Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Vietnam > Vrijwilligerswerk in Da Nang

 > Reisverhalen


Ervaringen en reisverhalen deelnemers Vietnam

  

vrijwilligerswerk vietnam zoey tammerHet is nu ongeveer een maand geleden dat ik terug ben gekomen van mijn reis naar Vietnam. Ik denk er nog elke dag aan, want wat heb ik een ontzettend leuke tijd gehad. Mede dankzij jullie heb ik het vrijwilligerswerk kunnen doen en wat was dit een ontzettend mooie ervaring.

Ongeveer een week voordat ik weg ging was ik erg nerveus en ik twijfelde een beetje of ik het wel allemaal in mijn eentje zou redden en of ik niet te jong was om dit allemaal alleen te doen (17). Maar toen ik op het vliegveld in Vietnam (Da Nang) aankwam vielen alle zorgen meteen van me af. Ik werd met open armen ontvangen door de partnerorganisatie en ik had er gelijk een heel goed gevoel bij. Het is voor mij een goede keuze geweest om tijdens Têt Holiday in het vrijwilligershuis te komen (Vietnamees Nieuw Jaar), want zo heb ik alvast een goed band met de staff en de vrijwilligers kunnen opbouwen en het mooie feest mee mogen maken. Na Têt had ik erg veel zin om eindelijk te beginnen met het vrijwilligerswerk.

De eerste week kreeg ik alle vrijwilligersplekken te zien. Alles was erg goed geregeld allemaal en er werd altijd voor vervoer naar de projecten gezorgd. Ook was er altijd een staff member bij (een Vietnamese meisjes) om je te ondersteunen waar nodig. Er werd mij duidelijk verteld waar ik zou komen te werken en ik kreeg alle verhalen te horen, over hoe de kinderen hier bijvoorbeeld terecht zijn gekomen. Het was voor mij best heftig om allemaal te zien en te horen. Het was daarom ook erg fijn dat ik samen aankwam met Esther, een andere Nederlandse vrijwilliger en wij hier samen over konden praten. Na deze heftige week wist ik er alleen maar positiviteit uit te kunnen halen en was ik, vooral ook hierdoor, erg blij dat ik de kans had gekregen deze mensen te helpen en hun leven iets te verbeteren. En wat zijn het allemaal super projecten zeg! De staff van de partnerorganisatie is erg aardig, ik kon alles bij ze kwijt als ik dit wilde en alles was erg goed geregeld. Ik heb er echt een tweede familie bij gekregen.

Lees hier het hele reisverhaal van Zoey Tammer (2016) >>

 

 

Mail van Rinske Mebius Vietnam (mei 2016)

"Hoi Yvette!
Het Vietnam programma is super, een aanrader voor iedereen! Het project is erg afwisselend, super interessant en leuk. De staff is erg behulpzaam, ze helpen je overal mee en willen je veel laten zien in Da Nang! In de weekenden heb je veel tijd om van alles te bekijken. Ik ga dit weekend een weekendje weg met een andere vrijwilliger en als het programma is afgelopen ga ik lekker nog rondreizen! Aankomende donderdag zijn alle vrijwilligers samen met de staff uitgenodigd voor een Vietnamese bruiloft! Echt super om dit allemaal mee te mogen maken!! Dit programma is echt een dikke aanrader! Groetjes!"

vrijwilligerswerk vietnam rinske mebius vrijwilligerswerk vietnam rinske mebius vrijwilligerswerk vietnam rinske mebius
     

  
Evaluatie van Rinske Mebius van Nederland (juni 2016)

Enthousiast vertrok ik in april 2016 richting Vietnam. In het vliegtuig kwam het gevoel: "Ojee, waar ben ik aan begonnen? Zal dit allemaal wel goed gaan?". Bij aankomst in Vietnam was dit gevoel direct verdwenen. Ik werd van het vliegveld opgehaald door iemand van de staf en samen zijn we naar het vrijwilligershuis gegaan. Ik werd door de andere vrijwilligers erg leuk ontvangen en voelde mij direct welkom.

