Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Swaziland > Safari en vrijwilligerswerk

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen van deelnemers

 

Afgelopen januari ben ik met Activity International naar Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique geweest. Ik heb daar een filmpje van gemaakt en kan me voorstellen dat het voor aanstaande reizigers er waardevol kan zijn. Veel kijplezier!

 

Wouter Hiddink (Kruger to Coast 2016)

 

Ik ben in totaal 6 weken weggeweest, maar de tijd vloog voorbij. In totaal heb ik 4 weken lang geholpen op pre-schools in Swaziland. 1 week verbleef ik in het Kruger Park en 1 week in Mozambique. Ik heb elke dag genoten en elke dag was bijzonder. Het vrijwilligerswerk was heel dankbaar om te doen en wanneer ik blije kindjes zag, werd ik zelf ook ontzettend blij. De 2 weken 'reizen' waren ook geweldig, veel activiteiten gedaan, die ik in Nederland niet snel zou doen. Ik heb eerst getwijfeld of ik het wel aan zou durven om alleen 6 weken weg te gaan, maar ik zou het zo weer doen!

De combinatie van vrijwilligerswerk én reizen, was voor mij de ideale combinatie. Samen met een groep van 18 andere vrijwilligers van over de hele wereld begonnen we de reis. Eerst een introductie in Swaziland, waar we het vrijwilligerswerk zouden doen. Vervolgens vertrokken we voor 5 dagen safari naar het Kruger Park, hier de Big Five meerdere keren gezien, supergaaf. Hierna begonnen de eerste twee weken vrijwilligerswerk, de eerste week was het vakantie, dus de scholen waren gesloten. Hierdoor hebben we het bouwproject de eerste week gevolgd en hebben we schommels gebouwd op schooltjes (heel gaaf!). De 2e week begon het 'lesgeven' op de pre-schooltjes in de ochtend en in de middag werden er andere activiteiten georganiseerd, waarbij we konden helpen. De 4e week hebben een 'vakantie' gehad in Mozambique aan het strand. Vervolgens heb ik de laatste 2 weken weer vrijwilligerswerk gedaan op hetzelfde schooltje in Swaziland. In de weekenden was ik vrij -> Een ziplinetour gedaan en ook naar het Busfire festival geweest in Swaziland! Ontzettend gave ervaringen allemaal, waar ik zeker nog heel vaak aan ga terugdenken!

Aanrader? Je leert niet alleen jezelf heel goed kennen, maar ook een nieuwe cultuur en heel veel nieuwe mensen. Het is ontzettend interessant om te zien hoe mensen in een ander land leven, vaak met minder dan jijzelf hebt toch heel gelukkig zijn. Je leert dingen in je eigen land meer waarderen, ook kwam ik erachter hoe belangrijk mijn vrienden en familie voor me zijn. Bovendien is het natuurlijk ontzettend gaaf om een andere omgeving te zien, waarbij je kennismaakt met andere dieren en een andere natuur!

Tip: Bedenk goed van tevoren wat jij allemaal wilt halen uit je reis. Wil je veel zien van de natuur, vrijwilligerswerk doen, of wil je op zoek naar een combinatie van beide? (Natuurlijk zijn er nog veel meer opties) Als je eenmaal goed weet wat je wilt, is het makkelijker om een reis te kiezen en kun je ook alles uit je reis halen, zodat het onvergetelijk wordt en je er volop van gaat genieten.
Esra Boeijnk (Kruger to Coast 2016)

 

kruger to coast wouter hiddinkIk ben in januari 2016 naar Swaziland geweest (Kruger to Coast) en heb geholpen op een klein schooltje met kleine kinderen ( 3 t/m 6 jaar). Het was echt ontzettend mooi, de mooiste ervaring tot nu toe uit mijn leven!

De eerste week verbleven we in het Kruger Park, de super 7 gezien en hele mooie dingen gezien. Daarna 2 weken in Swaziland verbleven, 's ochtends vrijwilligerswerk gedaan en in de middag leuke vrije tijd activiteiten gedaan. Vervolgens een week in Mozambique geweest. Heerlijke week op het strand gelegen, 's avonds stappen. En natuurlijk het zwemmen met de walvishaai was het hoogtepunt van de trip. Na Mozambique weer twee weken in Swaziland vrijwilligerswerk gedaan en 's middags vrije tijd.

Aanrader? Ja, je leert een nieuwe cultuur + taal, ontmoet nieuwe mensen en ontdekt het relaxte leven in Afrika. Eventjes weg van het gestructureerde Nederland.
Tip: Geniet ervan en maak je niet te veel zorgen, is nergens voor nodig!

