Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Verenigde Staten > Summercamp USA

 > Interview met een Summercamper


Interview met Ruby Kramer ('Summercamp Ruby')

 

amerikasummercamp scusa ruby groepRuby, hoe ben je op het idee gekomen om op een Summercamp te gaan werken?

Ruby: Ik wilde graag mijn Engelse taal verbeteren en een andere  cultuur ervaren. Ik had altijd al de droom om naar Noord-Amerika te gaan, vooral omdat ik benieuwd was hoe Amerikanen in 'het echt' zijn. Toen ik van Summercamp hoorde was ik dol enthousiast, want op die manier kon ik mijn droom om naar Noord-Amerika te gaan verwezenlijken en mijn Engelse taal verbeteren, plus geld verdienen om daarna nog op reis te gaan.
 
 

Het is belangrijk dat je als Summercamper veel ervaring hebt. Wat zijn jouw specialismes?

Ruby: Ik heb een document over mijzelf moeten maken, daarin beschreef ik wat mijn hobby's zijn en wat voor soort karakter ik heb. Ook benoemde ik dat ik graag naar een Summercamp zou willen zonder andere Nederlanders, zodat ik mijn Engelse taal kon verbeteren.

Ik heb ervaren dat mijn uitgebreide verslag mij het juiste Summercamp heeft opgeleverd. Ik zat toen der tijd op scouting en ben op een Girl Scout Camp geplaatst. Ik was de enige Nederlandse. Op het Summercamp zelf kon ik kiezen voor specialisaties.

Ik raad iedere nieuwe Summercamper aan om het verslag uitgebreid te maken en eerlijk te zijn over de wensen die je hebt. Als kamperen in een tent niks voor jou is, benoem dat. Als je heel goed bent in een bepaalde sport, schrijf dat op.

 

En welke taak/functie heb je op het Summercamp gekregen?

summercamp usa ruby kramerRuby: Ik ben geplaatst op een Girl Scout Camp, dit is net als de Nederlandse scouting een organisatie die veel met de kinderen gaat kamperen en outdoor activiteiten onderneemt. In de eerste twee weken moest iedereen een specialisatie kiezen. Ik koos voor kano-instructrice en kreeg automatisch de training voor lifeguard (reddingsbrigade) daarbij. De eerste twee weken stonden in het teken van het kamp klaar maken (tenten plaatsen, hout sprokkelen, zwembad schoonmaken, ect.) en de training tot kano-instructrice volgen.

Na de twee voorbereidingsweken kwamen de kinderen elke week 5 dagen per week naar het Summercamp. Ik weet dat er ook Summercamps zijn waar kinderen bijvoorbeeld een maand blijven. Mijn kamp was alleen doordeweeks, waardoor ik elk weekend vrij had. Elke week was ik samen met 3 of 4 andere teamleden verantwoordelijk voor een leeftijdsgroep scouts (5-8 jarige / 9-12 jarige / 13-15 jarige /16-19 jarige). De leeftijdsgroep had altijd een ander thema en daar was het hele weekprogramma op afgestemd (bijvoorbeeld Indianen kamp, culinair in de openlucht koken, sprookjesverhalen, creatief kamp, ect.)


Kun je omschrijven op wat voor Camp je werkte?

summercamp usa ruby kramerRuby: Het was een kamp dat zich richt op het buitenleven. We sliepen in tenten of Indiaanse tipies, alleen de allerjongste leeftijdsgroep sleep in een houten chalet.  Alle accommodaties waren in het bos. Het was een zeer primitief kamp, met maar op twee locaties elektriciteit. Elke avond maakten we dan ook een groot kampvuur. Ik vond het echt fantastisch, want de natuur was ontzettend mooi. We werkten soms samen met een kamp naast ons, dat was gespecialiseerd in paarden. Hier hadden ze dezelfde outdoor visie, maar dan alles ter paard. Het was heel gezellig om ook de summercampers van dat kamp te leren kennen.

 

Wie waren je collega's? Waren dat vooral Amerikanen of ook wel internationale Counsellors?

summercamp usa ruby kramerRuby: Het was een Girl Scout Camp. In Noord-Amerika zijn er nog een stuk conservatiever. Jongens en meisjes gaan vaak gescheiden op kamp. Ook alle Summercampers waren dus vrouwen. Het kamp had een perfecte verdeling van internationale en Amerikaanse counsellors. In elk team had je een of twee andere internationale counsellors en twee Amerikaanse. Alle meiden die bij mij op kamp waren hadden een achtergrond met outdoorsports, scouting of paarden. Hierdoor had je met iedereen ook snel een connectie, want we hadden allemaal dezelfde soort interesse.

Ik weet van andere counsellors die ik tijdens mijn reis na summercamp ontmoet heb, dat er zoveel verschillende summercamps zijn. Sommige zaten in een mega mooie villa en gaven elke dag tennisles. Terwijl andere op een theaterkamp elke dag musicals oefenden. Ik denk dat het belangrijkste is dat je terecht komt op een kamp die past bij jouw interesses, dan maakt het niet uit van welke nationaliteit de rest van de counsellors zijn.Hoe heb je het contact met de kinderen ervaren?

begeleider met kinderenRuby: Het is en blijft Amerika. Daar hebben ze een bijzondere kijk op begeleiding van kinderen. Ik heb een contact moeten tekenen dat ik nooit een relatie met een 12 jarige begin en als de kinderen heimwee hebben ik hun geen knuffel zou geven om ze te troosten. Elke aanraking met een kind kan verkeerd opgevat worden. In de praktijk heb ik gemerkt dat de Amerikaanse kinderen heel veel naar de internationale counsellors trokken, omdat wij allemaal de kinderen gewoon een knuffel gaven als zij hun huis miste of bang waren voor het onweer. Tijdens het summercamp heb ik het niet zo overdreven ervaren als het contract dat ik van te voren heb moeten ondertekenen. Maar zoals ik mijn antwoord al begon, het is en blijft Amerika. Dus houdt hier rekening mee.

De kinderen zelf waren fantastisch. Vooral de jongere kids vond ik geweldig. Iedereen kijkt elk jaar uit naar de summercamps. Het is voor Amerikaanse kinderen de manier om hun zomervakantie door te brengen. Ze zien al hun vriendinnetjes weer terug en de meeste Amerikaanse counsellors komen meerdere jaren, waardoor de kinderen dol enthousiast zijn als ze naar summercamp mogen.Welke tips zou je lezers mee willen geven die nu overwegen om op een Summercamp te gaan werken?


summercamp usa ruby kramerRuby: Ben gewoon jezelf!  Stop van te voren tijd in het verslag dat je over jezelf moet maken, hierdoor heb je de beste kans op een summercamp die bij jou past. 

En geniet tijdens het summercamp van alles dat op je af komt. Er zullen echt wel dagen tussen zitten dat je thuis mist of die ene counsellor niet kan uitstaan, maar je zit er voor een aantal weken - dus laat niemand jouw pret bederven. Ik ben na het summercamp nog een week naar Washington en een week naar New York City geweest. Het was dus een fantastische zomer!

 

Dank je wel Ruby!

 

amerikasummercamp kamp staff