Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Highschool > USA

 > Voorwaarden


Voorwaarden High School Programma in Amerika

 

 

Wie kan er deelnemen aan het High School programma?

Leeftijd
Je kunt in ieder geval meedoen aan het High School programma als je 15, 16, 17 of 18 jaar bent. Op de dag van aankomst moet je minimaal 15 jaar zijn en niet ouder dan 18,5 jaar oud.
Maar bij sommige scholen kun je ook terecht als je 14 of 19 jaar bent. Ben je 14 of 19 jaar en heb je High School plannen? Stuur ons dan een mailtje met je plannen en wij zullen dan checken of er mogelijkheden zijn! Dit zal dan voornamelijk bij het USA Select programma zijn.

Taal
Je moet voldoende kennis van Engels hebben. Na aanmelding zul je een Engelse test moeten doen om te kijken welk niveau je hebt.

Cijfers
Je moet gemiddeld een voldoende staan op school en een voldoende voor Engels.

Nationaliteit
Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben en woonachtig in Nederland zijn.

Opleiding
Bezig zijn met VMBO, HAVO of VWO.  Als je eindexamen VMBO of HAVO hebt gedaan, dan kun je ook boeken.
Heb je eindexamen VWO gedaan, dan kun je alleen meedoen aan het High School Select programma. Er zijn ongeveer 30 scholen in Amerika, waar wij mee samen werken, die VWO eindexamenkandidaten toelaten.

Periode
Je kunt kiezen voor een een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden).

Visum
Je mag nog niet eerder een J1 of F1 visum hebben aangevraagd. Je highschool USA avontuur dient je eerste uitwisselingsprogramma naar Amerika te zijn.

Wanneer boeken?
Het is mogelijk om te starten eind juli/augustus/begin september of in januari. Wanneer je start in januari, is het alleen mogelijk om voor een semester te kiezen. Het leuke van het starten in januari is dat er allemaal leuke evenementen voor de deur staan zoals bijvoorbeeld de Graduation en de High School Prom!

  • Startdatum augustus 2017: boeken voor 1 april (USA Exchange) em 15 mei 2017 (USA Select) (semester en jaar mogelijk) 

Let op bij USA Select: sommige staten (zoals Miami en Californië) zijn erg populair. Als deze staten je voorkeeur hebben, boek dan vroeg zodat de kans op plaatsing groter is!

Overig
Onze High School-deelnemers moeten avontuurlijk zijn. En nieuwsgierig en flexibel. Bereid om het gezichtsveld te verbreden en open staan voor een andere cultuur. Ze moeten doorzettingsvermogen hebben en niet bang zijn om vragen te stellen. Ze moeten zich realiseren dat reizen naar een ander werelddeel voor- én nadelen kan hebben en dat er dagen zijn dat je het iets minder naar je zin zult hebben. Bovendien moet je het leuk vinden om aan je eigen ontwikkeling te werken en klaar zijn voor een avontuur die je nooit meer gaat vergeten! De meeste deelnemers zijn Havisten en VWO-ers. Herkenbaar? Dan ben jij degene die we zoeken!
  

 

 

Algemene Voorwaarden van Activity International

 

pdf_logo

Algemene voorwaarden Activity Internatinoal

 

USA | Stap voor Stap Info voor ouders | Prijzen | Voorwaarden | Gastgezinnen in Amerika | Amerikaanse partnerorganisatie