Au pair
Home > Au-pair > Verenigde Staten > Au pair in Amerika

 > Ervaringen


Ervaringen van au pairs in Amerika

 

jessie als au pair in amerika #instagram takeover

Jessie heeft een week lang ons Instragram account overgenomen om verslag te doen van haar eerste week in Amerika. Nieuwsgierig? Check ons account nu!

instagram www.instagram.com/activityinternational/

 

Mijn jaar als au pair in Amerika was onvergetelijk! Ik heb zo veel over het leven geleerd en ik voel me nu rijker, wijzer, zelfstandiger en gemotiveerder dan ooit. Een jaar in Amerika heeft mij erg veel gebracht en ik raad iedereen aan een jaar naar het buitenland te gaan als au pair.

Ten eerste heb ik erg veel lol gehad met mijn hostfamily. Ik zorgde voor een vijftienjarige meid en een opa en oma van 92 jaar oud. Het komt niet vaak voor dat je een au pair bent voor mensen van deze leeftijden maar het was interessant en het heeft mij veel mooie ervaringen en inzichten gebracht.

Ten tweede heb ik veel geleerd door afstand te nemen van mijn leven in Nederland en me volledig te settelen in een ander land met een andere cultuur. Hierdoor kreeg ik een beter zicht op zowel de Nederlandse als de Amerikaanse cultuur, en nu neem ik het beste van beide mee in mijn eigen gedrag. Heel waardevol.

Ten derde heb ik ontzettend bijzondere dingen gezien en meegemaakt. Ik woonde in een prachtige omgeving in Connecticut op een klein uurtje van New York City, een ideale plek dus. Elke week was ik minstens één keer in de stad te vinden. Naast New York City ben ik ook naar Chicago, Vermont, Colorado, Washington DC, North Carolina, San Francisco en Hawaii geweest. Wow, en dat allemaal in een jaar.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik ook moeilijke momenten tijdens dit jaar heb gekend. Soms had ik last van heimwee, soms snapte ik de Amerikaanse cultuur niet, soms voelde ik me het buitenbeentje omdat ik als enige iets anders gewend was en soms was ik moe en het werk gewoon zat. Maar, al deze moeilijke momenten maakte het jaar daardoor juist zo leerzaam en mooi.

Ik raad iedereen aan om deze kans te pakken en een jaar als au pair naar Amerika te gaan! Het is een van de mooiste manieren om een land te ervaren en jezelf te ontwikkelen!
Leonie Kaspers (18/19 jaar) Au pair in Connecticut 2016

 

au pair amerika dayenne van boxtelHeeee ladies die graag naar Amerika willen! Mijn naam is Dayenne van Boxtel en ik ben ondertussen vanaf oktober 2015 in Amerika te vinden. Ik woon in een klein dorpje Avondale, Pennsylvania. Het ligt ongeveer een uurtje van Phildadelphia vandaan. Daar ben ik dan ook vaak te vinden in mijn vrije tijd! Wanneer ik aan het werk ben, zorg ik voor 4 kindjes, een jongen van bijna 6, een jongen van 4 en een meisjes tweeling van 14 maanden. Ik heb het echt enorm naar mijn zin hier en daarom heb ik er ook voor gekozen om te verlengen met 6 maanden!

Het avontuur van Au Pair zijn heeft zoveel leuke kanten! Je bouwt een band op met een hele andere familie, een andere cultuur, nieuwe vrienden en zoveel kansen om zoveel mogelijk van Amerika te kunnen zien! Het wordt de tijd van je leven! Het heeft natuurlijk ook nadelen, maar dat hoort bij elk avontuur. Je zult je familie gaan missen en sommige dingen zul je niet begrijpen, door cultuurverschillen. Maar dit gaat allemaal over, als je je maar thuis voelt bij de familie waar je zult verblijven! En het gaat je als persoon zoveel sterker maken!

