Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Stages > Engeland

 > Ervaringen


Ervaringen van deelnemers
 

 

Hoe het me bevallen is? Super! Was er liever gebleven.... We begonnen de eerste dag met 2 deelnemers, waarvan Ben de andere deelnemer is. Hij is Amerikaans, dus dat praat wel handig. Zodra ze vroegen hoe het mijn reis was geweest, lagen ze in een scheur: ik spreek al Brits en dat hadden ze (vooral Neil) absoluut niet verwacht. Hierop gingen we kijken hoe Amerikaans we konden klinken, lukte absoluut niet.
Ben daarentegen, klonk aan het eind van de maand steeds zachter qua uitspraak. 

Een kort impressie van mijn verblijf:

We gingen natuurlijk van start om elkaar te leren kennen en meteen moesten we een twitter-account aanmaken en met 3 vragen op zak, Exeter gaan verkennen.

Deelnemer nummer 3 is gearriveerd, Mascha, op dag 2 met veel vertraging. De groep is compleet, aangezien er bij iemand het visum werd tegengehouden bij de grens.

Ons idee. Tja, dat is moeilijk. Ik heb nog niks, terwijl de rest wel al een idee heeft, maar de volgende dag had ook ik een ideetje. Na veel manieren uitgedacht te hebben, en natuurlijk deze een keer presenteren voor elkaar.

Na week 2 vond ik het tijd voor een prototype, en deze heb ik ook gemaakt.
Neil dol-enthousiast en is benieuwd of het werkt. Maar wel meteen presenteren aan de rest. Presenteren werd erg veel geoefend, want in de laatste week moesten we ons idee (business plan) gaan pitchen voor de Bears en toeschouwers.

Pitch night:
Nog een laatste keer oefenen, de laatste aanpassingen naken aan onze presentaties en dan met z'n allen richting Nando's. We konden lekker relaxen, ons eigen ding doen tot het natuurlijk tijd was voor Pitch night. Omdat mijn vader en zijn collega in de buurt waren, zij moesten namelijk in Gloucester werken, kwamen zij kijken bij de Pitch Night. Neil vond dit natuurlijk geweldig, hij had dit ook aan mij gevraagd of mijn vader kon komen kijken. Mijn vader kwam kijken en is hiermee de eerste echte ouder (vader) die naar zijn kind komt kijken op Pitch Night. De pitches gingen goed en na de stemming werd de uitslag bekend gemaakt. We hebben een gelijkspel! Voor het eerst in 32 programma's hebben Ben en ik het voor elkaar gekregen een gelijkspel te maken. Dit is nog leuker dan dat er iemand alleen wint. Gezellig nakletsen en natuurlijk naar de vaste plek voor beer and pizza: The Firehouse: de pizza's zijn goddelijk (smaak als prijs)!

De tijd vliegt voorbij en zo zit je opeens aan je laatste dag.
Je kletst bij van de vorige dag en krijgt de vraag of je je plan wilt doorzetten.
Zelf had ik niet helemaal de keus, aangezien ik het moest opstarten. Maar wegens het maken van een 12-maandenplan, wilde ik dit ook erg graag doen.
Het programma loopt misschien wel ten einde, naar dat betekent niet dat alles stopt. Je houdt contact met elkaar en met Corkscrew, en met de extra hulp (je kan altijd bellen en mailen) en vooral enthousiasme ga je er ook echt voor!

Ook hadden we een gezamenlijk project: de bezetting van The Generator vergroten, waar leuke ideeën uit voortkwamen. We hebben zelfs pet peeve van hun opgelost: de kast met kopjes en andere zooi opgeruimd (ook erg veel weggegooid) en het aanzicht hiervan enorm verbeterd. De eerste stap is gezet, met veel complimenten van iedereen. Ook de plek zelf is erg gezellig, er zitten veel verschillende mensen in The Generator wat de lunch erg gezellig maakt. Veel verschillende mensen, van een vertaler tot een advocaat. Van alles wat, maar iedereen is gelijk!
Natuurlijk ook de Friday Beers waren erg gezellig!

