Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Highschool > USA

 > Stap voor Stap


High School USA - Stap voor Stap

 

Stap 1: Boekingsformulier opsturen

Ben je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk om naar een High School in Amerika te gaan? Bespreek je plannen dan eerst met je ouders/verzorgers en misschien wel met school, kijken wat zij er van vinden. Als je van iedereen groen licht hebt, kun je het boekingsformulier invullen. Die stuur je weer terug naar ons. Dat kan per e-mail naar info@activityinternational.nl maar ook per post:

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede

Op het formulier moet je aangeven of je USA Exchange of USA Select wilt gaan doen. En als je USA Select wilt gaan doen ook jouw top 3 voorkeuren voor een school of schooldistrict invullen. In veruit de meeste gevallen word je gewoon geplaatst op de school die bij jou bovenaan het lijstje staat. Maar sommige scholen of districten zijn erg populair (bijvoorbeeld Californië en Florida) en deze scholen zijn dan ook eerder volgeboekt. Vroeg boeken is dus zeker een aanrader! Bij USA Exchange kun je ook kiezen voor een Regional Request (tegen bijbetaling kies je dan in welke regio je geplaatst wilt worden).

Na ontvangst van jouw formulier krijgen jij en je ouders een bevestiging van de boeking.

pdf_logo

Boekingsformulier High School in Amerika

 

Stap 2: Kennismakingsgesprek


high school kennismakingsgesprekStap 2 is het maken van een afspraak met onze High School coördinator voor een kennismakingsgesprek met jou en je ouders/verzorgers. Tijdens dit gesprek kunnen we bijvoorbeeld samen kijken of de school of het schooldistrict die je gekozen hebt goed bij je past, of de gekozen startdatum haalbaar is en we kunnen alvast vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Verder gaan we kijken wat voor plannen je allemaal hebt, hoeveel zin je hebt om te gaan, of je gemotiveerd bent, welke verwachtingen je hebt en we gaan bespreken of een tijdje buitenland een goed idee voor je is. Natuurlijk mag jij (en je ouders) ons ook allemaal vragen stellen dan zijn we aan het einde van het gesprek allemaal een stuk wijzer geworden. Daarnaast kunnen we je een beetje helpen met het invullen van alle formulieren (mocht dat nodig zijn). Het gesprek duurt meestal een uur/anderhalf uur en vindt plaats op ons kantoor in Enschede. Dit gesprek kan eventueel ook telefonisch. Wij vinden het echter wel fijn om je persoonlijk te spreken. Lukt een afspraak in Enschede niet, in overleg kunnen we het kennismakingsgesprek ook in een andere stad houden.

Na dit gesprek zul je ook een Engelse test moeten maken, bij ons op het kantoor. Deze 'ELTIS' test zul je alleen moet maken. Geen paniek: voor deze test kun je niet zakken hoor. Het geeft ons (maar vooral de school in Amerika) een indicatie welk niveau je hebt van Engels. Maar wees gerust, het niveau van Nederlanders is vaak behoorlijk hoog, dus het zal allemaal wel een beetje meevallen.

 

Stap 3: Uitgebreide formulieren invullen

Na ontvangst van het boekingsformulier krijg je van ons een uitgebreider pakket die je helemaal moet invullen. Dit zijn de officiële aanmeldformulieren van onze Amerikaanse partnerorganisatie met nog wat extra formulieren die het dossier van jou helemaal compleet maken. Daar horen bijvoorbeeld ook een bewijs van vaccinaties bij en een aanbevelingsbrief van je huidige school. Zo krijgt je toekosmtige school een goed beeld van jou en weten ze of je geschikt bent en welk niveau je hebt. Het kost wel even wat tijd om alles in te vullen, maar wel belangrijk om te doen! Het zijn allemaal vragen over jou, je familie en wat je plannen en dromen allemaal zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven welke (extra) vakken je wilt gaan volgen, welke hobby's je hebt, of je van sporten houdt, hoe je thuissituatie is en welke wensen je hebt ten aanzien van je toekomstige gastgezin of boardingschool. Dus je snapt: hoe meer informatie we krijgen van jou (en niet te vergeten leuke foto's), hoe beter we snappen wie jij nou eigenlijk bent en hoe makkelijker het voor onze collega's in Amerika wordt om een geschikt gastgezin te vinden. Dus doe je best! En natuurlijk zullen we je bijstaan met goede tips en adviezen!
 