au pair amerika dayenne van boxtelk heb in mijn vrije tijd al aardig wat gezien van de USA zoals, Houston, Seattle, D.C., New York, Harrisburg, Phildelphia, Lancaster, enzovoort. Maar er staat nog veel meer op mijn to do lijstje! Het reizen maakt je nog reislustiger en daarom ga je waarschijnlijk al je geld sparen, zodat je zoveel mogelijk tripjes kan maken! Probeer ook zeker het Amerikaanse eten uit, het is echt heerlijk! Geniet ook zoveel mogelijk van alles wat er om je heen gebeurt en alles wat je mee maakt. Zonder meer zal deze ervaring onvergetelijk worden!!!! Enjoy the most out of it, just like I did!

Jullie kunnen altijd een kijkje nemen op mijn blog: www.dayenne.gaatverweg.nl
Dayenne van Boxtel (Au Pair in America 2015/2016)

 

Ik ben Marion en ben inmiddels ruim 1,5 jaar als au pair in Amerika. Mijn eerste jaar heb ik in Connecticut gewoond en voor mijn tweede jaar heb ik gekozen voor een gezin in Texas. Beide jaren heb ik voor kleinere kinderen gezorgd. In Connecticut voor 2 jongens van 4 en 1 en in Texas voor 2 meiden van 4 en 1 en een baby. Ik heb een leuke tijd gehad in Connecticut. Ik woonde dichtbij NYC dus daar was ik wel bijna elk weekend te vinden met andere au pairs. Samen met andere au pairs heb ik veel gereisd en dingen gezien en meegemaakt die ik niet had willen missen! 

Voor mijn tweede jaar ben ik naar Houston, Texas verhuisd. Dit is een hele goede beslissing geweest. Het gezin waar ik nu ben voelt echt als familie en ik kijk nu al heel erg op tegen het afscheid! Texas is ontzettend leuk en er is dus genoeg te doen! Ik heb al een hoop steden hier bezocht. En er staat nog genoeg op mijn lijstje om de komende maanden te doen. 

Ik raad het iedereen aan om au pair in Amerika te worden! Je leert erg veel over een andere cultuur, op eigen benen staan en over jezelf. Je maakt mooie herinneringen en maakt dingen mee die je niet had willen missen!  Groetjes, Marion

au pair amerika marion zandvoort au pair amerika marion zandvoort au pair amerika marion zandvoort
au pair amerika marion zandvoort au pair amerika marion zandvoort au pair amerika marion zandvoort

 Foto's Marion Zandvoort (au pair in Amerika 2014/2016)

 

Mijn naam is Carina en ik ben twee jaar au pair geweest in het geweldige Amerika. Ik ben mijn avontuur begonnen in december 2013 in Maryland bij een gezin met drie kinderen, een meisje van 7 een jongen van anderhalf en een newborn baby. Al met al heb ik hier een okay jaar gehad. De familie en ik waren niet de beste match maar toch hebben we het een jaar met elkaar volgehouden. Vervolgens heb ik besloten om mijn tweede jaar met een andere familie te werken en mijn besluit had niet beter kunnen uitpakken. Ik verhuisde naar Westborough Massachusetts ongeveer 45 minuten van Boston. De familie bestond uit Vader, moeder en twee jongens van 7-11. Hier heb ik een fantastisch jaar gehad en echt de ultime amerikaanse ervaring. Veel op avontuur geweest met de familie, naar bijv. San francisco en ook naar vele vele sportwedstrijden, ijshockey, american football, basketball noem maar op. De familie en ik zijn echt een super match, en ik had me niet beter thuis kunnen voelen dan bij hun. Ook heb ik veel gereisd in deze twee jaar. Zo heb ik onder andere de hele oostkust verkent maar ook California, Texas, Michigan, Illinois, Wisconsin. Mijn kids zijn de hele dag op school dus ook in de ochtenden van 8:15-3 uur had ik alle vrije tijd om te doen en laten wat ik wilde.

