Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Thailand > Ultimate Thailand

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen Ultimate Thailand

 

ultimate thailand malou en irisHoe meer we richting het einde van onze studie kwamen, hoe concreter onze reisplannen werden! Via een vriendin hoorden we van Activity International. Ons idee was om naar Thailand te gaan, om hier rond te reizen en om daarna op eigen houtje naar Bali om hier vakantie te gaan vieren. Al snel viel ons oog op het Ultimate Thailand programma. Dit programma sprak ons gelijk aan! We waren reuze enthousiast! Dit mede door de beschrijving; apen spotten in de jungle, slapen op een drijvend vlot, overnachting in de jungle, snorkelen op Koh Phi Phi enz. Omdat we nog nooit eerder in Thailand waren geweest en we dit best wel spannend vonden allemaal, leek het ons erg fijn om eerst deze georganiseerde rondreis te gaan doen, samen met een gezellige groep jongeren.

ultimate thailand malou en irisEenmaal in Thailand bleek al gauw dat onze groep uit 8 deelnemers bestond. We hadden verwacht dat dit er meer zouden zijn, maar vonden het wel een mooi aantal.
De groep bestond uit 5 Nederlandse meiden (incl. ons), 1 Nederlandse jongen en twee Duitse jongens. In totaal twee "koppels" en vier individuen.
We vonden de samenstelling erg leuk, maar hadden verwacht dat de groep meer internationaal zou zijn (hoewel we begrijpen dat men hier natuurlijk geen invloed op heeft).

We hebben in tien dagen tijd ontzettend veel gezien, gedaan en gereisd. Zo gaaf!
Zo hebben we een tempel bezocht, hebben we in de jungle overnacht, zijn we bij een 'monkey temple' geweest en hebben we gesnorkeld op Koh Phi Phi.
Een groot voordeel van de groepsreis vonden wij dat ook alles qua vervoer geregeld was; zo stond er iedere keer een taxi klaar, werden de boottickets voor ons geregeld en hadden we een 'eigen boot' om in de jungle te komen. Op deze manier had je zelf alle tijd om volop te genieten van de omgeving en de activiteiten.

ultimate thailand malou en irisNa deze 10-daagse reis zijn we doorgevlogen naar Bali om daar nog heerlijk vakantie te vieren. We hebben daar ook nog heel veel gezien en gedaan. Zo hebben we een tempel bezocht, zijn we naar een bekend strand geweest, zijn we met een boot naar de Gili-eilanden geweest, hebben we wilde dolfijnen gespot, gesurft en nog heel veel meer. Bali is echt een prachtige bestemming om naar toe te gaan!

Nu we eenmaal thuis zijn is het even weer wennen, maar kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde reis met heel veel mooie ervaringen. Het is wat ons betreft zeker een aanrader om in Thailand een georganiseerde reis als deze te doen. Je komt op deze manier op de meest mooie plekjes waar je anders alleen niet zo heel snel zou komen. Nadat we gewend waren dat in Thailand veel voor ons geregeld werd, merkten we dat we op Bali prima in staat waren om zelfstandig rond te reizen. We vonden het erg fijn om hier ons eigen plan te trekken. Al met al hebben we een super toffe reis gehad en is de combi Thailand met Bali echt een dikke aanrader! Wij hebben genoten!!!

ultimate thailand malou en iris ultimate thailand malou en iris ultimate thailand malou en iris

 Marlou en Iris, september 2015