Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home 

 > Over ons


Activity International l Geschiedenis l Missie l Doelgroep l Waarom boeken bij Activity International lSteun aan Villa Ticca,Trees for All en Stop Kindersekstoerisme 

Activity International

team activity internationalActivity International helpt iedereen (vnl. Nederlanders en Belgen) die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. Reizen met iets extra's, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als gewone toerist te reizen. We hebben een breed aanbod van backpackersreizen, vrijwilligerswerk, stages, wildlifeprojecten en au-pairwerk in het buitenland. Een tussenjaar, sabbatical of gewoon eens een ander soort vakantie? Bij ons ben je aan het juiste adres.  «

 

Geschiedenis

Activity International is in 1988 opgericht. In eerste instantie als au-pairorganisatie, maar het aanbod werd al snel uitgebreid naar werkvakanties, vrijwilligerswerk en taalreizen. We zijn de oudste organisatie in Nederland die werken en reizen combineert. De afgelopen jaren hebben we al meer dan 20.000 deelnemers de kans gegeven om internationale ervaring op te doen. Activity International is vandaag de dag een van de grootste en bekendste uitwisselingsorganisaties in Nederland. «

 

Missie

zambia_vrijwilligerswerk_groep_met_vrijwilligerActivity International heeft als doel mensen een unieke ervaring in het buitenland te bieden, al dan niet gecombineerd met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Met onze programma's willen we zoveel mogelijk deelnemers in contact brengen met andere culturen. Omdat we hen een onvergetelijke ervaring willen bezorgen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben.

Om dit te bereiken hebben we een veelzijdig aanbod van mogelijkheden wereldwijd. Onze programma's bieden zekerheid, kwaliteit en gemak, terwijl we zo veel mogelijk rekening houden met de flexibiliteit en vrijheid van de individueel ingestelde reiziger. Onze organisatie kenmerkt zich door haar persoonlijke en informele benadering, met veel aandacht voor service en begeleiding, ervaring en deskundigheid.  «

 

Doelgroep

Onze deelnemers (vnl. Nederlanders en Belgen) hebben een avontuurlijke en flexibele instelling, zijn nieuwsgierig, willen hun gezichtsveld verbreden en zoeken meer dan een gewone vakantiereis. Zo'n 60% is tussen de 18 en 24 jaar, 40% is tussen de 25 en 39 en een klein percentage is 40 jaar of ouder (maar dit aantal wordt steeds groter). Er boeken relatief meer vrouwen dan mannen en meer dan de helft reist alleen af naar het buitenland. Veel deelnemers plannen hun reis tijdens of na hun studie of maken gebruik van een sabbatical of langere vakantie.  «

 

Waarom boeken bij Activity International

Activity International heeft al ruim 20 jaar ervaring met het organiseren van (werk)reizen. Boeken bij Activity International heeft -ten opzichte van andere organisaties of zelf een reis regelen- een groot aantal voordelen:

 • Breed aanbod
  Activity International heeft een gevarieerd aanbod van programma's. Ver weg of dichtbij, lange reizen of korte vakanties; er zijn veel verschillende mogelijkheden. Ook zijn sommige programma's goed te combineren.
 • Flexibiliteit
  Als je iets anders zoekt dan onze standaardprogramma's, dan zijn we altijd bereid om te kijken of we een alternatief kunnen bieden. Bovendien is het soms prima mogelijk om ter plaatse je verblijf te verlengen of je plannen te wijzigen.
 • Partnerorganisaties
  Activity International maakt gebruik van partnerorganisaties in het buitenland waar je altijd op terug kunt vallen voor hulp en informatie. Ook verzorgen zij meestal de plaatsing op een werkadres.
 • Hulp bij de voorbereidingen
  Al onze medewerkers hebben zelf in het buitenland gewerkt, gewoond of gereisd. Ze zijn enthousiast en kunnen je deskundig helpen bij de voorbereidingen. Je maakt dus je eigen, unieke reisplannen, maar hoeft niet helemaal zelf het wiel opnieuw uit te vinden.
 • Reisgenoten ontmoeten
  Bij diverse programma's vindt voor vertrek een vrijwilligersbijeenkomst* plaats. Hier kun je alvast mensen ontmoeten die ook naar het buitenland gaan. Ook als je in het buitenland bent ontmoet je vaak reisgenoten, bijvoorbeeld via onze partnerorganisatie ter plaatse.
 • Workshops en taalcursussen
  Vaak is een workshop, oriëntatie of taalcursus inbegrepen bij onze programma's. Op deze manier maak je na aankomst kennis met de taal en cultuur en met het werk dat je gaat doen.  «