Ik zou iedereen aanraden om een au pair in Amerika te worden omdat je zoveel leert over jezelf, en andere culturen en mensen. Je leert op eigen benen staan en een heel nieuw leven voor jezelf in te richten zoals jij dat wilt. ( als je een soepele familie hebt tenminste ;) ) Je kan hier ook naar school en je Engelse taal opschroeven wat ontzettend leuk en natuurlijk handig is om beter te communiceren. Al met al een super leuk avontuur dat ik voor geen goud had willen missen!

au pair amerika carina koelmans au pair amerika carina koelmans au pair amerika carina koelmans
au pair amerika carina koelmans au pair amerika carina koelmans au pair amerika carina koelmans

Carina Koelmans (Au Pair in Amerika 2013/2015)

 

Ik heb gewerkt als Au-Pair in Amerika en het is me zelfs zo goed bevallen dat ik er nog een jaar aan vast heb geplakt! Ik woon bij een Nederlands gezin in Boston.
En omdat de kinderen naar school gaan, heb ik overdag best veel tijd. Hierdoor heb ik veel van de omgeving kunnen zien en ben ik al aardig veel op stap geweest. Alle weekenden ben ik ook vrij en heb een eigen auto tot m'n beschikking. Dus dat betekent: veel weekendjes weg en mede door m'n eigen auto heb ik al veel van de eastcoast gezien. Ik ben dus heel erg tevreden met hoe mijn leventje hier is. De familie is ook helemaal top! Ze geven me veel vrijheid en willen ook graag dat ik veel zie en doe. Dit jaar begin ik met 2 cursussen. Namelijk Spaans en Screenwriting. Helemaal te gek!! Ik kan mijn buitenlandavontuur dus alleen maar als heel goed ervaren.

Aanrader? Ja, het ligt er natuurlijk een beetje aan waar je terecht komt. Maar over het algemeen is het zeker een aanrader. Je maakt zulke bijzondere dingen mee die niemand meer van je kan afpakken. En je groeit enorm. Omdat je uiteindelijk toch in je eentje daar bent (ook al zit je bij een gezin) moet je je eigen keuzes maken en je sociaal opstellen om in het buitenland ook je eigen vriendenkring op te bouwen. Hier groei je enorm door en voel je je steeds zelfverzekerder.

Activity International heeft mij vanaf het begin af aan heel goed geholpen. De mensen zijn erg betrokken, ook als je eenmaal in het buitenland zit. Jullie zijn een top organisatie!
Nina Zoon (25 jaar, Au Pair in Amerika 2015/2016)

 

 

au pair amerika julia van der schaftIk heb twee fantastische jaren gehad in Amerika. Ik had graag langer willen blijven, maar helaas liet mijn visum dit niet toe. Het was erg moeilijk om afscheid te nemen van mijn host family en helemaal van de kinderen. Wat ga ik ze ontzettend missen.
Tijdens mijn reismaand heb een camper tour gedaan en ben naar Hawaii geweest. Een geweldige afsluiter van mijn tijd in Amerika.

Weer terug in Nederland moet ik wel weer heel erg wennen aan alles. Ook mijn Nederlands is niet meer wat het geweest is. Ook al mis ik mijn leventje in Amerika, toch is het ook wel weer erg fijn om weer bij mijn familie en vrienden te zijn. In het vliegtuig onderweg terug naar Nederland heb ik mijn volgende plannen alweer uitgestippeld. Ik wil deze winter heel graag als nanny werken in Oostenrijk en daarna ga ik naar Australië om daar als au pair aan de slag te gaan!

 au pair amerika julia van der schaft  au pair amerika julia van der schaft  au pair amerika julia van der schaft

Julia van der Schaft (Au Pair in Amerika 2014 en 2015) 

 

 

