Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Zambia > Trees for Zambia

 > Ervaringen


Ervaringen Trees for Zambia


vrijwilligerswerk zambia trees for zambia laura gangemi.jpgIk was op zoek naar een vrijwilligersproject waarbij je écht je handen uit de mouwen moest steken. Veel projecten die ik op internet zag leken me meer op vakanties dan op vrijwilligerswerk. Maar Trees for Zambia leek me een project waarbij je daadwerkelijk iets kon doen, waarbij je soms moest zwoegen om het project een succes te maken. En dat bleek zo te zijn, want sommige dagen was het heel hard werken. Maar ik ben nog nooit zo trots geweest, als op de dag dat we 800 bananenboompjes in de grond hebben gezet.

Mijn drie weken in Zambia waren onvergetelijk. Ik heb schoolkinderen geleerd dat bomen belangrijk zijn en mijn best gedaan ze een belangrijke levensles mee te geven. Ik heb mijn wekker vervloekt op doordeweekse dagen wanneer we om 7:00 uur moesten ontbijten. Ik heb slechte 80’s-liedjes én Hakuna Matata gezongen terwijl ik een gaten groef voor boompjes. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt die overal ter wereld wonen, waar ik nu nog steeds contact mee heb. Ik heb gefeest en film gekeken onder de prachtige Zambiaanse sterrenhemel. Ik heb de Victoria Falls gezien en ze zijn werkelijk magisch. Ik heb de slappe lach gehad bij het kampvuur. Ik heb gevoetbald met Zambiaanse kinderen. Ik heb gejuicht toen er na vier dagen zonder vlees eindelijk kip op het menu stond. Ik heb olifantenpoep geschept. En ik heb best wel hard gehuild toen ik weer naar huis moest.

Het waren drie bijzondere weken die ik niet had willen missen. Ik beveel Trees for Zambia aan aan iedereen die gelooft in de kracht van de natuur en de kracht van de welwillende mens. Mocht je twijfels hebben of meer willen weten over het er aan toe ging, neem dan gerust contact me op! En als je in Zambia aankomt, en Uncle Ben vraagt je: “How are you feeling?”, twijfel geen seconde en antwoord: GREEN!!!
Laura Gangemi (Trees for Zambia 2013)

 

Trees for Zambia |  Prijzen en voorwaarden | Ervaringen | Fotogallerij