Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Sri Lanka > Vrijwilligerswerk Kegalle en Colombo

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen vrijwilligerswerk Sri Lanka

 

Ik heb twee weken in de ochtend gewerkt in een weeshuis voor gehandicapten en in de middag in een weeshuis voor meiden van 4 t/m 18 jaar. Daarna heb ik nog twee weken gewerkt in een weeshuis voor baby's. Het verblijf was op zich prima! De kamer waarop ik sliep was alleen voor 6 personen eigenlijk en beetje te klein. We hadden geen kasten of iets dergelijks dus de koffers en tassen moesten op de grond, waardoor er geen loopruimte meer was. Maar verder waren de douche, toilet en het bed gewoon prima in orde.

Ik vond het heel erg fijn dat we een introductieweek hadden, om het land en de vrijwilligers even rustig te kunnen leren kennen. Verder haalde ik heel veel voldoening uit het werk dat ik in Sri Lanka heb gedaan. Ik vond het ook heel fijn dat de projectkeuze ter plekke ook heel flexibel was, je kon elke week een ander project doen als je dat wilde. Ook heb ik nog veel van Sri Lanka kunnen zien omdat we in de weekenden vrij waren, wat de reis helemaal compleet maakte!

Aanrader? Ja, het is een ontzettende gave ervaring die je nooit meer zal vergeten. Je ontmoet allemaal nieuwe mensen en je leert ook nog eens heel veel van de cultuur in een ander land. 
Chantalle Roetink (17 jaar, vrijwilligerswerk Sri Lanka 2014)

 

Hoe mijn verblijf in Sri Lanka me bevallen is? Goed! Had nogal last van een cultuurshock de eerste 3 dagen, maar daarna werd het beter. De partnerorganisatie Green Lion was fantastisch! Ik ben 5 weken in Sri Lanka geweest, waarvan de eerste 4 weken voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk was voor mij een heel goede manier om wat van de cultuur mee te krijgen op een vrij natuurlijke manier. Ik heb in een gehandicaptenweeshuis, meisjesweeshuis en babyweeshuis gewerkt en een boeddhistische tempel gerenoveerd. Een van de allerleukste dingen van mijn reis was hoe enorm veel fantastische mensen uit allerlei verschillende landen ik heb leren kennen.
Aanrader? Ja, het is een leuke manier om het land te leren kennen, je Engels te oefenen en mensen te ontmoeten die dezelfde mindset hebben als jij. Je leert jezelf beter kennen en als je vrijwilligerswerk doet ben je in de weekenden vrij om bij te slapen of leuke uitstapjes te maken.

Tip: Lees je goed in over het land waar je naartoe gaat op officiële reissites, maar vooral ook op fora en op websites van mensen die ernaartoe zijn geweest. En meld je aan op de facebookpagina van je partnerorganisatie, daar staan vaak ook goede tips. En als je vrijwilligerswerk gaat doen en daarna niet gaat rondtrekken is het handig om een koffer ipv een backpack mee te nemen, want je hebt niet altijd een kast om je spullen uit te stallen ;) En download een app op je telefoon die de munteenheid van dat land omzet naar euro's!
Inge Wolberink (21 jaar, vrijwilligerswerk Sri Lanka 2014)

 

Ik heb les gegeven aan pre-school kinderen in Sri Lanka. De voorzieningen waren niet altijd even goed geregeld, maar dat had ik wel verwacht en de coordinators deden hun best om alles zo goed mogelijk te maken voor ons. Ik heb een week in Kandy verbleven in een huis voor vrijwilligers. Hier heb ik een introductieweek gehad waarin ik de anderen goed leerde kennen en erg mooie dingen heb kunnen zien. Daarna ben ik voor een week naar Ambalangoda gegaan om daar les te geven aan kinderen bij een pre-school.
Aanrader? Ja, je leert er enorm veel van en je ziet eens hoe mensen in dit land leven, hierdoor kun je weer relativeren hoe je zelf leeft.
Tip: Reken erop dat het uiteindelijke programma dat je gaat doen erg anders is dan dat wat je van te voren hebt gehoord van de organisatie in Nederland, hier kan de Nederlandse organisatie niet altijd iets aan doen, maar verwacht niet dat het precies zo is als van te voren tegen je gezegd wordt.
Amy Cheung (19 jaar, vrijwilligerswerk Sri Lanka 2014)


Mijn verblijf in Sri Lanka is me heel goed bevallen. Ik heb vrijwilligerwerk gedaan op een basisschool waar ik de kinderen Engelse woorden en liedjes leerden en ook bijvoorbeeld vaardigheden als knippen&vouwen aanleerden op een speelse wijze door middel van knutselen.
Aanrader? Ja, omdat het een hele mooie levenservaring is en het ook bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling.
Tip: Boek een bepaalde tijd extra zodat je ook op eigen houtje (zonder vaststaand programma die je moet volgen) het land kan verkennen (voor als je in je eentje gaat: je ontmoet zo nieuwe mensen met je wie je de uitstapjes die je wilt doen kan ondernemen/met wie je een week bijvoorbeeld mee kan reizen).
Lynn Meester (20 jaar, vrijwilligerswerk Sri Lanka 2014)

 

 

Vrijwilligerswerk Sri Lanka | Prijzen en voorwaarden | Startdata | Reisverhalen