Exeter zelf is ook leuk, het is goed bereikbaar, leuke mensen en dat stuk Romeinse Muur midden in de stad, geeft het eigenlijk wel een soort thuis gevoel. Zelf zat ik 20 minuten lopen van The Generator af en liep langs de universiteit, wat later bleek, dat J.K. Rowling heeft gezeten. Na de bus een keer gepakt te hebben, zag je ook veel namen en symbolen voorbij komen, die gebruikt zijn in de Harry Potter serie. Met de bus is ook veel bereikbaar en met de buskaartjes, die je van Neil krijgt, kom je op erg veel plekken.


Aanrader? Ja, je gaat een maand naar een ander land, waar alles voor je is geregeld. Dit is een enorm pluspunt als je in het buitenland stage wilt volgen. Je proeft de cultuur door echt onder de mensen te zijn, maar ook om te leren. Tip: Als je het kan doen, gewoon doen! Je zult er absoluut geen spijt van krijgen!
Liza van der Wal (25 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2015)

 

Ik heb een maand stage gelopen bij Corkscrew in Exeter(Engeland). Daar heb ik veel geleerd over marketing en het opzetten van je eigen bedrijf. De lessen waren erg leuk, creatief en leerzaam. Tijdens mijn stage verbleef ik bij een gastgezin. Dit waren hele lieve en zorgzame mensen! In mijn vrije tijd ging ik vaak gezellig met een groepje naar restaurantjes en/of pubs. Ik ben ook nog een weekend naar Londen geweest en een dagje naar Exmouth.

Aanrader? Ja, je wordt er zelfstandig van, leert nieuwe culturen kennen en het is goed voor je zelfvertrouwen! 
Tip: Ik zeg doen!! Heel goed programma. Je leert veel over marketing en ondernemen. Ik heb in deze maand meer geleerd dan tijdens een heel schooljaar:)
Rebecca Sebel (21 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2015)

 

Hoe het verblijf in Engeland mij bevallen is? Erg goed, heb in een korte tijd super veel geleerd en de mensen daar waren erg goed in wat ze deden. Ik heb deelgenomen aan het Corkscrew programma in Exeter. Hier kreeg ik o.a les in small business start-ups, marketing en social media. Ook heb ik aan een opdracht gewerkt voor een lokaal bedrijf en me engels verbeterd. In de ochtenden werkten we aan ons eigen `business idea`en in de middag aan de opdracht voor het lokale bedrijf.

Aanrader? Ja, je leert daar heel veel dingen die je niet zo snel zal leren in Nederland, het is echt een mooie levenservaring die ik iedereen zou willen aanraden.
Als je twijfelt, gewoon doen. Het is een heel mooie en leerzame ervaring die ik iedereen zou willen aanraden. Tom en Neil zijn geweldige leraren.

Was top. Nu hard opzoek naar een baan en proberen me eigen bedrijfje op te zetten. Mochten jullie nog tips hebben voor een eventuele baan dan hoor ik het graag!
Amanda Knol (23 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2015)

 

kickstart engeland merel van den bergh 2014Ik heb meegedaan aan het stage programma Corkscrew Engeland. Dit is een business start up course van een maand in Exeter. Het was geweldig!! Alles was super goed geregeld, het programma was echt top en het is een ontzettende leuke stad.
Tijdens het Corkscrew programma leer je op een creatieve manier hoe je een eigen bedrijf kunt opstarten. Het is een intens programma maar ontzettend leuk en leerzaam. Tijdens deze maand verblijf je bij een gastgezin, wat ontzettend lieve mensen zijn. Na het werken is er altijd tijd om met de groep gezellige dingen te ondernemen! Het was echt een topervaring!!
Aanrader? Ja, het is leerzaam, leuk, gezellig, interessant. Gewoon gaan!!!
Merel van de Bergh (25 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2014) 

 

Hoe deze ervaring me is bevallen? Heel goed, fijne familie, leerzaam programma.
Ik heb het Corkscrew programma gevolgd, een soort training voor business startups. Elke dag van 9-6 op kantoor samen met 8 andere (buitelandse) "studenten ".
Aanrader? Ja, je leert veel over jezelf. Go with the flow, je leert er veel van.
Charline Kuster (24 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2014)


 