Dit 'dossier' stuur je vervolgens - met foto's én officiële goedkeuring van je ouders/verzorgers - terug naar ons. Een deel van je "dossier" vul je online in. Dan gaan wij bekijken of alles goed is ingevuld en of er nog dingetjes missen. Zodra je dossier compleet is, krijgen je ouders/verzorgers een factuur van ons over een deel (50%) van de programmakosten. De resterende kosten dienen 12 weken voor vertrek te worden betaald.

 

Stap 4: Je dossier naar Amerika

Voor stap 4 hoef je helemaal niets te doen, want dan zijn wij aan de beurt. We gaan jou uitgebreide dossier doorsturen naar onze Amerikaanse partner organisatie en zij gaan vervolgens aan de slag om alles in te boeken, gastgezin te regelen etc etc. En ja, dan is het afwachten......Voor jou voelt het misschien alsof er niets gebeurt - want het blijft een paar weken stil - maar we kunnen je verzekeren dat achter de schermen er hard wordt gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. En natuurlijk nemen we direct contact met je op als we leuke nieuwtjes hebben. We weten als geen ander dat je daar heel hard op zit te wachten.

 

Stap 5: Bevestiging van de school én visum aanvragen!

En dan komt de dag dat we de bevestiging van school binnenkrijgen. Joepie! We gaan je natuurlijk meteen bellen en alles naar je doorsturen. Spannend he! Daarnaast krijg je van ons een heel pakket met alle info over wat je allemaal nog moet regelen en voorbereiden. En daar kun je vanaf NU mee beginnen. Het belangrijkste is dat je met de aanvraag van je J1 of F1 visum gaat beginnen. Via de Amerikaanse school krijgen we een I20 formulier waarmee je je visum kunt aanvragen, natuurlijk geven we je informatie hoe je de aanvraag kunt gaan doen.

Meestal krijg je ook meteen informatie over je gastgezin! En dat is natuurlijk helemaal leuk want dat word je 'nieuwe' familie voor een aantal maanden. Leuk om even met ze te bellen of te skypen, dan kun je alvast kennis met ze maken. Maar houd je wel een beetje rekening met het tijdsverschil? Het is een stuk vroeger in Amerika......dat je ze zeg maar niet midden in de nacht uit bed belt!

 
Stap 6: Oriëntatiedatum in New York, vlucht boeken en reisverzekering

Zodra we de definitieve datum binnenkrijgen voor de oriëntatie in New York waarop je bent ingedeeld, kun je je vliegticket gaan boeken. NIET EERDER, je moet echt wachten op deze bevestiging! Hier kunnen we jou en je ouders uiteraard mee helpen. Bij het High School programma zit een Amerikaanse verzekering bijgesloten, toch raden we aan om nog een aanvullende reisverzekering af te sluiten. De Amerikaanse verzekering is in principe een goede standaard verzekering, maar er zijn een aantal zaken niet meeverzekerd die wij wel belangrijk vinden. Meer informatie hierover ontvang je ook van ons.

Naast bovenstaande informatie sturen we je ook een aantal documenten die je samen met je ouders moet ondertekenen. Deze stuur je ondertekend en wel weer terug naar ons. Zucht, je blijft aan de gang! Maar wen er alvast maar aan want het is wel een beetje typisch Amerikaans om overal voor te moeten tekenen. Maar dan staat alles wel zwart op wit!

Ook krijg je voor vertrek van ons een 'predeparture orientation' waarin we nogmaals uitleggen en meer informatie geven over de leuke tijd die je te wachten staat!

 
Stap 7. Op weg naar the USA!

En dan is het eindelijk zover! Je stapt in het vliegtuig richting the USA. Wat zul je een kriebels en zenuwen in je buik hebben en wat zullen je ouders slecht geslapen hebben. Het avontuur gaat beginnen! Bereid je voor op een lange vlucht maar bedenk wel dat de vlucht is redelijk comfortabel, de vliegtuigen zijn afgestemd op lange vluchten. Je krijgt lekker eten en drinken, je kunt films kijken en als je slim bent ga je ook nog even lekker slapen. Bij aankomst staat er iemand van onzer partnerorganisatie op je te wachten met een bordje in zijn/haar hand. Hij/zij komt je ophalen en zal je naar het hotel in New Ark brengen. Pfffff, en daar ben je dan na een lange vlucht en na een lange tijd van voorbereiding: Welcome in the United States! 