And from now on everything will be different

au pair amerika ilja klinkenbergEen blog die iets eerder er is dan normaal. Want morgen vlieg ik naar Hawaii!! De nieuwe au-pair is hier afgelopen donderdag aangekomen. Ik heb haar de eerste dagen geholpen en de routine uitgelegd. Ook zodat de jongens rustig aan haar konden wennen. Dat is allemaal goed gegaan! Ze heeft het snel opgepakt en ik vertrouw haar met “mijn” kinderen. Tja, zo voelt het ook een beetje. Om ze na één jaar over te geven aan iemand anders is best lastig. Als ik met andere over mijn au-pair leven praat, noem ik ze ook mijn kinderen. Na een jaar heb je een band opgebouwd met ze en is het lastig los te laten. Maar ik heb er alle vertrouwen in! Gelukkig kom ik na Hawaii nog een weekje terug dus kan ik nog lekker veel met ze knuffelen en van ze genieten. Dat is best een geruststelling. Ook fijn om nog samen met Monique en Nick te zijn en het jaar af te sluiten waar ik twaalf maanden ben geweest.

Wat een avontuur.. Ik heb een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, die ik bijna niet kan omschrijven. En ik weet dat ik dat nooit doorheb kunnen maken als ik thuis was gebleven. Zo ontzettend bijzonder. Ook al was het niet altijd even makkelijk, ik ben er doorheen gekomen.  En ik heb het gewoon gedaan! Ja, ik ben ontzettend trots op mezelf. Alle mensen die ik hier heb mogen ontmoeten, ik zal ze nooit vergeten. Alle vriendschappen die ik hier heb gemaakt, ik zal ze voor altijd dankbaar zijn. Alle bijzondere mogelijkheden die ik hier heb gehad, het zal me voor altijd bijblijven.

Vanaf nu zal alles veranderen. Een jaar geleden heb ik mijn comfort zone verlaten, en die heb ik hier opgebouwd. Ik ben nieuwsgierig wat er nu gaat gebeuren. Wat het met me gaat doen om weer terug te gaan. Ik laat het je weten. Want eerst even vakantie!

De afgelopen drie weken is er niet veel bijzonders gebeurt. Ik ben gewoon hier geweest. Waarom? Tja het zal wel iets psychisch zijn. Het idee dat ik bijna naar huis ga, is toch iets benauwend. Ondanks dat ik nog veel dingen wil doen, doe ik het niet. En ik denk dat het komt omdat ik niet wil dat het de laatste keer is. Dus doe ik het gewoon niet.. Een beetje gek maar op een één of andere manier werkt dat zo. En ik ben niet de enige, veel au-pairs hebben dat. Dus ik geniet maar gewoon van hier. Wel ben ik naar de Harvard University Football game geweest. Dat was de laatste game in Amerika (voor nu). Weer erg leuk om naar te kijken maar erg koud! Misschien moet ik in Nederland ook naar sportwedstrijden gaan, dat heb ik nog nooit gedaan, oeps.

Er is één ding dat wel anders is en dat is dat ik (eindelijk) 21 jaar ben geworden. Dus dat betekend in de USA dat ik eindelijk de bar in mag. Nou daar heb ik van geprofiteerd. Niet dat ik meteen dronken moet worden hoor. Maar gewoon in de bar/club zitten, is al leuk. Ik heb me echt bescheurt want wat is het ontzettend grappig hoe Amerikanen feesten. Als je meer wilt weten, moet je er maar om vragen als ik terug ben. Daarbij hebben we het hier ook gevierd en gecombineerd met mijn afscheidsfeestje. Een beetje dubbel dus. Maar ik heb ontzettend genoten met alle mensen die wat voor mij hebben betekend het afgelopen jaar. Het was heel fijn en gezellig!

Mijn slaapkamer heb ik vrijgemaakt voor de nieuwe au-pair, mijn spullen zitten grotendeels al in koffers, mijn vluchtinformatie heb ik, nu nog mentaal voorbereiden. Ik weet alleen niet of dat wel mogelijk is. We zullen zien! Maar nu eerst Hawaii!