Ik heb de training bij Corkscrew gevolgd. Kort beschreven een training business management en communicatie. Dus eigenlijk geen vrijwilligerswerk. Ik verbleef bij een erg leuk en lief gastgezin. Dus mijn verblijf is erg goed bevallen. We werden iedere maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op kantoor verwacht. De ochtend begon altijd met een presentatie en daarna moesten we de theorie altijd in praktijk proberen te brengen door het uitvoeren van een opdracht. Daarna gingen we bezig met onze eigen business ideeën, hadden we tussendoor een uurtje pauze en daarna gingen we in onze projectgroepen uit elkaar en moesten we werken aan het project waarvoor we hadden gekozen en waren ingedeeld. Van 17.00 tot 18.00 uur was er tenslotte nog Engelse les voor degenen die dat nodig hadden. Na 18.00 uur en in de weekenden was je vrij om te gaan en staan waar je maar wilde.

Aanrader? Ja, naast dat het leuk is en je een andere cultuur leert kennen is het ook goed voor je ontwikkeling, je zelfvertrouwen en het zelfstandig worden.
Tip: Mocht je er over nadenken om iets voor jezelf te willen beginnen of ben je niet helemaal zeker over je CV, Linkedin profiel en/of sollicitatievaardigheden, dan is Corkscrew een erg goede, leuke en leerzame training.
Marlein van Loo (20 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2014) 

 

Ik heb stage gelopen in Engeland om mijn eigen bedrijf op te starten met het programma Corkscrew. Geweldig! Dit was voor mij een geweldige ervaring om voor het eerst alleen in het buitenland te zijn. Helaas was het weer daar hetzelfde als in Nederland, maar de mensen daar zijn echt super. Ik zat in een gastgezin met nog een Iers meisje die ook in hetzelfde programma zat. Elke dag zaten we bij Corkscrew van 09.00 - 17.00 uur en ik had nog Business English van 17.00 - 18.00 uur. We zijn heel veel naar restaurants, pubs en clubs geweest in onze vrije tijd.

Aanrader? Ja, je leert in een korte tijd zoveel van een andere cultuur en je ontwikkeld je daardoor zo snel. Tip: zorg dat je goed voorbereid bent en laat alles daarna gewoon op je afkomen.
Susanne van Diepen (20 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2014) 

 
Dit is me heel goed bevallen! Het Kickstart programma werd gehouden in Exeter met twee hartstikke goede leraren (Tom en Neil). De groep was klein en hecht en alles was goed geregeld (qua eten, vervoer e.d). De cursus ging over het opstarten van een onderneming en werd met veel enthousiasme en afwisseling gegeven! De leukste cursus en de beste leraren die ik ooit heb gehad!
Aanrader? Ja, ik vond het altijd al een aanrader om naar het buitenland te gaan. Voordat ik dit programma in Engeland had, was ik zelf ook bijna 4 maanden naar Spanje geweest. Je leert dan toch echt op je eigen voeten te staan, je open te stellen en de taal te leren. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen van over de hele wereld waar je goed contact mee behoudt. Je ziet verschillende culturen en situaties.

Tip: Genieten! Doe zoveel mogelijk dingen. Blijf niet in die ene stad (in dit geval Exeter) maar bekijk zoveel mogelijk in Engeland. Laat dat niet afhangen van de mensen/deelnemers om je heen.
Layla Umans (22 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2014) 


 
Geweldig, ik heb een ontzettend mooie tijd in Exeter gehad en ik heb er heel veel geleerd. Het is me beter bevallen dan ik vooraf had kunnen wensen. Veel nieuwe vrienden over de hele wereld gemaakt en daarnaast ook een heel goed programma gevolgd.

