Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zuid-Afrika > Big Cat Elephant Rhino Research en Conservation

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringenDrie weken naar Zuid-Afrika, daar op twee plaatsen verbleven. Heel veel gamedrives gedaan, zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds en 's nachts, big 5 + predatoren monitoring, hele leuke groep vrijwilligers waar ik mee samen heb gewerkt. De mensen van de organisatie African Impact waren stuk voor stuk ontzettend aardig en wisten zoveel. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan. Prachtige ervaring om de typisch Afrikaanse dieren in het echt te zien.

Aanrader? Ja, het laat je zien hoe het er ergens anders op de wereld aan toe gaat. Ook leer je je eigen omgeving en faciliteiten veel meer waarderen. Verder doe je een hoop ervaring op (alleen al voor het reizen per vliegtuig!) en leer je nieuwe mensen kennen from all over the world!

Tip: Lees je goed in over de verschillende projecten en kies iets wat echt bij je past. Dat maakt de ervaring des te leuker en je kunt het wellicht ook toepassen op je toekomst of baan later.
Daniëllen Verheijen (22 jaar, 3 weken Reserach and Conservation 2014)

 

Deze reis is me heel goed bevallen. We moesten data verzamelen over de big 5 en enkele andere dieren. 2 keer per dag hadden we een activiteit. De ene keer was dat met de jeep het park in, maar het was ook 2 keer per week klusjes in het reservaat. Bijvoorbeeld vuilnis rapen of wegen vrijmaken van prikkelbosjes en bomen. Ook had je veel vrije tijd waarin je klusjes op het 'kamp' kon doen.

Aanrader? Ja, het is gewoon een ontzettend mooie ervaring.
Tip: Ga er blanco in en geniet!
Inge van Berkum (26 jaar, 2 weken Reserach and Conservation 2014)

 

Hoe mijn reis bevallen is? Heel goed, het was leerzaam en je wordt uit je comfort zone gehaald. Ik heb werkzaamheden verricht die ik normaal gesproken niet zou doen. Snare searching, road clearing en litter picking. Daarnaast ben ik heel wat wijzer geworden over hoe een game reserve functioneert.

Mijn buitenlandavontuur duurde 6 weken. Het was fantastisch om het wild zo gade te kunnen slaan en allerlei gegevens te noteren die ik vervolgens in de data entry invoerde. Het gaf mij veel inzicht over hoe in dit geval de leeuwen, olifanten en neushoorns functioneren. De afwisseling met conservatie werkzaamheden vond ik erg leuk. Binnen deze werkzaamheden gebeurde van alles van snare searching ism de Anti Poaching Unit tot en met het vastnaaien van dik gaas aan hekwerk om de moestuin van de mamma's te beschermen tegen de kippen van de buren. Mijn verblijf was uitstekend geregeld. Afwisselende maaltijden en natuurlijk veel nieuwe, aardige mensen ontmoeten vanuit de hele wereld. Ik zou iedereen aanraden dit een keer te doen in je leven het is een bijzondere ervaring.

Aanrader? Ja, het is goed om een keer iets langer uit je vertrouwde omgeving te zijn en op jezelf aangewezen. Er zitten altijd genoeg mensen tussen waar je een klik mee hebt en je ervaart de natuur heel anders dan tijdens een vakantie.
Tip: Ga er open in en dan haal je er het meeste uit.
Lies Muller (62 jaar, 6 weken Reserach and Conservation 2014)
 
 

vrijwilligerswerk_zuid-afrika_wildlifeproject_moniquevan haarstHoe mijn verblijf in het buitenland is bevallen? Helemaal geweldig! Fantastisch! Geweldige locatie, geweldige dingen gedaan, geweldige mensen ontmoet, goed verzorgd, veel geleerd.

We moesten populaties bijhouden, samenstelling van kuddes, verschillende diersoorten noteren etc en al die data analyseren. 3 tot 4 dagen in de week hadden we 2 gamesdrives à 4 uur per dag. Daarnaast hebben we de locale community geholpen met een tuin aanleggen, scholen bezocht om met de kids te spelen en ze wat te leren. Dit heb ik 2 weken gedaan.

Of ik nog tips heb voor toekomstige vrijwilligers? Just do it! Dankzij de fijne hulp van coördinator Barry gaf het mij een veilig gevoel  om dit avontuur in mijn eentje aan te gaan. Normaal denk ik alles wel 20x uit maar deze vakantie gaf mij zo'n goed gevoel dat ik vrij snel geboekt heb zonder alle afwegingen gemkaat te hebben. Mega bedankt voor deze enorm geweldige ervaring!
Monique van Haarst

   
 

Big Cat, Elephant, Rhino Reasearch  Project | Prijzen en voorwaarden | Startdata | Reisverhalen