Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zuid-Afrika > Kaapstad

 > Ambassadeur Ashley van Berkum


Ambassadeur vrijwilligerswerk Kaapstad: Ashley van Berkum

 

vrijwilligerswerk kaapstad ashley van berkumDeze zomer (2016) ben ik naar Zuid-Afrika (Kaapstad) geweest om vrijwilligerswerk te doen. De eerste keer dat ik zo'n lange vlucht en overstap had, en daarnaast ook de eerste keer dat ik helemaal alleen op reis ging. Klinkt allemaal spannend, maar ik vond het echt een top ervaring! Alles was heel erg goed geregeld; de ophaalservice bij het vliegveld, goed hostel, een leuke oriëntatie dag (met een rondleiding door de stad, informatie over het vrijwilligerswerk en het aanbod van excursies) en er was altijd iemand te bereiken van de organisatie als je toch nog vragen had.

Het project zelf was ook heel leuk en de collega's waren allemaal erg open en geïnteresseerd. Ik deed vrijwilligerswerk in een klas met kinderen tussen de 6 en 8 jaar. Het was leuk om ze te kunnen helpen en ze nieuwe dingen te leren. Daarnaast was het vrijwilligerswerk een uitdaging voor mezelf. Ik moest streng op kunnen treden als de kindjes zich niet volgens de regels konden gedragen en ik wou mezelf niet teveel te hechten aan de kinderen (niet voor mezelf, maar ook niet voor hun). Het verblijf in het hostel vond ik ook heel fijn. Het was erg leuk om andere internationale vrijwilligers te leren kennen en met hen alle mooie plekken in Zuid-Afrika te verkennen. Ook werden we vanuit het hostel goed geholpen als we een taxi nodig hadden of vragen hadden over de omgeving of andere zaken.

Ik heb drie weken vrijwilligerswerk gedaan en ik heb in mijn vrije uren heel veel kunnen zien van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Ik heb Tafelberg en Lions Head beklommen, naar Boulders Beach geweest, naar Kaap de Goede Hoop, een 4 dagen tour gedaan (waarbij we dieren hebben gespot in het Addo Park en van de hoogste brug een bungeejump gedaan, ik heb een ranch bezocht en nog veel meer! In deze drie weken ben ik dus heel wat ervaringen rijker en ben ik gegroeid in mijn gevoel van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ook vond ik het een goede ervaring om die weken dat ik daar was alleen maar Engels te praten, hier heb ik ook veel van geleerd. Ook vond ik het erg leuk om zoveel leuke nieuwe mensen te leren kennen.

Door alle mooie en leuke dingen die ik heb gezien, voelde het als een soort vakantie, maar dan nog met extra ervaringen en leermomenten en een gevoel van voldoening en waardering door te helpen op het project. Al met al een echte aanrader!

collage zuid afrika

 


Wil je Ashley iets vragen over haar reis? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Ashley. We zullen de e-mail dan zo snel mogelijk naar haar doorsturen. Je kunt alles aan haar vragen over haar reis, de werkzaamheden, de reis die ze gemaakt heeft, haar ervaringen...