De volgende dag begon mijn vrijwilligerswerk en mijn twee weken vrijwilligerswerk zijn voorbij gevlogen! Ik heb Engels les gegeven op scholen en heb activiteiten aan mogen bieden aan kinderen met een beperking, weeskinderen en ouderen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik andere mensen heb mogen helpen, in een ander land en een andere cultuur. Dit programma is zeker een aanrader; het is interessant, leuk en leerzaam. De mensen in Vietnam zijn zo ongelofelijk dankbaar wanneer je hen helpt! Ook de staf van de organisatie is geweldig; ze zijn altijd vriendelijk, helpen je overal bij en staan open voor nieuwe ideeën voor het project. In de weekenden ben je vrij en wil de staf je altijd wel even helpen bij het plannen van allerlei uitstapjes, zodat je dingen in Vietnam kunt bekijken met de andere vrijwilligers.

Ik heb er spijt van dat ik maar twee weken ben geweest, omdat je op dit project zoveel voor anderen kunt betekenen. Wanneer je dit project wilt doen, raad ik je zeker aan om langer te gaan. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

vrijwilligerswerk vietnam rinske mebius

Rinske Mebius

 

 

Matrassendag!!
vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen"Vandaag was het zover! Het is me gelukt met behulp van jullie natuurlijk om de helft van het centrum, de mensen van een matras te voorzien!!  Iedereen zat vol spanning te wachten op de vrachtwagen ! En daar kwam hij. Even organiseren wie welke maat nodig had maar het is gelukt! Echt....GEWELDIG!!!

Vervolgens mijn laatste ronde hier op het sociaal support centrum. Een ieder goedendag zeggen en de laatste knuffels uitgedeeld. Dag mensen ! Ik ga met een lach om mijn mond en in mijn ooghoek een traan! Vervolgens kreeg ik in ons huis een oorkonde voor mijn werk van MR. Viet en een mooie sjaal als aandenken. Toen tijd om op te schieten voor de weekendgangers. Afscheid nemen alweer. Ik houd er niet zo van maar ja,...het is goed. We gaan een ieder weer onze weg.

Ik ga mijn tas inpakken en stuur nog wat laatste foto's. Bedankt voor het lezen van mijn blog want na vandaag houdt het op. Mijn belevenissen in Wierden zijn leuk maar niet zo verrassend als hier. Dus ik stop met schrijven.... Bedankt nogmaals en tot in Nederland
!"

Haar hele blog lezen? Kijk dan op Ingrid-Marie.waarbenjij.nu Zo leuk om te lezen!

 

vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen
vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen vrijwilligerswerk vietnam ingrid marie prinsen

 

Ingrid Marie Prinsen (vrijwilligerswerk Vietnam 2016)

 

 

vrijwilligerswerk vietnam anita cornelissen groepsfoto 2015

Dit is de foto van het "dreamteam" in september in Vietnam.
Ohhh wat een supertijd heb ik gehad samen met de andere vrijwilligers en de
mensen van het programma onder leiding van Mr.Viet!!!!
 
Ga weer heeeel hard sparen om OOIT weer terug te gaan naar deze
superlieve mensen.... en de supergoede organisatie
Ohhhh mis ze nog iedere dag..... !!!!!
Anita Cornelissen (Vrijwilligerswerk Vietnam 2015). Inmiddels is Anita weer teruggeweest in Vietnam, een interview met haar lees je hier.

 

vrijwilligerswerk vietnam anne groeneveldHet vrijwilligerswerk hier bevalt heel erg goed. Vanaf het moment dat ik werd opgehaald van het vliegveld in Danang, nu 3 weken geleden, voelde ik me welkom en iedereen is ontzettend vriendelijk hier. We verblijven op dit moment met z'n 10en (allemaal meiden, haha!) in het vrijwilligershuis in Da Nang. Gezellig om met zoveel mensen tegelijk dit werk te doen en ook heel bijzonder!

Omdat ik natuurlijk al wat weken door Vietnam gereisd had, had ik geen last van een cultuurshock toen ik hier begon. Integendeel; zoals ik al zei voelde ik me meteen heel erg welkom en op mijn gemak. Zo fijn om dat te ervaren aan de andere kant van de wereld! De staff is heel behulpzaam en we hebben het met elkaar heel gezellig. De Vietnamezen zijn echt ontzettend lief allemaal :)

vrijwilligerswerk vietnam anne groeneveldOver het werk zelf zal ik ook iets vertellen.
1. Sociaal werk: het Social Support Centre met ouderen die homeless zijn, kinderen met beperkingen zowel mentaal als fysiek, en weesjes. Wat we daar doen is fysiotherapie met de kinderen, childcare, met de ouderen bewegingstherapie, en ze veel liefde en zorg geven :) omdat ik geneeskunde studeer probeer ik ook zo veel mogelijk basis medische zorg te geven zoals het schoonmaken en behandelen van oorontstekingen van de kinderen, of huiduitslagen en zweertjes. Kleine zorg maar toch heel belangrijk voor hen, want ze liggen eigenlijk het grootste deel van de dag op hun bedjes natuurlijk. Het Social Support Centre is naar mijn mening echt heel erg bijzonder en heel goed voor alle bewoners er van. Heel gaaf om hier elke dag mee te werken met alle verschillende soorten mensen: sommigen heel oud en sommigen ontzettend klein!