- Life begins at the end of your comfort zone -

Ilja Klinkenberg (december 2015)

 

 

Mijn Au pair jaar in Texas.
Dit was voor mij de vierde keer dat ik als Au pair aan het werk ging, maar dit was de eerste keer als Au pair in Amerika. Ik zat bij een gezin met 2 kindjes, een meisje van 3 en een pasgeboren baby. Het meisje van 3 was echt een meisje die het leuk vond om met haar poppen te spelen, haar nagels te lakken en zich te verkleden. De baby was lief en het was erg leuk om haar te zien ontwikkelen en groeien.

Het was makkelijk om nieuwe Au pairs te ontmoeten, want er woonden erg veel Au pairs in mijn omgeving. Daarnaast heb ik ook veel Amerikaanse vrienden gemaakt. Mijn tip voor andere Au pairs is: Sta open voor nieuwe contacten en wees niet bang om een praatje met een vreemde te maken.

Ik heb erg veel tripjes gedaan in mijn vrije tijd. Ik ben in Austin, San Antonio, Dallas, New Orleans, Las Vegas, Los Angeles, San Diego en ook nog een aantal minder bekende plaatsen geweest. Vooral mijn trip naar Las Vegas was super leuk. Ik ben met drie andere meiden naar Las Vegas geweest. Overdag hebben we een road trip naar Death Valley gedaan en de andere dag zijn we met een tour groep naar de Grand Canyon geweest. Dit was allebei erg mooi en indrukwekkend. 's Avonds gingen we de Strip op, zijn we uit geweest en hebben we in de casino's gespeeld.

In mijn reismaand ben ik op visite geweest bij vrienden in Tennessee en Florida. Ik vond Tennessee erg mooi en de mensen waren allemaal erg vriendelijk en gezellig. Daarna ben ik naar Florida gereden. Ik zat in Noord-Florida en heb daar echt leuke dingen gedaan, zoals kajakken tussen de alligators en zeekoeien.

Het leukste moment vond ik toen ik met mijn vrienden aan het zwemmen was in een bron en er opeens schildpadden aankwamen. Ze waren erg nieuwsgierig. We konden ze voeren en aaien en ze bleven erg lang om ons heen zwemmen. Dat was echt fantastisch.
Silke Oude Middendorp (Au Pair in Amerika 2015)

au pair amerika silke oude middendorp au pair amerika silke oude middendorp au pair amerika silke oude middendorp
au pair amerika silke oude middendorp au pair amerika silke oude middendorp au pair amerika silke oude middendorp
Foto's Silke Oude Middendorp    

 

 

au pair in amerika joyce asbergHet is nu 11 maanden geleden dat ik ben vertrokken naar Amerika om daar Au Pair te zijn en het bevalt nog steeds heel goed. Zo goed, dat ik heb besloten om mijn au pair jaar met nog een half jaar te verlengen. Het was een moeilijke keuze, maar mijn hart zei toch dat ik wilde blijven. De familie waar ik nu zit is ook zo lief. Ik ben echt van ze gaan houden! Het zal echt tranen met tuiten huilen zijn als ik terug ga naar Nederland, maar daar willen we nog niet aan denken natuurlijk.

Wat reizen betreft heb ik al vrij veel gedaan. Los Angeles (waar ik de E3 game conventie heb bezocht o.a.) , Dallas, Yosemite Park bezocht, maar mijn allermooiste ervaring blijft toch Hawaii. Op het eiland Oahu ben ik een week verbleven met een andere au pair uit Brazilie. We hadden een Airbnb appartement en auto gehuurd en we hebben enorm veel gezien. Hikes gedaan, stranden bezocht, gezwommen met tropische vissen en roggen en zelfs in een kajak naar een kleiner eiland gevaren. Ik zal een paar foto's in de bijlage zetten! :-) Die foto die laatst is gepost op facebook is al een beetje verouderd zag ik.

