Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Highschool > USA

 > Amerikaanse partnerorganisatie


Even voorstellen: onze 'collega's' in Amerika 

 

ciee logoIn alle landen waar we deelnemers naartoe sturen, werken we samen met een lokale partnerorganisaties. Voor het High School programma geldt dat ook en werken we samen met onze fijne partnerorganisatie CIEE.

CIEE (Council on International Educational Exchange) biedt al ruim 20 jaar uitwisselingsprojecten aan voor middelbare scholieren die willen studeren en wonen in de USA. Deze middelbare scholieren komen vanuit heel de wereld; of het nou uit Australië, Argentinië, Peru, China, Japan, Zwitserland, Nederland of Zuid-Afrika is...ze willen allemaal wel een tijdje in Amerika naar school! Per jaar komen er maar liefst zo'n 1.600 uitwisselingsstudenten uit 55 verschillende landen naar 'the USA'. CIEE werkt dan ook met veel scholen samen om al deze studenten te kunnen plaatsen. Activity International heeft uit dit grote aanbod een aantal scholen geselecteerd waarvan wij weten dat het goede en leuke scholen om geplaatst te worden.

De missie van de organisatie is 'om mensen te helpen inzicht te krijgen, kennis te verwerven en vaardigheden te ontwikkelen in een multiculturele samenleving.' Een missie die goed aansluit bij de missie van Activity International. En zij vinden dat het High School programma erg waardevol is voor jongeren: je leert als student om jezelf bloot te stellen aan nieuwe invalshoeken, om je grenzen te verleggen en je begrip te vergroten voor andere culturen en gewoonten. Dé bouwstenen voor een betere wereld. Mooi toch?

 

Wat betekent CIEE voor jou?

Heel veel! Zij zijn het aanspreekpunt voor jou op het moment dat je in het vliegtuig stapt. Eén van onze collega's van CIEE haalt je op van de luchthaven in New York en zorg ervoor dat je naar het hotel wordt gebracht. Daarnaast doen ze nog een heleboel waar jij (in)direct mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld:

  • Ze organiseren de 2-daagse oriëntatie in New York. Superleuke dagen waar je veel andere high school studenten ontmoet, New York leert kennen én natuurlijk nog veel informatie krijgt over je verblijf in The USA
  • CIEE heeft contact met alle scholen en weten precies welke specialiteiten de scholen hebben en welke school goed bij jou past, of niet bij je past.
  • Ze zorgen ook voor de screening en selectie van de gastgezinnen. Alle gastgezinnen worden geïnterviewd door medewerkers van CIEE.
  • In ieder district heeft CIEE een lokale coördinator die contact heeft met alle internatioanle High School studenten die in dat gebied verblijven. Ze (meestal een vrouw) zal regelmatig contact met je opnemen om te horen hoe het met je gaat en of alles ok is.
  • Als je voor een boarding school kiest, dan wordt er maandelijks contact met je opgenomen door iemand van CIEE.
  • CIEE heeft ook een 24-uurs noodnummer. Er is dus altijd iemand te bereiken als er een spoedgeval is!
  • Meer over CIEE en het Highschool programma vind je in deze flyer 

 ciee support-team

 

USA | Stap voor Stap Info voor ouders | Prijzen | VoorwaardenGastgezinnen in Amerika | Amerikaanse partnerorganisatie