Hartstikke bedankt voor de onvergetelijke ervaring!

kruger to coast wouter hiddink kruger to coast wouter hiddink kruger to coast wouter hiddink
kruger to coast wouter hiddink kruger to coast wouter hiddink kruger to coast wouter hiddink

Wouter Hiddink (Kruger to Coast 2016)

 

kruger to coast gwen aben kruger to coast gwen aben kruger to coast gwen aben
kruger to coast gwen aben kruger to coast gwen aben kruger to coast gwen aben

Foto's van Gwen Aben (Kruger to Coast 2014)

 

Ik heb het programma Kruger to Coast gedaan en als vrijwilligerswerk heb ik les gegeven op een pre-school samen met een ander Nederlands meisje. In dit klasje zaten 67 leuke en lieve kindjes. Het is me prima bevallen. Een mooie en leuke locatie met erg aardige mensen en personeel. Geen last van heimwee gehad en heb erg veel geleerd, niet alleen over het land en de mensen maar ook over mezelf.

Aanrader? Ja, je leert veel over jezelf, anderen en leven in een andere cultuur. En ook kun je nog eens wat betekenen voor de locale bevolking daar.
Tip: Verstand op 0 en gaan. Alles op je af laten komen.
Danique van Boekel (22 jaar, Kruger to Coast 2014)

 

kruger to coast brechtje heeger Dit was helemaal super!! We zijn eerst naar het Kruger Park geweest, wat super was omdat het indrukwekkend was om te zien en ook omdat je hier de vrijwilligersgroep goed kon leren kennen. Toen 2 weken vrijwilligerswerk waarin ik Engelse les heb gegeven. Daarna 1 weekje Mozambique strandvakantie wat echt heel erg leuk was en waar je heerlijk kon uitrusten. Daarna nog eens 2 weken vrijwilligerswerk in Swaziland waarin ik een klaslokaal op het schooltje heb geschilderd.

Aanrader? Ja, je leert er super veel van, op gebied van zelfstandig zijn en culturele verschillen in de wereld. Vooral de combinatie van reizen en vrijwilligerswerk vond ik echt een super ervaring en had ik nooit van m'n leven willen missen.

Tip: Laat alles over je heen komen en zit niet te veel te stressen over dingen die niet helemaal lopen zoals verwacht. Gewoon genieten! Lees meer op www.brechtjeheeger.waarbenjij.nu
Brechtje Heeger (17 jaar, Kruger to Coast 2014)

 

kruger to coast merel demmink 2014Ik heb echt een top tijd gehad! Eerst ben ik een week naar Zuid-Afrika geweest om op safari te gaan in het Krugerpark. Daarna ben ik 2 weken in Swaziland geweest voor vrijwilligerswerk: de eerste week op het sportproject en de 2de week hebben we op het bouwproject een klaslokaal gebouwd. Daarna een week naar Mozambique geweest om te feesten, te surfen, te zwemmen met haaien, quadbiken en nog veel meer. Nu zou mijn vakantie erop zitten want ik had maar voor 4 weken geboekt, maar ik had echt een top tijd gehad dus heb ik besloten nog 2 weken bij te boeken. Dus na Mozambique weer terug naar Swaziland om daar nog 2 weken vrijwilligerswerk te doen op een NCP, dus de laatste 2 weken nog les gegeven, met de kindjes gespeeld en nog veel meer! De 6 weken vlogen echt voorbij maar wat was het een toptijd!

Aanrader? Ja, ik heb echt een toptijd gehad in afrika, heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet van over de hele wereld, veel nieuwe ervaringen opgedaan en de kindjes waren echt geweldig!
Tip: sta open voor alles en heel veel plezier!
Merel Demmink (18 jaar. 6 weken Kruger to Coast)

Ik heb deelgenoomen aan het Kruger to Coast programma. Ik heb in Swaziland 1 week sports gedaan en 1 week building waarvan ook nog een dag sport. Sport is heel erg leuk. Je gaat langs alle NCP's ( Neighbourhood care point ) Dit zijn pre-schools voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar die allemaal wezen zijn. Ze hebben vaak beide ouders verloren aan HIV en Aids en hebben het soms zelf ook. Met sport dans je en speel je spelletjes met de kinderen. En de kinderen kunnen mega goed dansen!!! Ook heb ik zwemles gegeven en hebben we paardgereden met de kinderen. Deze spellen zijn vaak om de kinderen zelfvertrouwen te geven en ze te leren sociaal met elkaar om te gaan. De andere week heb ik geholpen met het bouwen van een nieuw klaslokaal. We moesten metselen en cement maken.