Ik moet wel zeggen dat ik af en toe mijn thuis in Nederland mis maar het wordt met de maand minder. Het is zeker de beste ervaring uit mijn leven!
Joyce Asberg (Au Pair in Amerika 2015)

 

au pair in amerika lieke oliemulder
Interview met au pair Lieke Oliemulder

Hoe leuk is dit?! Lieke Oliemulder is als au pair geplaatst bij een gezin op Hawaii en heeft het helemaal naar haar zin. Een paar weken geleden is ze benaderd door ZE.nl en die hebben een interview met haar op hun site gezet. Dat willen wij je natuurlijk niet onthouden!

Lees hier het interview met Lieke Oliemulder met ZE.nl

 

 Hoe mijn verblijf me bevallen is? Heel goed. Zo goed dat ik verlengt heb voor 6 maanden en in nu augustus naar huis kom. Als au pair heb je de kans om het echte Amerikaanse leven te ervaren omdat je bij een Amerikaans gezin in huis woont. Je maakt nieuwe internationale vrienden en je met je verdiende geld kunnen je reizen en dit grote en mooie land verkennen.

Aanrader? Ja, het is altijd goed om iets andere culturen te leren, maar zeker ook goed voor je eigen ontwikkeling. Je leert zelf dingen te doen en te regelen. Soms kom je jezelf tegen, maar daar leer je alleen maar van. Jezelf ontwikkelen en leren kennen en tegelijkertijd iets van de wereld zien!

Tip: Als je twijfelt zou ik zeggen, doe het en ga een nieuwe uitdaging aan. 100% zeker dat het de ervaring van je leven gaat worden!
Marloes Harmsen (22/23 jaar, Au Pair in Amerika 2014/2015)

 

au pair usa stephanie scholtenHoi hoi! Ik wil graag mijn au pair jaar evaring met jullie delen. k werkte 1,5 jaar in de kinderopvang en was opzoek naar een uitdaging. Ik wilde graag met kinderen blijven werken en mijn Engels verbeteren....Tsja wat doe je dan?! Je neemt ontslag en gaat het avontuur aan.

13 april (2014) nam ik afscheid van al mijn vrienden en familie en begon mijn avontuur! ooh en wat was het spannend! De oriëntatie heb ik als goed ervaren. Soms wat veel informatie maar wat veel vriendinnen heb ik daar gemaakt! Daar was dan het moment.. afscheid nemen van je nieuwe " vriendinnen" Wat echt als vriendinnen voelt ook al ken je elkaar niet zo goed .. maar je zit in het zelfde schuitje en dat schept een band.

De aankomst bij de familie was heel erg fijn! Ik ben de eerste au pair dus het was voor allebei nieuw maar het klikte direct. Ik voel me echt deel van de familie. Dit jaar heeft mij zoveel mooie dingen gebracht. Ik heb veel gereisd en veel geleerd over mij zelf. Ik voel me echt een ander mens. Ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen. Dat ik me over dingen heen kan zetten en niet er in moet blijven hangen.
Ik heb geleerd een 2e moeder te zijn voor de kids. Het was zo bijzonder toen mijn hostmom tegen mijn jongste hostkid zei; Rustig maar 2 van je 3 ouders zijn bij je. Dat waren zij en ik.

Ik heb me ontzettend ontwikkeld in; om te gaan met emoties . Want een rollercoaster is het zeker maar je komt er alleen maar sterker uit! Mijn toekomst ligt open voor mij; Ik ben niet meer bang voor een uitdaging en ik kan vertrouwen op mezelf! Kijk wat ik heb gedaan; een jaar in America helemaal alleen zonder mijn familie.. nou kom maar op toekomst!!  Ik kan het dus iedereen aanraden om een jaar als au pair naar het buitenland te gaan.
Stephanie Scholten (Au Pair USA 2014/2015)

au pair usa stephanie scholten

au pair usa stephanie scholten au pair usa stephanie scholten
au pair usa stephanie scholten au pair usa stephanie scholten au pair usa stephanie scholten