* Activity International werkt samen met Stichting Muses
Muses is opgericht door vrijwilligers die, na terugkomst van hun project, nieuwe vrijwilligers willen helpen. Muses geeft trainingen aan vrijwilligers zodat zij beter voorbereid op reis gaan. Daarnaast biedt zij vrijwilligers een online platform; het vrijwilligersnetwerk waar kennis en ervaringen over vrijwilligerswerk met elkaar kan worden gedeeld.


muses


Betrouwbaar? Jazeker!

Activity International is aangesloten bij de verschillende overkoepelende vakorganisaties. Hiermee is de kwaliteit van onze dienstverlening gewaarborgd. Niet iedereen kan lid worden van dergelijke organisaties; als lid moet je voldoen aan een behoorlijk aantal kwalificaties.   

* WYSETC
De World Youth Student & Educational Travel Confederation (WYSETC) is een samenvoeging van de FIYTO (Federation of International Youth Travel Organisations) en de ISTC (International Student Travel Confederation). De organisatie zet zich in voor het bewaken van de kwaliteit van internationale jongerenreizen. Alle aangesloten leden voldoen aan een groot aantal voorwaarden.

* WYSE
De WYSE Work Abroad Association is een samenvoeging van de GWEA (Global Work Experience Association) en IAEWEP (International Association of Educational and Work Exchange Programmes). Doel is het promoten en bevorderen van werkprogramma's voor jongeren. Hiermee kunnen wereldwijd culturele en economische banden tussen landen worden versterkt. De gedachte hierachter is dat iedereen het recht heeft om werkervaring in het buitenland op te doen als onderdeel van zijn of haar educatie.

* IASIS
De International Association for Student Insurance services (IASIS) bestaat uit internationale organisaties die zich inspannen om op maat gemaakte reisverzekeringen voor jongeren en studenten te creëren, die voldoen aan de specifieke behoeften van deze doelgroep (zoals de Special ISIS).

 

Steun aan Villa Ticca, Trees for All en Stop Kindersekstoerisme

Activity International probeert een bijdrage te leveren aan onze maatschappij en duurzaam toerisme, waarbij rekening gehouden wordt met milieu, mensen, natuur en cultuur. Zo werkt Activity International zo veel mogelijk samen met lokale organisaties. Daarnaast steunen we organisaties die zich sterk maken voor de rechten van het kind, het milieu en ontwikkelingssamenwerking.

Stichting Niños de Waita Ticca
De stichting Niños de Waita Ticca is in 2003 opgericht door twee vrijwilligeers van Activity International. Zij hebben tijdens hun verblijf in Ecuador met eigen ogen gezien dat er hulp nodig was voor de kinderen in Quito en besloten een stichting op te richten. Met eigen handen hebben ze een kinderopvang te realiseren waar ze met 4 kindjes zijn begonnen. Vandaag de dag zijn er 100 kindjes per dag zeker van een veilig onderkomen in Villa Ticca en krijgen de liefde en aandacht die ze nodig hebben. Voor meer info kijk op www.villaticca.com.

Trees for All
Activity International steunt de activiteiten van Trees for All. Deze organisatie probeert de klimaateffecten van vliegreizen te compenseren door de aanleg en het behoud van bossen. Per geboekte vlucht betaal je vrijwillig een bijdrage. Van dat geld laat Trees for All voldoende bomen/struiken planten in o.a. de Filipijnen en Mali. Kijk op hun CO2 calculator en bereken hoe jij je vliegreis kunt compenseren  «

Stop Kindersekstoerisme!
stop kindermisbruik logoActivity International is de eerste uitwisselingsorganisatie in Nederland die samen met ECPAT de Child Protection Code tekende op 5 juni 2012. Met het ondertekenen van deze gedragscode ter bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in toerisme, draagt Activity International actief bij aan het vergroten van de bewustwording hierover en roept op om meldingen te maken bij
http://www.meldkindersekstoerisme.nl. Wij vragen onze vrijwilligers als ze in het buitenland zijn en ze iets zien of horen, melding te maken. Om zo bij te dragen aan het verminderen van kindermisbruik.