Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Sri Lanka > Sri Lanka Experience

 > Ambassadeur Rosalie De Roy van Zuijdewijn


Ambassadeur Rosalie De Roy van Zuijdewijn

 

sri lanka experienceEindelijk was het dan zover: na veel voorbereiden en lang uitkijken met mijn backpack in de auto onderweg naar Schiphol. Daar werd ik uitgezwaaid om mijn avontuur in Sri Lanka te beginnen! Met veel zenuwen en nog meer enthousiasme ging ik, in mijn eentje, op weg om vijf weken vrijwilligerswerk te gaan doen (de Sri Lanka Experience) en nog ruim twee weken zelf rond te reizen.

Ik kwam een aantal dagen eerder aan dan de startdatum van het vrijwilligersprogramma zodat ik op eigen houtje Colombo kon gaan verkennen en even kon wennen aan deze andere wereld. De eerste dagen heb ik ontzettend veel bekeken! Prachtige hindoeïstische en boeddhistische tempels, oude Nederlandse kerken, monumenten, het strand en nog veel meer! Colombo is sri lanka experienceeen grote stad, maar met een tuktuk is alles gemakkelijk te bereiken! In Colombo hebben alle tuktuks een meter, maar het is ook mogelijk om een dagtarief af te spreken zodat een chauffeur je bij meerdere bezienswaardigheden kan brengen, super handig! Hij kan je dan ook bijstaan als gids.

De eerste drie weken van het vrijwilligerswerk bracht ik door in Bataramula, een plaats/wijk net buiten Colombo. Daar verbleef ik in een enorm huis gelegen in een jungle tuin. Deze periode heb ik 's morgens bij het Vajira orphanage gewerkt, daar gaf ik vier keer een les Engels aan verschillende klassen. Na het lesgeven werden we opgehaald met de tuktuk om thuis lekker te lunchen. 's Middags gaf ik dan nog twee uur Engelse les aan buurtbewoners in Bataramula.

sri lanka experienceDe laatste periode van twee weken vrijwilligerswerk bracht ik door in Kegalle. Ik heb hier een aantal dagen geholpen bij een olifanten opvang met het wassen en het schoonmaken van de slaapverblijven. Daarnaast heb ik halve dagen bij het House of the Less Fortunate meegeholpen bij het knutselen en tuinieren. Dit was een tehuis waar ca. vijftig geestelijk- en lichamelijk gehandicapten woonden. De situatie was echter niet te vergelijken met wat wij in Nederland gewend zijn dus dat was best wel heftig.  Ook had ik totaal geen ervaring met dit werk maar het was voor mij de beste ervaring ooit, zo ontzettend indrukwekkend!  Het was zo mooi om te zien hoe betrokken iedereen op elkaar was en hoe vrolijk en gelukkig men was met zo weinig! Daar kunnen wij in het rijke westen nog wat van leren en dat heb ik zelf ook gedaan. 

Mijn ervaringen met de partnerorganisaties, de twee vrijwilligershuizen en de lokale staf zijn uitstekend. Je wordt prima wegwijs gemaakt zodat je snel gewend raakt.  

sri lanka experienceBij de Sri Lanka Experience  zat ook een aantal superleuke excursies inbegrepen. Bij alle excursies bracht een chauffeur ons naar de bestemming en hadden we veel tijd om alles te bekijken. Was ontzettend fijn dat alles volledig geregeld was en er ook altijd iemand bij was van de partnerorganisatie die ons nog leuke info kon vertellen over de bezienswaardigheden. Ik vond het zeker een meerwaarde omdat ik zo naast het vrijwilligerswerk ook nog de kans had om zoveel van Sri Lanka te zien! 

Na het vrijwilligerswerk heb ik in m'n eentje nog ruim twee weken rondgereisd en prachtige dingen gezien! Heb o.a. de bekende Adams Peak beklommen, theeplantages bezocht, ben naar nationale parken geweest, heb walvissen gezien en nog veel meer! Ondanks dat het laagseizoen was (november 2015) ben ik onderweg gelukkig wel veel backpackers tegengekomen waar ik mee kon doorreizen. Het openbaar vervoer was goed geregeld en ontzettend goedkoop! Je kan zo'n twee uur met de trein reizen voor nog geen 1,50 euro!

sri lanka experienceSri Lanka is een land met een andere cultuur dan wij gewend zijn maar als je er voor zorgt dat je je met je kleding en gedrag aanpast en hun cultuur ook respecteert kan je daar als meisje alleen prima reizen en ook van die andere cultuur genieten. 

Mijn reis in Sri Lanka was echt ge-wel-dig! Ik heb zo ontzettend veel gezien van het land en zoveel gedaan in een korte tijd! Het werken bij het weeshuis en met de gehandicapten waren ervaringen die ik nooit had willen missen! Ik kan de Sri Lanka Experience dan ook zeker aanraden omdat het een geweldige combinatie is van nuttig vrijwilligerswerk waarbij je het land van binnenuit meemaakt en van leuke excursies met 'locals' waarbij je op een bijzondere manier het prachtige Sri Lanka leert kennen. Refreshingly Sri Lanka, the wonder of Asia!

 

sri lanka experience sri lanka experience sri lanka experience
sri lanka experience sri lanka experience sri lanka experience
sri lanka experience sri lanka experience sri lanka experience

 

Heb je vragen aan Rosalie? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Rosalie. We zullen de e-mail dan zo snel mogelijk naar haar doorsturen. Je kunt alles aan haar vragen over haar reis, de werkzaamheden, over het project, wat je kunt doen in je vrije tijd, haar ervaringen, kortom: alles over haar verblijf in Sri Lanka!