Ik heb een stage gevolgd bij Corkscrew in Exeter. Hier hebben we alles over business, start-ups, marketing, social media en business development geleerd. Daarnaast hebben we opdrachten uitgevoerd voor een opdrachtgever in Engeland. Het resultaat is fantastisch en onze opdrachtgever was hier heel tevreden over. Daarnaast heb ik in mijn vrije tijd veel tijd doorgebracht met mijn vrienden uit de groep. We zijn in Exmouth en Bath geweest en hebben daar geweldige dagen gehad. Daarnaast hebben we s'avonds vaak wat leuks ondernomen. Mijn verjaardag heb ik ook met de hele groep gevierd en ik kon me geen betere dag wensen, want het was echt een dag om niet meer te vergeten. Al met al heb ik een fantastische tijd en ervaring beleefd in Exeter. Ik raad het anderen zeker aan om te doen, want je weet niet wat je mist! Aanrader? Ja! Je leert ontzettend veel nieuwe dingen in het buitenland. Nieuwe mensen, nieuwe culturen en bovendien leer je jezelf ook beter kennen.

Tip: Ga het avontuur gewoon aan. Je gaat veel leren en daarnaast ontmoet je ook nieuwe mensen en die ervaring neemt niemand je meer af. Nu je nog de kans hebt, moet je dat zeker niet laten schieten!
Luke Verbeek (22 jaar, deelnemer stageprogarmma Kickstart 2014) 

 

Ik heb aan het Kickstart programma meegedaan. Het was een cursus over het lanceren van je eigen bedrijf. Prima bevallen. Gastgezin was vriendelijk. Voor een maandje heb ik ontzettend veel geleerd van het programma zelf, de Engelse cultuur en van mijn klasgenoten die uit verschillende landen komen. Aanrader? Ja, je leert ontzettend veel van andere culturen.
Tip: Altijd handig om wat extra geld bij de hand te hebben en je uitstapjes van tevoren plannen.
Charessa Mak, (21 jaar, deelnemer stageprogarmma Kickstart 2014)


Ik heb het Kickstart programma gevolgt in Exeter. Het is me erg goed bevallen. Engeland is een prachtig lang. Hele vriendelijke mensen. Super gastgezin. En het programma was enorm leerzaam en leuk. We hebben 4 weken lang elke ochtend presentaties gehad, daarna moesten we opdrachten doen over wat we net geleerd hadden. Daarna hadden we tijd om te werken aan ons eigen bedrijf. Na de pauze werkten we voor bedrijven in Exeter. Voor wie wou was er na 5 uur nog Engelse les. Aanrader? Ja, ik heb mijn Engels enorm verbeterd. Daarnaast word je er zelfstandiger van, meer zelfvertrouwen, socialer etc.
Elien Frericks (20 jaar, deelnemer stageprogarmma Kickstart 2014): www.elienfrericks.waarbenjij.nu

 

Ik ben 4 weken in Engeland geweest om de cursus Ondernemerschap te volgen. Het is me ontzettend goed bevallen. In het begin was het allemaal spannend en nieuw maar het was al snel super leuk. Ik zat in een internationale groep studenten en het klikte erg goed. Daarnaast woonde ik in een gastgezin, die ontzettend lief en bezorgd waren.

Aanrader? Ja. Je wordt erg zelfstandig wanneer je een tijdje naar het buitenland gaat. Daarnaast helpt het je ontzettend met het leren van de taal.
Rosalie Veldhuizen (18 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2014)
 

Bij Kickstart heb ik aan de ene kant (individuele en groeps-) opdrachten gedaan en informatie verkregen over het starten van een eigen onderneming. Hierbij werd het hele proces vanaf nul behandeld. Daarnaast heb ik met een collega gewerkt aan de PR voor een tweedehands kinderkledingwinkel dat wordt gerund door een goed doel en werd geopend in december. Voorbeelden van opdrachten zijn het opzetten van het sociale media, marketing, promotiemateriaal, annual calendar etc.

In de eerste week hebben we de groep leren kennen en hebben we veel creatieve opdrachten gedaan. Dat vond ik erg spannend omdat je je eigen idee moest presenteren in het Engels voor mensen die je niet kent. In de tweede week zijn we vooral bezig geweest met hoe je je idee kon afbakenen en concreet kan maken in de praktijk. Denk aan bv. of het financieel haalbaar is, maar ook of het rechtelijk is toegestaan. In week 3 zijn we bezig geweest met het verzinnen van een naam, website, presentatie naar doelgroep, hoe doelgroep bereiken etc.
In week 4 hebben we ons vooral bezig gehouden met het voorbereiden van onze eigen pitchdeck. Daarnaast hebben we een aantal presentaties gehad hoe je je onderneming officieel kan maken, de kosten hierbij etc. Tijdens deze 4 weken heb ik in de middagen gewerkt voor de tweedehands kinderkledingwinkel. En in de weekenden ben ik Exeter, Oxford en Londen gaan bezoeken.