Hoe de reis mij is bevallen? Heel erg goed. De begeleiding via Activity International en All out Africa is fantastisch. Je slaapt in Kruger in tentjes en in Swaziland in de beste lodge ooit! Lidwala Lodge, super leuk personeel en het voelt als thuis. In Mozambique sliepen we in rieten huisjes op het strand.

Een samenvatting van mijn reis? In 1 woord super vet! De eerste week in Kruger National Park hebben we elke dag verschillende games drive gedaan op zoek naar de big 5 en super 7. Onder begeleiding van de beste guides van All Out Africa. De twee weken daarna hebben we super leuk vrijwilligerswerk gedaan in Swaziland met de kinderen. Ook zijn we nog een weekendje naar Malalotje National Park geweest. De laatste week gingen we naar Mozambique. Zon, zee, strand, surfen en feesten! En natuurlijk walvissen zoeken!

Aanrader? Ja. Je leert super veel nieuwe mensen kennen, je ziet een andere cultuur en kunt je ook nog inzetten voor andere mensen. Het is gewoon een super ervaring.
Geef wel goed aan of je sociaal vrijwilligerswerk wil doen of building. Anders delen ze je gewoon in! Super tijd gehad! Bedankt voor de adviezen!
Karlijn Agterberg (Kruger to Coast 2014)

 

Ik heb deelgenomen aan het Kruger to Coast programma in Swaziland, Zuid-Afrika & Mozambique. Ik heb gewerkt op een Neighbourhood Caring Project in Swaziland waar is les heb gegeven aan kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar.
De zes weken in Afrika zijn mij goed bevallen. Ik verbleef in de Lidwala Lodge waar het prima vertoeven is. Ik heb me er totaal niet onveilig gevoeld. In Swaziland is er genoeg te doen en de uitstappen naar Kruger en Mozambique zijn echt de moeite waard. Gedurende mijn avontuur heb ik andere vrijwilligers uit verschillende landen ontmoet waar ik een groot deel van mijn ervaringen mee heb beleefd.
Aanrader? Ja, het is goed om te zien hoe mensen het in andere landen op de wereld hebben. De combinatie van vrijwilligerswerk en reizen geeft je de mogelijkheid deel uit te maken van een andere cultuur.
Maarten Reer (23 jaar, Kruger to Coast 2014)

 

Ik heb het Kruger to Cape programma gedaan in Swaziland, Mozambique en Zuid-Afrika. Ik heb Engelse les gegeven aan de kinderen in de Neighbourhood Care Points
Mijn verblijf in Afrika is mij heel goed bevallen! Ik heb er een fantastische ervaring opzitten en heb daarbij een heleboel nieuwe mensen leren kennen van over de hele wereld. Aanrader? Ja, je leert jezelf beter kennen en leert andere culturen beter kennen en respecteren.
Ann-Sofie De Mey (23 jaar, Kruger to Cape 2013)

 
 

Ik heb het Kruger to Coast programma gedaan. Mijn 3 hoogteprunten?
*Het vrijwilligerswerk
*Heel veel dieren zien in Kruger park
*Allemaal sporten die ik nog nooit gedaan had doen in Mozambique (paardrijden, surfen, snorkelen).
Ik heb 1 week sportlessen gegeven aan de kinderen, 1 week een klaslokaal geverfd.
1e week vrijwilligerswerk: liedjes en dansjes met de kinderen doen, daarna kregen de kinderen eten en bleven wij wachten. Na het eten nog spelen met de kinderen en daarna werden wij weer opgehaald om terug te gaan naar de lodge.
Hier wat eten, s middags zijn we een keer naar een ziekenhuis geweest. (Je krijgt wel een planning maar die gaat niet altijd door).
2e week vrijwilligerswerk: richting schooltje om te verven, rond 11 uur werden we opgehaald omdat wij graag met de kinderen wilden zwemmen. Daarna lunchen bij de lodge, en s middags weer terug naar het schooltje om te verven, (hierdoor waren we donderdagochtend klaar en konden we s middags en vrijdag doen wat we wilden.

Hoe het me bevallen is? Onwijs goed! Als mijn vriendin niet naar huis wilde, had ik aan mijn werkgever in Nederland gevraagd of ik langer vrij kon krijgen om langer te blijven. Nu we 4weken hadden, hadden we wel het drukste schema van allemaal. De anderen hadden regelmatig middagen vrij en konden ook in swaziland de culturele dingen bekijken. Uiteindelijk is dat bij ons gelukkig ook wel gelukt, omdat we donderdagmiddag en vrijdag vrij waren. We hadden een hele leuke groep, het was ook erg jammer om weer weg te gaan.Ik weet nu ook dat ik dit nog een keer wil doen, en dan langer.
Aanrader? Ja! Je bekijkt Nederland (en de Nederlandse kinderen) heel anders. Hoe ze hier in Nederland elke 5 minuten ergens anders mee willen spelen, kunnen ze daar de hele middag spelen met 1 ballon! Ik waardeer meer wat ik Nederland heb, en wat ik kan bereiken.