 

Stap 8. Twee-daagse oriëntatie in New York

Je gaat samen 2 dagen een beetje te wennen en je voorbereiden op de komende tijd. Je krijgt allerlei workshops en natuurlijk een rondrit door the Big Apple!  Je wordt eerst opgehaald van het vliegveld en ook al heb je vertraging, ze blijven net zo lang staan totdat ze je hebben gevonden! 's Avonds heb je meteen al een leuk etentje op het programma staan met zo'n 200 andere high school studenten uit de hele wereld. Daarna lekker slapen in een mooi hotel. De volgende dag staat er ontbijtje klaar voor iedereen. Na het ontbijt staat er een 'big session' op het programma. Dat betekent dat iedereen aanwezig zal zijn en tijdens deze sessie zal er nog eens worden uitgelegd hoe het alllemaal werkt, wat je van je high school jaar kunt verwachten, met wie je contact op kunt nemen in geval van vragen etc etc. Daarna wordt de groep in kleinere groepjes verdeeld en ga je het in groepsverband over allerlei dingen hebben die ook met een jaartje high school te maken hebben.

's Middags staat er een city tour naar Manhattan gepland. Superleuk! Eerst ga je met de bus langs alle hotspots en natuurlijk het Empire State building en Time Square. Uiteraard ook langs de 'Gift Shop' want je moet toch echt het I Love NY t-shirt scoren. Toch? Daarna op de boot waar je ook je avondeten krijgt én er mag gedanst worden want er is een dj aan boord. Time to party....wat een goed begin zeg!

De volgende ochtend vliegt iedereen door naar zijn/haar gastgezin. Uiteraard zorgen onze begeleiders dat je op de goede vlucht wordt gezet, want na zo veel indrukken zul je vast wel een beetje hulp kunnen gebruiken!

 

Stap 9. Op weg naar je gastgezin of schoolcampus!

Na de 2 daagse oriëntatie in New York reis je door naar je gastgezin. Spannend! De dagen na aankomst kun je even wennen aan je nieuwe omgeving, aan het tijdsverschil, aan je nieuwe familie en aan de taal. Gek hoor, om de hele dag Engels te moeten spreken! Maar na een paar weken weet je niet beter. Wedden? 


6 GOEDE TIPS OM JE VERBLIJF IN AMERIKA TE LATEN SLAGEN

 


 
Stap 10. Huh? Het is alweer voorbij!

Niet te geloven hoe snel tijd kan gaan! Na een aantal maanden is dit high school avontuur al weer voorbij. Hopelijk heb je ervan genoten en ben je een stuk wijzer geworden. Je spreekt nu in ieder geval wel vloeiend Engels (en je droomt en denkt in het Engels), je hebt er een heleboel nieuwe (internationale) vrienden bij, je hebt ontzettend veel toffe dingen meegemaakt, veel nieuwe dingen gezien en misschien wel activiteiten gedaan waarvan je van tevoren nooit gedacht had dat je dat zou meemaken. Time to go home! Samen met je coördinator/gastgezin beslis je wanneer je terug gaat. Die datum staat waarschijnlijk ook gewoon al in je ticket. Waarschijnlijk zal dit afscheid net zo lastig worden als een aantal maanden geleden op Schiphol...

 

Stap 11. Kom je nog een keertje langs?

Wij zijn natuurlijk net zo benieuwd als de rest van de wereld hoe je het hebt gehad in Amerika. We hebben tijdens je verblijf natuurlijk al eens contact met jou of je ouders gehad om te vragen hoe het met je gaat. Maar nu je weer thuis bent willen we graag de uitgebreide verhalen van je horen. En foto's zien natuurlijk! Kom je nog een keertje bij ons langs langs? Zouden we heel leuk vinden!

 

USA | Stap voor Stap | Info voor ouders | Prijzen | VoorwaardenGastgezinnen in Amerika | Amerikaanse partnerorganisatie