Au pair
Home  > Reisverzekering > Special ISIS

 > Reisverzekering overbodige luxe of toch niet


Je reis is geboekt, je backpack staat klaar, maar... Heb je wel aan het afsluiten van je reisverzekering gedacht? Uit ervaring weten wij dat een reisverzekering écht een must is als je op reis gaat, maar wij horen nog wel eens verschillende argumenten om toch geen reisverzekering af te sluiten. Daar gaan we nu wat dieper op in!


Ik heb al buitenlanddekking bij mijn zorgverzekering
Goed dat je zorgverzekering ook medische kosten dekt als je in het buitenland verblijft, maar heb jij de voorwaarden al eens goed bekeken? Vaak mag je namelijk niet langer dan 60 of 90 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven en mag je geen (vrijwilligers)werk verrichten! Een zorgverzekering dekt bovendien uitsluitend zorgkosten, geen bagage, ongevallen, rechtsbijstand, ..., ...


Ik heb al een doorlopende reisverzekering, dus ik heb geen reisverzekering meer nodig!
Heb je een doorlopende reisverzekering dan betekent dat dat je niet telkens als je op vakantie gaat aan het afsluiten van een verzekering hoeft te denken. Ga je bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie lekker skiën, in de meivakantie een weekendje weg en in de zomer nog 3 weken interrailen door Europa? Dan is een doorlopende reisverzekering perfect! Maar: met deze verzekering mag je vaak niet langer dan 45 of 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven en hij dekt over het algemeen niet als je gaat werken en je tijdens het werken iets overkomt. De doorlopende reisverzekering is écht een verzekering voor een (kortere) vakantie! Ga je dus langer op reis, of ga je vrijwilligerswerk doen, zorg dan dat je een aanvullende reisverzekering afsluit!


Heb ik nu wel of geen (aanvullende) reisverzekering nodig? Doe de check!
- Ga je werken tijdens de reis?
- Ga je vrijwilligerswerk doen?
- Kom je in contact met (wilde) dieren?
- Wil je 'gevaarlijke' sporten zoals skiën, duiken of raften gaan doen?
- Ga je langer dan 60 dagen op reis?

Als je op één van deze vragen 'ja' antwoordt dan is de kans groot dat je inderdaad een aanvullende reisverzekering nodig hebt.


Welke reisverzekering past het beste bij mijn plannen?
Activity International werkt samen met twee reisverzekeringen, namelijk de Special ISIS van de Goudse en de Lang-op-Reis van de Europeesche. Beide verzekeringen zijn speciaal op maat gemaakt voor iedereen die een andere reis dan een standaard vakantie boekt. Je kunt beide verzekeringen online afsluiten; neem voor meer informatie over de kosten en voorwaarden een kijkje op onze site. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen (053-4831040) en/of mailen, we geven je graag advies.


Ik vertrek morgen al, maar heb nog geen reisverzekering afgesloten...
Geen paniek! Je kunt een reisverzekering bij Activity International nog op de dag van vertrek afsluiten, al is het voor iederen handiger dat je dit natuurlijk ietsje eerder doet. Vlak voor vertrek heb je meestal andere dingen aan je hoofd en de gevolgen kunnen groot zijn als je niet met een juiste verzekering op reis gaat. Je kunt de verzekering heel makkelijk online afsluiten en met iDeal of via automatische incasso betalen. Je ontvangt je polisblad direct in je inbox, handig toch?


Auw, ik heb kiespijn!

Houd er rekening mee dat geen enkele reisverzekering tandheelkundige kosten in het buitenland volledig vergoed. Ga dus altijd voordat je op reis gaat nog even naar de tandarts en laat eventueel uit voorzorg toch alvast dat ene gaatje - dat nog net geen pijnlijk gaatje is - vullen.


'Bestaande aandoeningen'
Een reisverzekering dekt geen 'bestaande aandoeningen', dus ga je op reis, maar heb je bijvoorbeeld diabetes, astma of toch nog last van die zwaargekneusde enkel dan worden kosten hiervoor in het buitenland niet vergoed. In dat geval is het verstandig je zorgverzekering in Nederland aan te houden. Vaak vergoed je zorgverzekering wél (een deel van) deze kosten.


Ik heb schade, hoe claim ik de kosten?
Activity International sluit weliswaar reisverzekeringen af, maar wij zijn niet de verzekeraar zélf. Helaas kunnen wij dus geen uitspraak doen over claims. Heb je kosten gemaakt en wil je een claim indienen, lees dan de polisvoorwaarden van de door jou afgesloten verzekering goed door, zodat je weet hoe en waar je een claim kunt indienen.


Tijdens je reis je verzekering verlengen, kan dat?
Ja hoor, dat kan! Maar zorg ervoor dat je de datum waarop je verzekering verloopt rood omcirkelt in je agenda, want als je verzekering is verlopen, kunnen wij hem niet meer verlengen. De verlenging van je verzekering is je eigen verantwoordelijkheid, je krijgt dus geen reminder van ons! Wil je de verzekering verlengen, stuur ons dan tijdig een mailtje, dan passen wij hem voor je aan.


Vragen? Laat het ons vooral weten. Verzekeringen zijn voor ons dagelijkse kost en we helpen je graag verder! Mail ons gerust of neem telefonisch contact met ons op (053-4831040).