 Foto's van Stephanie Scholten

 

Ik ben als au pair naar America geweest en dat is me heel goed bevallen! Veel leuke nieuwe vrienden opgedaan en heel veel gezien. Als au pair werkte ik zes dagen in de week voor een gezin met een jongetje van vijf jaar oud. Het werk was niet altijd even makkelijk, omdat het schema erg flexibel kon zijn en je met je bazen in huis woonden. Gelukkig waren mijn hostouders aardig en leerde ik al snel heel veel andere au pairs in de buurt kennen. Samen met vriendinnen heb ik heel veel leuke dingen ondernemen en heb ik veel steden in de buurt kunnen bezoeken. Het allerleukst was dat ik met au pairs van over de hele wereld in contact ben gekomen en daardoor dus ook heel veel geleerd heb van diverse andere culturen. Het was een jaar met moeilijke momenten maar ook met heel veel mooie momenten die ik absoluut niet had willen missen.

Aanrader? Ja. Je leert jezelf zoveel beter kennen en krijgt een veel breder perspectief over de wereld om je heen. Wees er als au pair wel op voorbereid dat het niet altijd even makkelijk is om bij je bazen in huis te wonen. Heel veel gezinnen zijn aardig, maar je bent er voor hen wel vooral om hun te helpen. Stel je verwachtingen bij. Zorg ervoor dat je veel leuke vriendinnen maakt (wat heel makkelijk is, de andere au pairs willen je graag leren kennen en ze zijn echt heel aardig!) en ga heel veel op pad. Je bent er immers om de VS te ontdekken en veel mee te maken!
Sanne Eversdijk (23 -24 jaar, Au Pair USA 2013/2014)

 

Ik ben een jaar au pair in Amerika geweest. Dat is me erg goed bevallen, een buitengewone ervaring! Een onvergetelijke ongelofelijke veel te korte reis waarvan ik ontzettend veel heb geleerd en door ben gegroeid! Aanrader? Ja, het geeft inzichten in jezelf die je zonder te reizen misschien wel niet tegen komt. Het is een avontuur en onvergetelijke ervaring!
Tip: Spaar veel van te voren! geef in het begin niet te veel uit aan niks dingetjes zoals shoppen of uiteten. Geniet absoluut maar probeer te sparen voor het reizen in amerika zelf.
Als eindreis raad ik aan de California sun tour van au pair adventures!
Esther van Lierop (23 jaar, au pair in Amerika 2013/2014)

 
 

au pair in amerika tessa lambregtsHoi meiden!! Net afgestudeerd en niet goed weten wat je nu wilt gaan doen? Of net als ik geen uitzicht op een baan binnen je afstudeersector? Kom dan naar Amerika als au-pair!!
Ik ben hier nu ongeveer 9 maanden en het is echt geweldig! Naast het werken krijg je genoeg vrije tijd om te reizen en zelf op ontdekking uit te gaan. Zo woont mijngast gezin vlakbij New York en inmiddels ken ik deze stad op mijn duimpje. Mijn gastgezin nam mij mee naar Utah in december om daar te gaan skiën en in Augustus zal ik met ze op Cape Cod zijn! Uiteraard doe ik niet alles met mijn gastgezin. Ik heb vrienden gemaakt en daarmee spendeer ik
mijn meeste vrije tijd. We gaan onder andere stappen, naar het strand, naar de bios, de toerist
uithanden en natuurlijk shoppen!! Iets wat hier echt een paradijs is! Een ander groot plezier dat je beleefd aan het zijn van een au-pair is het reizen. Iets wat voor mij
au pair in amerika tessa lambregtseen belangrijke factor was om als au-apr aan de slag te gaan. Naast de avonturen die je beleefd met je gastgezin ben ik naar Washington DC gegaan, in september ga ik naar Boston en ik ga midden juli naar Barbados met een vriendin! Hoe cool is dat!

