulu Big Five reservaten 2014)

 

Ik heb mijn stage gedaan bij het KwaZulu Big Five reservaten project. Ontzettend gaaf.
Of ik even een samenvatting wil geven? Het was het ene hoogtepunt na het andere. Aangevallen door een olifantenstier. Waarbij mijn hart echt letterlijk in mijn keel zat. Neushoorns, wilde honden, leeuwen, cheetah's, luipaarden, het wat ongelooflijk!

Aanrader? Ja, omdat het de tijd van je leven is. Tip: Gewoon doen.
En ik stuur wel weer een mailtje als ik terug wil ;)
Anne van Dam (20 jaar, Kwazulu Big 5 reservaten project 2014)