Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zuid-Afrika > Groepsreis zomer

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen Groepsreis Zuid-Afrika

Ik heb deze zomer de groespreis in Zuid-Afrika gedaan: een combinatie tussen sociale projecten (schilderen bij weeshuizen, geholpen in een adoptiehuis, tuintjes aangelegd op scholen) en een wildlife week. Is me héél goed bevallen. We verbleven in een heel mooi guesthouse in en goede wijk van Johannesburg. We kregen heel lekker eten en alles was goed geregeld. 
 
De eerste 2,5 week verbleven we in Rosebank, Johannesburg. Daar hebben we eerst 3 dagen bij een weeshuis geschilderd (Amazing Grace Children's Home). Was heel leuk om te doen en om met de kinderen te spelen. Het weeshuis is erg mooi opgeknapt. Bij een ander weeshuis hebben we geholpen de donaties van Mandela Day te sorteren en op te bergen. Ook hebben we met Green Beings composthokken en groentekisten gebouwd bij 2 scholen. Ten slotten zijn we naar het Kliptown geweest (suburb van Soweto, heel armoedig), en hebben we huisjes geschilderd en de organisatie KYP (Kliptown Youth Program) geholpen met vanalles. Was indrukwekkend en mooi om daar te zijn. In de weekenden maakten we uitstapjes naar o.a. Soweto (Mandela huis, Soweto towers, Joburg stadion) en Lesedi.

Na 2,5 week vertrokken we richting het Krugerpark, en verbleven we in de Panzi Bushcamp lodge. Was echt prachtig! Ook hier werden we heel goed verzorgd. We zijn een dag in het Krugerpark geweest, hebben de Panoramaroute gevolgd en hebben locals uit Graskop ontmoet. De rest van de week was niet een heel vol programma, dat was wel jammer. We hebben vooral veel bushwalks gemaakt (wandelingen in de "achtertuin") en geleerd over boomsoorten en vogelsoorten. Maar we hebben dus niet echt gewerkt met wildlife. Wel hebben we één keer geholpen met het vangen van zebra's en wildebeests (was heel gaaf om te doen) alleen werd aan het eind duidelijk dat die werden afgemaakt. Was dus geen leuke ervaring.
De laatste week was dus een beetje een vakantieweek, ook wel leuk.
 
Aanrader? Ja, het is heel erg leuk en interessant om een tijdje in een ander land/andere cultuur te leven. Als vrijwilliger kom je ook op plekken waar je als vakantieganger niet zo snel zal komen. En zo leer je het land eigenlijk pas echt kennen.

Tip: Neem warme kleren mee voor 's avonds, 's nachts en 's ochtends! Maar ook zomerkleren voor overdag. En hou wat ruimte over in je koffer voor souvenirs, want er worden zoveel leuke dingen verkocht!
Nora Meijburg (21 jaar, Groepsreis Zuid-Afrika 2014)