Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Swaziland > Safari en vrijwilligerswerk

 > Ambassadeur Ingrid Tunteler


Ambassadeur Kruger to Cape: Ingrid Tunteler

 

kruger to capeEen tussenjaar nemen om te reizen of vrijwilligerswerk te doen, wie wilt dat nou niet. Toen ik 15 was wist ik eigenlijk al dat ik graag naar het buitenland zou willen. Toen vonden mijn ouders mij nog een beetje te jong. Uiteindelijk kreeg ik op mijn 22e de kans om er tussenuit te gaan. En die kans heb ik dan ook meteen gegrepen. Toen nog gaan zoeken waar ik heen wilde gaan en wat ik precies wilde doen. Ik had al gehoord van Activity International en ging kijken wat zij te bieden hadden. Al snel had ik de perfecte reis gevonden. Kruger to Cape, een combinatie van vrijwilligerswerk en reizen (12 weken) die begint in Swaziland en eindigt in Kaapstad.

kruger to coast kruger tour4 mei 2014 was het zover, mijn reis ging beginnen. Na een reis van ongeveer 12 uur kwam ik aan in Swaziland. Daar werd ik opgehaald door iemand van de organisatie die mij bracht naar Lidwala backbackers lodge. Mijn verblijf voor de eerste twee maanden. Een dag later gingen we naar het Krugerpark in Zuid Afrika, niet ver van Swaziland vandaan. Daar gingen we elke morgen super vroeg op safari. Op zoek naar de Big Five. En in de 4 dagen dat wij daar zaten is dat gelukt!  Ik was al eerder op safari geweest maar het blijft toch een onwijs bijzondere ervaring om al die dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.  Een heerlijke week om elkaar beter te leren kennen en het begin van vele avonturen.

kruger to capeDe weken erna stond in het teken van het vrijwilligers werk.  5 dagen in de week in de ochtenden lesgeven ,en in de middagen verschilde het van naar een kinderopvang gaan tot naar de kinderafdeling in het ziekenhuis.  Heel leuk en afwisselend werk. Maar ook best vermoeiend. Je deed veel nieuwe indrukken op, en was bezig met het voorbereiden van de lessen. Maar je weet waar je het allemaal voor doet, en dat geeft je onwijs veel voldoening.

Na 2 weken hard gewerkt te hebben was het weer tijd voor wat ontspanning.  Een weekje naar Mozambique. Na een onwijs lange en warme rit kwamen we aan in Tofo. Een klein  relaxed vissersdorpje met super mooie witte stranden en veel palmbomen. Totaal anders dan Swaziland. Hier zijn we o.a. op Ocean safari geweest  en zijn we met de kajak naar een eilandje voor de kust gevaren. Voor de rest lekker geluierd op het strand en s 'avonds gefeest.

kruger to capeTeruggekomen in Swaziland stond er een festival op het programma. Bushfire is een jaarlijks muziek en art festival. All Out Africa, de organisatie waar ik vrijwilligerswerk voor deed organiseert de hele camping op dat festival. Wij hadden er nog nooit van gehoord maar ons werd verteld dat het echt een super vet festival moest zijn.  En dat was het zeker! Na veel nieuwe mensen ontmoet te hebben op het festival en nauwelijks geslapen te hebben begon er na het weekend weer een nieuwe vrijwilligers week voor mij. Leuk om te zien dat je bij de kinderen al veel vooruitgang zag. Dat is toch waar je het voor doet. Dit was overigens ook mijn laatste week op het schooltje.

kruger to capeEen paar mensen uit mijn groep wilden heel graag naar Victoria Aalls in Zimbabwe als we die mogelijkheid kregen. Nou die kregen wij hoor. All out Africa had alles voor ons geregeld. Vervoer, overnachtingen, eten en natuurlijk onze tourgidsen. Echt super geregeld! Na een nacht in Botswana, een bezoekje aan de watervallen, devils pool (een natuurlijk 'zwembad' aan de rand van de watervallen)  in Zambia, waterraften in de Zambezi, en de blyde river canyon in Zuid Afrika kan ik zeggen dat ik een onwijs toffe week heb gehad.

Teruggekomen in Swaziland moesten we onze spullen weer pakken want het laatste deel van de reis zou beginnen. De dag erna begon de trip naar onze eindbestemming. Na een rit van 10 dagen met tussenstops in St. Lucia, Durban, kruger to capeChinsta, Port Elizabeth, Tsitsikamma, (Bungeejumpen!!) kwamen we dan eindelijk aan in Kaapstad. Hier verbleven we in houtbay backpackers lodge. Een heerlijk huis waar je je al snel thuis voelt, gelegen in Houtbaai, zo'n 20 minuutjes van Kaapstad. Hier werkten we in de Imizamo Yehtu township. S'ochtends gaven we weer les op een schooltje en s'middags waren er verschillende projecten. Zo had je Ikhaya le themba, een soort naschoolse opvang. Hier hielpen we de kinderen met schoolwerk, deden we spelletjes of andere dingen waar wij mee konden helpen. En het andere project was Ikasi youth. Dit is speciaal voor jongens opgericht. Ze hebben hun eigen clubhuis waar ze na school heengaan. Het is een project wat ervoor zorgt dat ze van de straat blijven of in de criminaliteit terecht komen. Ze krijgen opdrachten wat ervoor zorgt dat ze zichzelf leren ontdekken en hun ideaal kunnen realiseren.

kruger to capeVooral dit laatste project vond ik heel leuk. Dit omdat wij veel onderwerpen bespraken met die jongens. Hierin zie je heel goed het verschil tussen het leven in Zuid Afrika en Nederland. Ik had echt het gevoel dat ik ze een andere kijk op het leven kon geven en hen hierbij dus kon helpen. In de weekenden hadden wij lekker vrij waardoor we veel activiteiten konden doen. Een tour door Kaapstad, wijnproeverijtjes, shark cage diving, feesten, naar leuke markten en ga zo maar door.  Het is echt een super leuke stad waar onwijs veel te doen is.

kruger to capeNa een maand in Kaapstad zat mijn reis er alweer op. Die 3 maanden waren echt voorbij gevlogen. Ik heb zoveel gezien, gedaan en geleerd in die korte tijd. Het werk op al die verschillende projecten, en het reizen had ik nooit willen missen. Het smaakt zeker naar meer! De reis Kruger to Cpe kan ik dan ook zeker aanraden. Het is een perfecte combinatie van reizen en vrijwilligerswerk, waarin je in een korte tijd heel veel ziet en dingen doet  en vooral Afrika leert kennen. En ik kan je zeggen dat wil je!

Ingrid Tunteler

 
 

kruger to cape kruger to cape kruger to cape
kruger to cape kruger to cape kruger to cape
kruger to cape kruger to cape kruger to cape

 

 

Heb je vragen aan Ingrid? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Ingrid. We zullen de e-mail dan zo snel mogelijk naar haar doorsturen. Je kunt alles aan haar vragen over haar reis, de werkzaamheden, over het project, wat je kunt doen in je vrije tijd, haar ervaringen, de reis naar Kaapstad of Mozambique....Pas wel op hoor, want haar enthousiasme werkt wel heel aanstekelijk!