vrijwilligerswerk vietnam anne groeneveld2. Red Cross Orphanage: waar 24 baby's zijn die geen ouders meer hebben. Hier geven we childcare en we verzorgen verschonen voeden etc. Sommigen van hen zijn ook gehandicapt. Dit is soms wel het zwaarste onderdeel van het werk, vind ik. Het is heel erg mooi om de kinderen lekker vast te houden en ze vooral liefde en aandacht te geven, en de lachjes op de gezichtjes maken je dag :) maar we hebben ook al meegemaakt dat er kindjes werden geadopteerd of dat er juist een nieuw kindje kwam in het weeshuis. Dit is heftig om mee te maken... maar gelukkig zijn we met veel vrijwilligers waarmee we die ervaringen kunnen bespreken en delen!

vrijwilligerswerk vietnam anne groeneveld3. Engels lesgeven: vooral het praten van Engels op basisscholen en ook op universiteiten waar studenten bijvoorbeeld leren om in het toerisme te werken en dan kunnen ze met ons rollen spellen doen in het Engels. Ook Engels lesgeven op basisscholen aan kinderen van 4-6 jaar hoort erbij. Dit is superleuk om te doen! De kids zijn heel enthousiast (en lawaaierig, haha!) en om ze bijvoorbeeld dieren of fruitsoorten te leren, dat vind ik echt leuk.
Kortom: het gaat goed met me hier en ik geniet van het werken, ook al is het soms heftig. Het belangrijkste is dat we elke dag weer mensen helpen en een klein verschil voor ze maken :) ik ben heel erg blij dat ik hier ben, het voelt heel goed.
Groetjes uit Danang! Anne Groeneveld (01-11-2015)

 

 

vrijwilligerswerk da nang vrijwilligerswerk da nang bejaardengym vrijwilligerswerk da nang engelse les geven aan kinderen
vrijwilligerswerk da nang fysiotherapie vrijwilligerswerk da nang kids en begeleiders kindertehuis vrijwilligerswerk da nang kids in opvang rode kruis
vrijwilligerswerk da nang kids op kleuterschool vrijwilligerswerk da nang tandenpoetsen vrijwilligerswerk vietnam lotte bongers

 

Foto's van de projecten van voorjaar 2015

 

vrijwilligerswerk vietnam darren rijsdijkOp 5 december vertrok ik als onschuldige jongen, met de nodige zenuwen naar Vietnam! Wat een avontuur!  Ik kwam alleen aan in Ho Chi Minh City, een van de meest hectische steden van Zuidoost Azië. Beklemmende hitte, opdringerige taxi chauffeurs, vreemde geluiden, miljoenen motorbikes, wow ik ben in Vietnam!

Ik had een paar dagen de tijd  om wat rond te reizen. Op 13 december kwam ik aan in DaNang. Daar ben ik geweldig opgevangen door de partnerorganisatie en voelde ik me meteen thuis. Het enige nadeel was dat ik te horen kreeg dat ik voor de eerstvolgende 5/6 weken de enige vrijwilliger zou zijn. Zoals Johan Cruijff zei ‘’elk nadeel heeft zijn voordeel’’. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik Vietnamese vrienden voor het leven gemaakt heb. Buiten het vrijwilligerswerk om ging ik elke maandag en vrijdag voetballen met de locals, nuttigen we samen gezellig de nodige biertjes en toerden we rond op de motorbike. Ik heb vaak de nodige momentjes van kippenvel ervaren over hoe geweldig en uniek deze hele ervaring eigenlijk was!

vrijwilligerswerk vietnam darren rijsdijkAls vrijwilliger heb ik vooral lesgegeven en de Vietnamese kids zijn geweldig! Met de jongste kids heb ik veel basis Engels geoefend en dit uiteraard op zeer spelenderwijs. Elke les was een feest en in de pauze waren er toch wel vaak wat zweetdruppeltjes van de tomeloze energie van de kids. De oudere leerlingen op de universiteit waren erg beleefd en zeer gemotiveerd om iets te leren, ook dit was erg interessant om te doen. Verder is meneer Viet (de manager van het programma) erg bereid om mee te denken, hij vindt het geweldig als je eigen initiatief toont en daardoor heb ik ook Engelse les gegeven aan basisschoolleraren en 1 a 2x een voetbaltraining verzorgd voor weeskinderen.
 
