Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Maleisie > Vrijwilligerswerk en rondreis (Borneo)

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen deelnemers Borneo-reis

 
Ik heb aan 4 verschillende projecten meegeholpen tijdens de reis:
1. Het bouwen van een toilet/badkamer en buitenkeuken.
2. Het opknappen van klaslokalen. Door de muren te schuren en verven.
3. Het schoonmaken van het strand, het maken van een keuken/bar.
4. Het opknappen van een boot, door het schoon te maken, te schuren en te verven. Verder nog wat kleine klusjes bij het Blue Life project gedaan. Het is me zeer goed bevallen!

De dag van aankomst in Kuching kregen wij een briefing over de projecten en veiligheid. Verder was het vooral bijkomen van de vlucht. Dag erna was de stad verkennen en de groep leren kennen. Dag 3 was een reisdag naar de Mentu Village. Hier hebben wij een toilet/badkamer gebouwd. Ook hebben wij hier nog paar andere leuke dingen gedaan. Na de 10 dagen weer terug in Kuching waar konden doen wat we wouden. Hierna stond Mulu National Park op de planning met prachtige grotten en veel meer te zien. Na 3 dagen door Kota Kinabalu voor 1 dag en daarna door naar Tawau voor de Plantation Village School. Hier hebben de school voor een deel opgeknapt door heel veel te schuren en te verven. Tussendoor hebben we een uitstapje gemaakt naar de Tawau Hills. 8 dagen later vertrokken naar Sepilok voor o.a. de Orang Oetangs. Daarna door naar Lupa Masa voor de Jungle trek. Zeven dagen later uit de jungle reisden wij af naar Nuluhon Village dichtbij Kudat. Hier hebben we het strand schoongemaakt, driftwood verzameld en een bar/keuken gebouwd. Twee weken later vertrokken we naar Mantanani Eiland. Hier hebben we een opgeknapt en kleinde klusjes voor de Blue Life Project gedaan en van het prachtige eiland genoten. De laatste 4 dagen in Kota Kinabalu besteed om te duiken en uit te gaan en andere activiteiten.

Aanrader? Ja, je komt in een nieuwe omgeving, leert meer over de verschillende culturen, heerlijk eten, ontmoet nieuwe mensen, prachtige nieuwe omgeving en je leert misschien nieuwe vaardigheden en het is gewoon heel tof om te doen.
Tip: Geniet ervan!
Dylan Huffenreuter (22 jaar. vrijwilligerswerk en rondreis Maleisië 2015)


 

Ik heb 6 weken in Borneo vrijwilligerswerk gedaan. Hierbij was dit gecombineerd met rondreizen. Als gevolg hiervan heb ik zowel het land gezien en leuke activiteiten gedaan als de mensen daar geholpen. Ik heb Engelse les gegeven, een boot opgeknapt en een keuken gebouwd. Hoe mijn verblijf mij bevallen is? Goed! Alleen bij het laatste project was niet heel veel te doen. Dit had misschien iets beter georganiseerd kunnen worden.

Aanrader? Ja, het leuke is dat je een familie of een groep mensen van een andere cultuur leert kennen. Omdat je vaak samen aan iets werkt met de locals leer je elkaars op een andere manier kennen dan op de toeristische manier.
Eva Bierens (23 jaar, vrijwilligerswerk en rondreis Maleisië 2015)

  

vrijwilligerswerk + rondreis borneo vrijwilligerswerk en rondreis borneo sawarak vrijwilligerswerk + rondreis borneo 2  
 vrijwilligerswerk + rondreis borneo 3  vrijwilligerswerk + rondreis borneo 4  vrijwilligerswerk + rondreis borneo 5  
 vrijwilligerswerk + rondreis borneo 6  vrijwilligerswerk + rondreis borneo 7  vrijwilligerswerk + rondreis borneo 8  
 vrijwilligerswerk en rondreis borneo  vrijwilligerswerk en rondreis borneo nuluhon dusun village project.  vrijwilligerswerk en rondreis borneo oran oetang