Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Thailand > Centraal-Thailand

 > Reisverhalen


Ervaringen van deelnemers vrijwilligerswerk Centraal-Thailand 

 

vrijwilligerswerk centraal thailand maike de schoolmeester

Een vriendin van mij had vorige zomer ook vrijwilligerswerk in Centraal Thailand gedaan met Activity International. Haar reis zag er zo leuk uit dat ik dit ook wou! Volgens haar was het een goede organisatie dus twijfelde ik er niet aan om het te boeken. Thailand was ook een land waar ik al eerder naar toe wou omwille van de mooie natuur en de andere cultuur.

Mijn eerste week was de Siam Culture Week in Singburi. Hier kregen we wat van het land te zien. We bezochten veel tempels, maakten onze eigen Thaise maaltijd en armbandje, kregen een cursus Thais, gingen naar een schooltje en kregen we tijd om te winkelen of te zwemmen. Het tofste van deze week vond ik de prachtige, oude stad Ayutthaya en het bezoek aan de Monkey Temple!  Je leert ook heel veel toffe,  jonge mensen van over de hele wereld kennen.
In het weekend ben je altijd vrij, dit is leuk omdat je dan zelf kunt kiezen wat je doet. Ik was met een groepje naar Bangkok getrokken waar we hebben genoten van een boottocht, lekker eten en een Thaise massage!

De tweede week had ik gekozen voor het gibbon project in Mae Sot. Hier werkten we in de Highland Farm Gibbon Sanctuary. Iedere ochtend en middag maakten we hun maaltijd, dit was vooral fruit snijden en daarna uitdelen. Soms moesten we ook onder de kooien vegen. In onze vrije tijd konden we wat tijd doorbrengen met gibbons. Ze vinden het heerlijk als je over hun rug krabt. Of we konden spelen met de babyapen, heel schattig! Ik vond dit een heel unieke ervaring om zo dicht bij deze intelligente dieren te zijn! In het weekend had ik opnieuw vrij en ben ik in het noorden de mooie stad Chiang Mai gaan bezoeken.

De derde en laatste week ging ik terug naar Singburi om een weekje met kinderen te werken. Opnieuw waren in het huis waar ik verbleef (Twin House) hele leuke andere vrijwilligers, sommige kende ik vanuit de Siam Culture Week. Het project was ook een toffe ervaring. We hebben vooral opknapwerk gedaan, zoals een tegels in de eetzaal leggen, bedden maken, verven. Natuurlijk is er ook tijd om met de kindjes te spelen.

Kort samengevat was dit een fantastische reis en een unieke ervaring! Ik zou dit iedereen aanraden als je wat van de wereld wil zien en nieuwe mensen wil ontmoeten.
Maike de Schoolmeester (18 jaar)

 

thailand savannah schutIn november 2016 ben ik vertrokken naar Thailand en heb ik deelgenomen aan het Centraal Thailand programma. Hier heb ik onder andere de Siam Culture Week gedaan! Een echte aanrader!

We waren met een leuke groep van tien internationale deelnemers en twee hele enthousiaste Thaise begeleiders van de lokale organisatie! In deze week hebben wij veel mooie tempels en boeddha's bezocht waar we onder andere de rituelen en do's en dont's hebben geleerd. Ondanks dat we maar één week met z'n allen waren, zijn we allemaal erg goede vrienden geworden! Met een paar meisjes zijn we een weekendje weg gegaan naar Kanchanaburi en ons laatste weekend met z'n allen hebben we zelfs met (bijna allemaal) gemeet in Bangkok om afscheid te nemen van elkaar! Naast dat je tijdens deze week heel veel leuke uitstapjes maakt en meer leert over de Thaise cultuur is de Siam Culture week ook de beste manier om nieuwe mensen van je vrijwilligerswerk te leren kennen.
Een echte aanrader dus!!
Savannah Schut

 

thailand hill tribe klasThailand is ontzettend goed bevallen! Ik heb de introductie over de cultuur gedaan. De 3e week fantastische tijd gehad in de hill tribe, en een hele nieuwe cultuur leren kennen. Laatste week met kinderen gewerkt bij het lesgeven. Daarna nog twee weken de stranden, eilanden en andere natuur in het zuiden verkend.  Ik kan het iedereen aanraden; je ontdekt een nieuwe cultuur, gaat over andere dingen nadenken. Je bent in een minder ontwikkeld land dus je moet je aanpassen en dat is een mooie leerschool.
Sjirk Ament