De vriendelijkheid van de mensen, compleet andere cultuur en het heerlijke eten hebben voor mij de ervaring compleet gemaakt. Na 8 weken geboekt te hebben verliet ik Danang na 9,5 week met pijn in m’n hart. Waarschuwing! Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn! Ik maak nu al plannen om Vietnam weer te bezoeken!
Darren Rijsdijk (vrijwilligerswerk Vietnam 2015)

 

Danielle Michels was vanaf april - augustus 2015 in Vietnam om daar vrijwilligerswerk te doen. Ze heeft een blog bijgehouden en die mogen wij van haar gebruiken voor onze site: Danielleinvietnam.waarbenjij.nu

 

Eerst heb ik vrijwilligerswerk gedaan in centraal Vietnam. In de weekenden heb ik de stadjes er omheen bezocht. Ben nu aan het rondreizen door de rest van Vietnam, en vanaf volgende week de omringende landen. Ik heb als ergotherapeut bij een centrum voor gehandicapte kinderen, daklozen, ouderen met bv cva en weeshuis gewerkt en ook les gegeven op schooltjes. Het is met goed bevallen, het vrijwilligerswerk was soms wel zwaar omdat je hele heftige dingen ziet, maar om het te kunnen delen met de andere vrijwilligers in het huis scheelde veel.

Aanrader? Ja, super leuke ervaring. Je leert de wereld meer kennen, levenservaring, je leert jezelf kennen, veel nieuwe vrienden en tegelijkertijd ben je met het vrijwilligerswerk ook nog nuttig bezig! Het is zo dankbaar en mooi werk! We zagen de buitenlandse partnerorganisatie elke dag, hij bracht ons naar projecten en nam ons mee met activiteiten enz. Het "kantoor" was in het vrijwilligershuis, de Vietnamezen die ook op de projecten werkte woonden ook in het huis, erg gezellig was dat!
Mariken Broekman (24/25 jaar, vrijwilligerswerk 2015)

 

vrijwilligerswerk da nang kids op kleuterschoolIn Vietnam heb ik fysiotherapeutisch vrijwilligerswerk gedaan bij kinderen met een cerebrale parese. Dat is me heel goed bevallen. We kregen 3 keer per dag een heerlijke maaltijd en verder was het verblijf goed en schoon! De mensen daar zijn in de tijd dat we daar verbleven goede vrienden van ons geworden. Het vrijwilligerswerk in Vietnam was super! Ik heb er 13 weken vrijwilligerswerk gedaan met plezier. Ik heb veel met gehandicapte kindjes gewerkt wat echt leuke ervaring was. Ik zou het iedereen aanraden en zo opnieuw doen.

Waarom ik het een aanrader vind: het werk was erg leuk en leerzaam om te doen. Het leren van cultuurverschillen vond ik er boeiend en ik heb een super tijd gehad met de mensen daar! Twijfel niet, doe het want het is zeker de moeite waard!!

Meer lezen over haar reis? Check hier haar weblog!
Kirsten de Boevere (21 jaar, vrijwilligerswerk Da Nang 2015)
 

 
Ik heb in Vietnam (Da Nang) in de ouderenzorg gewerkt. Dit is mij echt heel goed bevallen! Ik vond het erg leuk dat we overal mee naartoe werden genomen en met de echte gebruiken en het echte leven van Vietnam kennis mochten maken.
Ik ben bijna 4 weken in Vietnam geweest. In deze tijd viel ook hun Oud en Nieuw. Dit hield in dat er veel feestjes waren. De feestjes daar zijn heel anders dan die hier in Nederland. Verder heb ik vooral in de ouderenzorg gewerkt. In Nederland werk ik ook in de ouderenzorg. Het was erg confronterend en mooi om te zien hoe de zorg in Vietnam geregeld is.