Het is me heel erg goed bevallen. Neil en Tom hebben de groep goed begeleid en weten veel van hun vakgebied af. We konden altijd terecht met onze (individuele) vragen en hebben ons altijd benaderd zonder enkele veroordeling. Verder was onze groep uitstekend, we werkten goed samen en waren naast productief ook erg gezellig.

Een aanrader? JA! Corkscrew leert je om je ideeën om te zetten in concrete plannen en geven je veel vertrouwen in je eigen onderneming en proberen je waar mogelijk te ondersteunen en te motiveren. Dat maakte mij erg enthousiast en zorgde ervoor dat ik ook werkelijk ga starten met een kleine onderneming. Maar daarnaast ben ik enorm blij geweest met de groep zelf. Iedereen stond open om elkaar te leren en kennen en samen iets te doen. Iedereen werd erbij betrokken en dat maakt dat we een sterke band hebben gekregen.

Tip: Wees niet onzeker, maar wees vooral jezelf. Ze waarderen jou om wie je bent. En natuurlijk, bezoek de gratis musea in Exeter, loop langs het water in Exeter, neem de bus richting Londen (das een avontuur apart). Verder trek zoveel mogelijk op met de groep, met hen krijg je echt een band.
Cilia The (24 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2013)

 

Ik heb deelgenomen aan het Kickstart programma in Exeter. Ik zat op het kantoor van Corkscrew van 9 uur t/m 17.30 uur. De ochtend werd vaak gevuld met een aantal lessen over bijvoorbeeld marketing en social media en het geven van presentaties. s' Middags werkten de studenten vaak in groepjes aan hun eigen real life business case.  Mijn verblijf in Exeter is erg goed bevallen. Ik heb erg leuke en gezellige mensen ontmoet. Ook op educatief vlak heb ik veel geleerd en dan met name over social media, marketing en branding. Ik ben een mooie ervaring rijker!

Ben jij net afgestudeerd, maar weet je niet precies wat je het aankomende jaar wilt doen? Of wil je graag meer leren over marketing en social media? Zo ja, dan is het Kickstart programma die Corkscrew aanbiedt een unieke kans. Naast de kennis die je opdoet, leer je verschillende nationaliteiten kennen en maak je mee hoe het is om in een gastgezin te wonen. Stuk voor stuk geweldige ervaringen! Via deze weg nodig ik toekomstige deelnemers graag uit om voor vertrek alle mogelijke vragen die zij hebben te stellen aan mij of andere voorgaande deelnemers. Ik sta in ieder geval open voor vragen! Zelf was ik namelijk ook erg nieuwsgierig naar de belevenissen van voorgaande deelnemers aan het Corkscrew programma.
Jonneke Berkien (23 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2013) 

 

Ik heb deelgenomen aan het Kickstart programma van Corkscrew. Hierbij heb ik in vier weken ontzettend veel geleerd, zoals over het opzetten van mijn eigen bedrijf (inclusief logo ontwerpen en website opzetten). Ik heb met andere internationale studenten gewerkt aan een real-life project en je krijgt allerlei workshops, zoals over het gebruik van sociale media. Het is een erg inspirerend en leerzaam programma. Daarnaast zit je in een gastgezin, waardoor je de Engelse cultuur leert kennen en ik heb allerlei nieuwe internationale vrienden, waar ik allerlei uitstapjes in Engeland mee heb gemaakt.

Aanrader? Ja! Omdat je tijdens het programma erg veel leert. Hierbij doel ik niet alleen op de inhoud van het programma, maar ook op het samenwerken met andere culturen en je leert jezelf ook steeds beter kennen.
Wendy Roberts (21 jaar, deelnemer stageprogramma Kickstart 2013)

  

 Kickstart Program  | Prijzen en voorwaarden | Startdata | Ervaringen