Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Swaziland > Safari en vrijwilligerswerk

 > Vrijwilligerswerk


Vrijwilligerswerk

 

Tijdens het vrijwilligerswerk kun je verschillende werkzaamheden doen:

 

Sociaal Project
lesgevenHier ga je aan de slag in een opvangcentra voor kansarme kinderen of scholen in Swaziland. Net als in veel andere Afrikaanse landen is  ook hier het probleem van HIV/AIDS groot en heeft al vele slachtoffers gemaakt. Vele kinderen hebben geen ouders meer of hebben ouders die te ziek zijn om voor ze te zorgen. Zij worden opgevangen in weeshuizen of opvangcentra. De opvang zorgt ervoor dat de kinderen voldoende te eten krijgen, medische hulp krijgen als dat nodig is en zorgt voor enige vorm van onderwijs.

De groepen kunnen variëren van 3 tot 13 kinderen. De gemiddelde leeftijd is 4 jaar. En hoewel deze kinderen al een behoorlijk heftig leven achter de rug hebben en het zeker niet makkelijk hebben, zullen ze je met open armen en een glimlach van oor tot oor verwelkomen!

Als je Kruger to Cape programma hebt geboekt, ga je in Kaapstad ook nog een sociaal vrijwilligersproject doen. Dit zal bestaan uit het ondersteunen van de medewerkers van het Child Care project in Imizama Yethu Townsip van Hout Bay.

 

Bouwproject
bouwproject_swaziland_drievrijwilligstersHet bouwproject heeft de toepasselijke naam Build the Future. Als vrijwilliger help je mee met de bouw van veilige (te)huizen en schooltjes voor weeskinderen of verwaarloosde kinderen die geen ander thuis meer hebben. Deze huizen geeft ze de veiligheid waar ze als kind recht op hebben. Je helpt ze lokale bouwvakkers met het het bouwen. Ervaring heb je daar niet voor nodig: iedereen kan in een pot met cement roeren, stenen sjouwen of hout zagen. Nou ja, bijna iedereen.  

 

Extra paar handen
Natuurlijk kun je in de paar weken dat je hier bent, niet de wereld veranderen. Dat is ook niet de bedoeling en dat word ook niet van je verwacht. De werkzaamheden van de vrijwilligers zullen een aanvulling zijn op het dagelijkse werk van de lokale medewerkers. De bekende extra paar handen. Je dagen zullen daarom ook vooral bestaan uit het helpen met dagelijkse dingen, de lokale staff ondersteunen bij hun werkzaamheden. Of het 'nut' heeft? Natuurlijk! Alleen al het geven van liefde, aandacht, een paar knuffels en een luisterend oor is van onschatbare waarde.Of het helpen met stenen sjouwen en het roeren van cement...je laat zien dat er bent en je helpt ze zo veel je kunt.  En ook al is het maar een korte tijd, het feit dat je er alleen al bent wordt zeeeeer gewaardeerd!

     

Overzicht| Vrijwilligerswerk | Prijzen en voorwaarden| Startdata