Aanrader? Ja, je leert er gewoon zoveel van! Het laat je zien hoe goed je leven hier in Nederland is en het is heerlijk om even ver weg van je 'normale' leven te zijn.
Ik vind het moeilijk om dit in een kort stukje duidelijk te maken.

Tip: Let goed op de feestdagen. Met Oud en Nieuw ligt bv het hele sociale leven stil. Ik vond het vervelend dat ik deze week geboekt en betaald had, terwijl ik niet gewerkt heb. In deze week was ik genoodzaakt kosten te maken die ik niet ingecalculeerd had.
Esther Visser (29 jaar, vrijwilligerswerk Da Nang 2015)

Lees hier de weblog van Avelien Willekes over haar tijd in Vietnam

 

vrijwilligerswerk vietnam lotte bongersNa 20 weken vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Cambodja, was Vietnam voor mij even omschakelen! Een ander land, een andere cultuur, andere projecten, en, een kortere periode. Vol goede moet begon ik aan mijn volgende avontuur 'vrijwilligerswerk in Vietnam'. Dit keer niet 1, maar 5 projecten en niet op een school, maar in weeshuizen, een kindergarten en een dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat heb ik ontzettend genoten van deze periode. Doordat ik de mogelijkheid had om op verschillende projecten mee te mogen draaien, had ik de kans om mijn warmte en liefde met meer mensen te delen. Ook al was ik maar 5 weken in Da Nang, door mijn inzet heb ik meer bereikt dan ik had verwacht! Ik toonde initiatief en pakte mijn kansen met twee handen aan. Hierdoor heb ik het beste weten te maken, van mijn korte tijd daar!

Ik kijk met veel mooie herinneringen terug naar deze tijd, en heb iedere dag mijn heimwee-momentje! Maar ik weet wel, ik ga nog een keer terug om te kijken hoe het er op mijn projecten aan toe is!
Lotte Bongers (26 jaar, vrijwilligerswerk Cambodja én Vietnam 2013/2014)

 

Ik heb in Vietnam Engelse les gegeven en in weeshuizen geholpen. Dat is me goed bevallen. Het is een nieuwe ervaring, je helpt mensen, je helpt de lokale organisatie en je ziet dingen die je misschien liever niet wil zien. De ene dag geeft je een fantastisch gevoel en de andere dag heb je gemengde gevoelens. Maar je leert en ziet veel van de organisaties, het land en de cultuur. Aanrader? Ja. Het is goed voor je eigen ontwikkeling en zelfkennis, daarnaast help je anderen. Tip: kies een project dat echt bij je past!
Valerie van Akkerveeken (38 jaar, vrijwilligerswerk Da Nang 2014)

 

vrijwilligerswerk vietnam janny flobbe.jpgIk heb 4 weken gewerkt in het Da Nang Red Cross Baby Orphanage, hier heb ik enigszins structuur aangebracht bij aanvang van het werken hier. Ik heb ook Engelse les gegeven op een Kindergarten en heb gewerkt in het Social house met verstandelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Het is me heel goed bevallen. Naast werken was er voldoende tijd om te ontspannen en gelegenheid genoeg om toeristische en historische plaatsen te bezoeken. En kennisgemaakt en gesproken met andere volunteers.

"Vandaag is het weer tijd voor een kort verslag. Het afscheid nemen in het Social Center en het Red Cross Orphanage house en dan vooral van Tan en To. Tan de knul die polio heeft gehad en nu van een rolstoel afhankelijk is. Hij heeft veel meer in z'n mars dan er uitkomt omdat hij weinig gestimuleerd werd. Vandaar dat hij engelse les krijgt. Hij spreekt een redelijk woordje engels en is erg leergierig.
En dan To, een prematuurtje bij zijn geboorte, dat zou je nu zo direct niet meer zeggen. Hij is ongeveer 2 jaar. In deze weken heb ik gezien hoe hij zich op kan hijsen en kan staan. Kennelijk vond hij de wereld op zo'n manier wel de moeite waard.Hij heeft me eerst een hele tijd geobserveerd en kwam kennelijk tot de conclusie dat we wel samen overweg konden. Een knulletje dat rondkijkt en dat alles in zich opneemt. Ad is mee geweest op de laatste dag zodat hij een idee kreeg wat ik al die weken heb gedaan. Daarna kreeg ik mijn certificaat van Mr.Viet, tijdens een koffiestop onderweg naar het Volunteerhouse. Weer een, de derde vanaf de tijd dat ik gestopt ben met werken en een vierde komt er nog aan. Staat toch wel erg leuk op mijn CV!!"