Na je au-pair avontuur kun je op je visum overigens ook nog een maand lang vrij in America rondreizen. ! Ik vind het hier zelfs zo leuk hier dat ik nog een jaar langer zal blijven!! !
Dus hou jij van kinderen, ben je avontuurlijk en vind je het geweldig om meiden van andere landen en culturen te ontmoeten? Twijfel dan niet en meld je aan voor deze ervaring. Je zult er geen spijt van krijgen! Als je vragen hebt dan kun je me altijd een persoonlijk bericht sturen. Liefs, Tessa Lambregts! (juli 2014)

 

 

Denver, 1 april 2014

Hoi,
au pair in amerika rianne scheepers 2014Mijn naam is Rianne, en op dit moment ben ik 14 maanden in de VS als au pair aan het werk. Ik vond het zó leuk hier, dat ik besloten heb om een jaar te verlengen. Na een wat pittige start met 2 rematches, woon ik nu al een tijd bij het perfecte gezin in Denver CO. Ik breng de meeste tijd door met de kinderen, en af en toe draai ik een was, of ruim ik de keuken op. Ik neem de kinderen vaak mee op pad, bijvoorbeeld naar de bibliotheek, het park, de dierentuin of het museum. Meestal ben ik de weekenden vrij, dus ik heb genoeg tijd om Amerika te ontdekken met mijn vriendinnen! In de zomer is het hier vrijwel altijd zonnig, dus dan ben ik veel buiten te vinden. Er zijn genoeg parken en leuke stadjes om te bezoeken. In de winter is het hier vrij koud, en er ligt een dik pak sneeuw. De skiresorts zijn op 1,5 a 2 uur rijden van Denver, dus dan is een vrij weekend perfect om te gaan snowboarden. Stiekem vind ik Amerika zó leuk, dat ik niet meer terug wil naar Nederland... :) 
Rianne Scheepers, Au Pair in Amerika 2014

Meer lezen? Lees hier Rianne's weblog over haar verblijf in the States.

  

Hoe het mij is bevallen? Heel goed! Een ervaring om nooit te vergeten en waar ik heel veel van heb geleerd. Ik heb als au pair gewerkt voor een gezin in maryland. Ik heb gezorgd voor 2 jongens van 1 en 3 jaar oud. Ik heb he veel avonturen met de kids en het gezin beleefd maar ook in mijn vrije tijd heel veel gedaan en gezien van Amerika. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt die uit allerlei verschillende landen komen en het echte Amerikaanse leven van dichtbij meegemaakt en ook zelf geleefd.

Aanrader om tijdje buitenland te doen? Ja! Omdat het een ervaring voor het leven is. Je leert veel en verbreed je kennis. Gewoon doen! Het was gewoon AMAZING!!! :))
Megan Moraal (Au pair in Amerika 2013)

 

Ik ben au pair in Amerika geweest. Mijn dag zag er ongeveer zo uit: 's ochtends lunch voor de meiden maken en ze soms naar school brengen. Vervolgens de was doen en dan naar de sportschool. 's middags de meiden weer ophalen van school en dan vooral bijkletsen met de housekeeper. 's Avonds koken voor het gezin, opruimen en dan uit met vrienden! Alles is me goed bevallen (m.u.v. mijn host moeder).

De drie hoogtepunten van mijn verblijf in Amerika waren mijn reis naar de West coast (California/Nevada/arizona), de buitenlandse contacten en vrienden die gemaakt zijn én een "studie" volgen aan Princeton University.

Aanrader om tijdje buitenland te gaan? Ja! Je leert jezelf kennen, en groeit enorm. Je wordt enorm zelfstandig en de ervaringen die je opdoet en de avonturen die je meemaakt zijn onbetaalbaar! (travel is the only thing you buy, that truly makes you richer!) Super bedankt voor het mogelijk maken van de enorm gave tijd die ik gehad heb! Tip: Follow your heart!
Carla van DIjk ( Au Pair in Amerika 2013)