Au pair
Home  > Vrijwilligerswerk > Wildlife

 > Afrika


Wildlifeprojecten in Afrika

Afrika is natuurlijk dé place-to-be als het om Wildlifeprojecten gaat. En die zijn er dan ook volop. Je kunt kiezen uit verschillende landen en uit heel veel verschillende wildlife- en natuurprojecten:

  
Zuid-Afrika| |Zimbabwe l Seychellen | Namibië| Kenia| Tanzania 

   

Zuid-Afrika

 

KwaZulu Big 5 reservaten
Als vrijwilliger van dit wildlifeproject bevind je je in één van de meest authentieke en traditionele plekken van Zuid-Afrika: Zululand. Oftewel Kwazulu Natal. Een waanzinnig mooi gedeelte van Zuid-Afrika waar heel veel diersoorten nog in het wild voorkomen. Ten minste....als ze goed beschermd worden. Ga als vrijwilliger aan de slag in 1 of meerdere reservaten in KwaZulu Natal. Tijd voor actie! Dit project wordt ondersteund door het Wereld Natuurfonds!

zuid-afrika wildlife kwazulu big5 reservaten.jpg
   

Big Cat, Elephant, Rhino Research & Conservation
In 'the Greater Kruger Area' kun je aan de slag als vrijwilliger. Denk je eens in: een dagelijkse ontmoeting met de zwarte neushoorn, hem 's nachts volgen om te onderzoeken wat hij doet, wat hij eet, waar hij naar toe gaat. Of analyseren wat een nieuwe kudde olifanten allemaal doet na hun introductie in de Game Reserve. Ooit een leeuw van dichtbij gezien? Zonder een groot en stevig hek ertussen? Ook dat gaat gebeuren! Het lijkt op een verhaal uit een stoer jongensboek, maar je kunt het allemaal meemaken!

hippo
   

Monkey Rehabilitation Centre
Het Monkey Rehab centre project is een gemoedelijke familieproject waar je leert over apen en hun gedrag. Je maakt hun hokken schoon en verzorgt en voert de apen, voornamelijk meerkatten. Ook werk je soms mee aan medische verzorging en onderzoek van apen en andere dieren.

groep vrijwilligers monekyproject
   

Cheetah & Wildlife Conservation Course
Bij dit wildlifeproject  leer alles over natuurbeheer, diersoorten, bush survival, enz. Je helpt ook mee met bijvoorbeeld het voeren en verzorgen van dieren. Daarnaast doe je mee aan een bush sleep-out en een safari op de rug van een olifant. Naast cheeta’s worden er ook andere wilde dieren opgevangen.

cheetah
   
Gansbaai Marine Conservation
Aan de Garden Route op slechts een paar uur rijden vanaf Kaapstad ligt Gansbaai. In deze omgeving zijn met name de zeedieren volop aanwezig. Maar ook deze dieren worden bedreigd en hebben hulp van vrijwilligers nodig. Assisteer lokale onderzoekers met hun studies naar witte haaien en walvissen. Of help een handje in het Pinguin Rescue Centre.
wildlife zuidafrika haaienproject deelnemersprojec
   

GVI South Africa
Help mee aan onderzoek naar o.a. leeuwen, olifanten, luipaarden en ander groot wild. De eerste week leer je technieken als tracking met radiotechnologie. Ook krijg je les over o.a. diergedrag, dierensporen en wildlife management. De weken daarna help je met onderzoekswerk en kampactiviteiten. Je kunt dit combineren met sociaal werk. Ook kan je je specifiek richten op leeuwen of olifanten onderzoek. En tenslotte biedt GVI je de mogelijkheid een opleiding te volgen tot gids / ranger in Afrika.

wie kijkt naar iwe?
   

Wildlifefotografie
Leren fotograferen en foto's maken van wilde dieren in de wildernis van het Greater Kruger Park, Zuid-Afrika. En ook nog je steentje bijdragen aan het behoud van de natuur. Het kan allemaal met dit project!

fotografieproject
   
Wildlife Learning Experience
Een prachtig project voor iedereen die passie heeft voor wilde dieren en daar graag meer over wil weten. Dit project is echt bedoeld om mensen kennis te laten maken met al het moois dat Zuid-Afrika te bieden op het gebied van de Big 5, reptielen en veel meer! Je maakt game drives, krijgt les en bent in het Greater Kruger gebied; hoe mooi wil je het hebben!
 olifant vanuit uitkijkpost
   

Zimbabwe

 

Lion Conservation Volunteer Project
Als vrijwilliger bezig zijn met het verzorgen en observeren van leeuwen middenin de prachtige natuur van het Masuwe National Park. Doel van het project is om zo veel mogelijk leeuwen weer uit te zetten in de natuur.

zimbabwe_lionproject_cubindromenland
   

Seychellen

 

GVI Marine & Terrestrial Conservation Projects
Onderzoek te midden van koraalriffen in kristalhelder water of in de bossen vol unieke palmbomen (Coco de Mer). Je doet mee aan onderzoek naar de conditie van het koraal en de visstand. Of je helpt met het beschermen van de natuur op en rond de eilanden. Je verzamelt gegevens voor het ontwikkelen van beleid ten aanzien van natuurbescherming op de Seychellen. Voor het Marine programma moet je duikervaring hebben.

werken op de seychellen
   
   

Namibië

 
Namibië Expeditie met olifanten
Een bijzondere natuurproject in Namibië. Het project heeft als doel mens en olifant met elkaar in harmonie te laten leven, door oa. bescherming van waterbronnen van de boeren en voorlichting aan de bevolking te geven. Voor liefhebbers van outdoor-avontuur!
olifanten op de weg
   
   

Kenia

 
Masai Mara
Vanuit dit prachtie reservaat zul je je inzetten als vrijwilliger. De projecten staan in het teken van duurzaamheid en worden georganiseerd door de African Impact Basecamp Foundation. Zij proberen door middel van onderzoek en educatie een balans te vinden in de gespannen verhoudingen tussen de Masai en hun natuurlijke leefomgeving. Een prachtige combinatie van zowel een sociaal als een wildlife project.
kenia masaimara leeuwen
   

Tanzania (Zanzibar)

 
Dolphin Research and Marine Conservation
Het belangrijskte doel van het Dolphin Research and Marine Conservation project is om onderzoek te doen naar het gedrag van de dolfijnen (in bijzijn van mensen) en de interactie tussen de dolfijn en de mens te onderzoeken. Er zal een balans moeten komen tussen de wensen van de mens en het welbevinden van de dolfijnen. Een fantastisch mooi en nuttig project in een paradijselijke omgeving!
 tanzania zanzibar dolphin research and marine conservation.jpg