Au pair
Home > Au-pair > Verenigde Staten > Au pair in Amerika

 > Programmadetails


Au Pair | Au Pair ExtraOrdinaire | EduCare | Returner

 

logo_au_pair_in_amerikaMet Activity International ben je verzekerd van uitstekende begeleiding. Na aanmelding stel je een uitgebreid persoonlijk dossier samen en word je door ons geïnterviewd. Au Pair in America, onze collegaorganisatie in Amerika, selecteert een betrouwbaar gezin dat goed bij je past. Tijdens je verblijf in de States word je niet aan je lot overgelaten, want er is altijd een counsellor bij je in de buurt.

 
 
Verplichte training: thuis én in New York

american dream

Voordat je naar New York afreist voor de 3-daagse training, ga je eerst thuis nog een online training moeten volgen. Deze training hebben ze PreDOT genoemd: Pre-Departure Online Training course. Tijdens deze training (in het Engels) komen veel onderwerpen aan bod zoals Travel & Visas, Community Counselor role, Social Security, Insurance, Education, Host Family Expectations, Taxes and First Aid training. Deze training is verplicht en moet je hebben afgerond voordat je naar New York gaat.

Tijdens de training in New York leer je meer over de Amerikaanse cultuur, de verzorging van kinderen en EHBO. Natuurlijk ontmoet je ook meteen andere au pairs uit de hele wereld. Na deze training ga je naar je host family en tijdens de rest van je au pair-periode word je begeleid door een Community Counselor. Bij deze counselor kun je altijd terecht voor vragen en problemen of voor informatie over bijvoorbeeld cursussen en activiteiten. Ook organiseert de Community Counselor regelmatig activiteiten voor au pairs.

Bekijk hier een filmpje over de oriëntatietraining in New York (gemaakt door collega Yvette). En lees dan ook nog even de weblog over de training en de foto's van onze andere collega (ook een Yvette) die eveneens in New York is geweest. Aanrader!

 

Er zijn 3 au pair programma's:

Programma Werkuren         Zakgeld
Au Pair 45 uur US$ 195,75 p/week 
Au Pair ExtraOrdinaire* 45 uur   US$ 250 p/week 
EduCare 30 uur   US$ 146,81 p/week 

 

*speciale opleiding vereist, zie hieronder.


Au Pair

au pair amerikaAls au pair ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen van je host family. Je maakt bijvoorbeeld eten voor ze, brengt ze naar school, ruimt de kamers op, speelt met ze en stopt ze in bed. Veel Amerikaanse kinderen moeten na schooltijd naar sportclubs, muziekles of 'playdates' gebracht worden.
Je zorgt maximaal 45 uur per week voor de kinderen, gaat 30 weken lang 3 uur per week naar een Amerikaans college en je bent minimaal anderhalve dag per week vrij. Verder ben je eens per maand een heel weekend vrij en krijg je twee weken per jaar doorbetaalde vakantie. Naast kost en inwoning, ticket en een bijdrage voor cursuskosten (tot US$ 500) verdien je zakgeld. Om au pair in Amerika te worden heb je minimaal 200 uur oppaservaring nodig (de laatste 3 jaar opgedaan).

 

Au Pair ExtraOrdinaire

au pair amerikaHeb je de opleiding SPW 3/Kinderopvang, SPW 4/Onderwijsassistent, PABO of HBO Pedagogiek afgerond en wil je meer ervaring opdoen? Kies dan voor Au Pair ExtraOrdinaire. Daarbij maak je gebruik van alle gunstige voorwaarden van het au pair-programma in Amerika, maar verdien je vanwege je passende opleiding meer zakgeld. 

 

  

EduCare

au pair amerikaExtra lessen volgen op een écht Amerikaans college; wie wil dat nou niet? Naast het gewone au pair-programma kun je ook meedoen aan EduCare. Je volgt dan niet 3 uur per week lessen, maar 6 uur per week!  Je kunt kiezen uit allerlei vakken, zoals bedrijfskunde, marketing of Engels. In ruil voor kost en inwoning, ticket, zakgeld en een studiebijdrage van US$ 1000, werk je maximaal 30 uur per week in een Amerikaanse gastfamilie. Als Educare au pair pas je meestal op wat oudere kinderen die dagelijks naar school gaan. Dat houdt bijna automatisch in dat je 'werktijden' vaak 's ochtends vroeg zijn, na school en soms ook in de weekenden en avonduren.