Tips: Vooral heel veel genieten en veel foto's maken, dan kun je er, als je weer thuis bent, ook nog lang van na genieten :)Ik had in eerste instantie verwacht dat ik meer met de kinderen zou doen. Maar uiteindelijk ben ik blij dat we deze weken gedaan hebben, want wij hebben bij alle scholen kunnen kijken in plaats van elke dag dezelfde. Zo hebben we waarschijnlijk meer verschillen gezien dan de anderen.

Wat ik nog wil zeggen: Bij de sportlessen (die heel erg leuk waren) had ik het idee dat het niet echt iets toevoegde dat wij er waren. De mensen van All Out deden de liedjes en dansjes, en wij deden net als de kinderen mee. We mochten met de spelletjes wel een groepje begeleiden. Bij het verven had ik een beter gevoel. Nu kunnen ze dit klaslokaal weer gebruiken voor het lesgeven in plaats van opslagruimte. De juf was enorm dankbaar dat we dat voor haar gedaan hadden.
Ik vond het overigens wel een beetje vreemd dat we voor ons verfproject de verf zelf (van ons eigen geld) moesten kopen. Ik vond het niet erg omdat ik graag wat bij wilde dragen, maar als ze als organisatie samen met ons het klaslokaal op willen knappen, lijkt het mij dat je dan ook voor de spullen zorgt. Het voelde verplicht om de verf te gaan kopen omdat we anders niet konden verven.
Deze opmerkingen zijn de enige kleine minpuntjes, waar ik verder niet mee zit, omdat we het wel enorm leuk hebben gehad tijdens al die activiteiten! Ik heb echt een supertijd gehad in Swaziland,
Ilonka van der Ham (23 jaar, Kruger to Coast 2013)

  
Ik heb het Kruger to Coast programma gedaan in Swaziland, Mozambique, Zuid-Afrika (en daarna naar Botswana en Lesotho geweest). De 3 hoogtepunten waren het Krugerpark, de Bungeejump en de Cage Shark Dive. Als vrijwilliger heb ik Engels gegeven op de NCP's. Het is me erg goedbevallen. Zo goed dat ik langer ben gebleven dan gepland!
Aanrader? Ja, je leert nieuwe mensen en gewoontes kennen. Het bevorderen van het spreken in een andere taal. De ervaring van het alleen door een ander land reizen
Tip: Laat je verrassen
Bjorn Belga (28 jaar, Kruger to Coast 2013)
 

Ik heb het Kruger to Cape programma gedaan in Swaziland, Mozambique, Zuid-Afrika. Hoogtepunten waren het Krugerpark en Kaapstad!
Ik heb op een school (NCP) in Swaziland gewerkt en in Kaapstad ook op een school en de laatste paar weken in Kaapstad in world of birds (een park met vogels en apen die gered zijn). s Ochtends vrijwilligerswerk en daarna lekker vrije tijd. Mooie en leuke dingen zien. Super! Echt heel erg gaaf!
Aanrader? Ja, het is ontzettend leuk en lekker om even thuis weg te zijn.In het begin lastig en mis je mensen thuis maar daarna is het alle moeite waard, weet je weer waarom je het wilde en wil je niet meer naar huis!
Rosa van den Groenendaal (19 jaar, Kruger to Cape 2013)

 
Meest geweldige ervaring ooit. De safari, het omgaan met kleine kinderen en de liefde die ze nog hebben ondanks wat er thuis gebeurd en de combinatie met strandvakantie. Het was echt super.
Aanrader? Ja. Ik sta zelf altijd open voor nieuwe ervaringen en heb al vaker lange reizen gemaakt. Je doet levenservaring op en je hebt nieuwe verhalen om te vertellen en ontmoet nieuwe mensen.
Bel 10x op over het programma. Ik had graag een ander programma gedaan die voor mij niet mogelijk was, maar bij aankomst bleken 2 anderen dat wel te doen via Activity International. Heel erg balen aangezien ik hierdoor 4 weken eerder naar huis moest. Verder gewoon gaan, alles komt uiteindelijk goed.
Rowie Schopman ( 21 jaar, Kruger to Coast 2013)