Het was een geweldige ervaring. De partnerorganisatie toonde veel belangstelling. Is goed georganiseerd, maar kan soms wat duidelijker zijn in wat er precies van je verwacht wordt. Nu moet je het zelf uitzoeken. Een programma overzicht kwam er dan ook direct toen ik er naar vroeg.

Aanrader? Ja, omdat het blik-verruimend is. Je kijkt verder dan alleen door de ogen van een toerist. Je maakt kennis hoe men leeft en wat de problemen van het land werkelijk zijn. Maar je moet er wel voor open staan. Ga in ieder geval van tevoren naar een bijeenkomst van het vrijwilligersnetwerk Muses in Amsterdam
Janny Flobbe (62 jaar, vrijwilligerswerk Da Nang 2014)


 

vrijwilligerswerk vietnam zwembad met kids

Ik ben dol op de kinderen en de mensen daar; de omgeving en sfeer zijn positief, vriendelijk en soms ook chaotisch! Na de omschakeling van de Westerse wereld naar het leventje daar, is het altijd weer fascinerend om te zien hoe de Oosterse mentaliteit anders omgaat met bijv. problemen met gehandicapte kinderen. Maar ze staan open voor je ideeën, en zo hebben we het dagelijkse fruit voor de kinderen ingevoerd, het tanden poetsen en af en toe een bezoek aan een zwembad. Niet dat de kinderen kunnen zwemmen...nee je moet wel bandjes mee en in het ondiepe blijven. Ze vinden het geweldig om even meegenomen te worden. Zwemles of zoiets als tandarts bezoek zijn luxes die het merendeel van de mensen niet kent. Als je vantevoren wat donaties in Nederland kunt krijgen, kun je in Vietnam een hoop extra's doen. Het is geen verplichting ofzo maar wel leuk om te doen. Ik heb zo met steun van mijn Nederlandse vrienden een voetbalveld laten leggen en een nieuwe badkamer voor 20 kinderen laten maken. Ik zou de vrijwilligers niet aanraden om veel spullen vanuit Nederland mee te nemen, want in Vietnam is op de markten alles te koop en zo steun je ook nog de lokale economie.

evelien-masselink-met-kinderenWat ik ook zo leuk vind is het contact met de tolken. Die zijn overdag bij het bezoek aan de tehuizen zeer nuttig, want de "weeshuismoeders" en de meeste kinderen spreken niet of nauwelijks Engels. Ze helpen je met je les of het contact met een kind. En als er geen tolk is dan word je ineens een handige kleuterjuf, want spelen en knutselen gaat ook met voordoen en nadoen. De tolken studeren zelf Engels en komen 's avonds vaak nog naar het vrijwilligershuis. Ze weten de leuke plekken voor een drankje in Da Nang en je komt op plaatsen waar weinig toeristen komen. Dat vind ik sowieso een grote meerwaarde van een tijdje op een andere plek, je doet mee en bent geen toerist. Op deze manier leer je ook het land en de mensen zoveel beter kennen!!!

Evelien Masselink is in 2013 opnieuw naar Vietnam gegaan, kijk hier naar haar foto's en haar e-mailverslag.  

 

Ik heb vrijwilligerswerk in Vietnam gedaan bij Volunteer Vietnam. Ik heb als fysiotherapeute in weeshuizen gewerkt. Daarna heb ik gereisd door Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand.

Het vrijwilligerswerk is me erg goed bevallen. Het werk vind plaats in verschillende weeshuizen rondom Da Nang. Kinderen die geen ouders meer hebben of kinderen waarvan de ouders niet voor hen kunnen zorgen wonen hier in het weeshuis. Soms zijn dit normaal ontwikkelende kinderen maar ook vaak kinderen met een lichamelijke en of geestelijke beperking. Samen met de stafleden van Volunteer Vietnam geef je de kinderen net wat meer aandacht en wat liefde. Of in mijn geval ga je aan de slag met fysiotherapie. Want dat staat in Vietnam echt nog in de kinderschoenen.

Aanrader? Ja! Ik was net afgestudeerd en het is een goede break om ook in een ander land te zien hoe de gezondheidszorg werkt. Het leert je anders denken en het is een mooie ervaring.
Elise Winkel

 

Vrijwilligerswerk Da Nang | Prijzen en voorwaarden | Startdata | Reisverhalen