Het EduCare programma wordt niet in alle Staten van Amerika aangeboden maar alleen in bijvoorbeeld New York, Californië, San Francisco, Massachusetts, Michigan, Texas en vele andere.

Let op Bij het EduCare programma geld, dat op het moment dat je naar Amerika gaat, je minimaal 6 maanden je rijbewijs moet hebben. Ook moet je een high frequent driver zijn. Dat houd in dat je minimaal vier keer per week auto rijdt.

Heb je hierover vragen? Mail me dan gerust!
 

Returner

au pair amerikaBen je al eens au pair in Amerika geweest? En nog steeds enthousiast over dit geweldige land? Goed nieuws: je kunt zelfs voor een tweede keer als au pair naar de States gaan. De regeling voor het verkrijgen van een J-1 visum wordt hiervoor aangepast. Er zijn wel een paar voorwaarden. Zo moet je:

  • Kunnen aantonen dat je het jaar als au pair helemaal afgerond hebt (ook de evnetueel verlengde periode)
  • Een referentie en contactgegevens van je oude gastgezin hebben
  • Weer een jaar beschikbaar zijn
  • Minstens 2 jaar terug zijn
  • De afgelopen 3 jaar minstens 200 uur ervaring met kinderen opgedaan hebben
  • Aan alle andere voorwaarden voor het programma voldoen
  • Je studiepunten hebben gehaald zowel in het eerste jaar, als eventueel de verlengde periode.
  • Ga je binnen 3 jaar terug als returner, dan kom je in aanmerking voor het ExtraOrdinaire programma.

 

Credits halen? Cursus of opleiding volgen!

arlington catholic high school

Wanneer je als au pair naar Amerika gaat, is een studie een verplicht onderdeel van het programma. Dat heeft met de toekenning van het visum te maken. Totaal geen probleem natuurlijk, want hoe leuk is het om naar een Amerikaanse school te gaan. Hier kies je zelf een vak (of meerdere vakken) die je leuk vindt om te volgen. Dit kan van alles zijn bijvoorbeeld communicatie, economie, marketing, theather, dans, fotografie, enz. Van de familie krijg je een vergoeding. Mocht de door jou gekozen studie meer kosten, dan leg je de rest van het geld zelf bij.

Geen school n de buurt? No worries, je kunt ook een thuisstudie gaan volgen. Au pairs kiezen hier ook wel voor omdat ze al zo druk zijn met het oppassen op de kinderen en in hun vrije tijd ook nog leuke dingen willen doen met hun vrienden. Bovendien liggen de kosten voor een thuisstudie ook wat lager.

Ook erg leuk is het doen van vrijwilligerswerk in de buurt waar je woont. Bijvoorbeeld op een schooltje vertellen over het land waar je vandaan komt en de kinderen leren over de Nederlandse cultuur, gewoonten en gebruiken. Of heb je misschien altijd al een vreemde taal willen leren, dan zou je een taalcursus kunnen gaan doen. Hoe leuk is dat! Een andere optie is dat je kiest voor American History And Literature. Je volgt dan lessen over de Amerikaanse cultuur en als afsluiter ga je een weekendexcursie maken en schrijf je hier een essay over.

Wat je ook kiest, met alles valt punten te behalen, ook wel credits genoemd. Je moet een bepaald aantal credits hebben aan het einde van het jaar, om je au pair jaar weer te mogen verlengen.  Eenmaal ter plaatse in Amerika bespreek je samen met je community counselor wat de mogelijkheden voor jou zijn in de omgeving waar je woont. De cc zal je dan helpen met het inschrijven bij de school of cursus.

 

 

 Neem een kijkje in het leven van een au pair

Monika is Au pair in America, dit is haar Au pair in Amerika verhaal. Een superleuk filmpje waarin Monika je meeneemt in haar leven als Au pair in Amerika. Via deze link vind je trouwens nog meer filmpjes: Au pair in Amerika video's.