Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Highschool > Nieuw-Zeeland

 > Stap voor Stap


High School Nieuw-Zeeland - Stap voor Stap

 

Stap 1: Boekingsformulier opsturen

nieuw-zeeland avondale collegeBen je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk - nee, super leuk - om naar een High School in Nieuw-Zeeland te gaan? Bespreek je plannen dan eerst met je ouders/verzorgers en misschien wel met school, kijken wat zij er van vinden. Als je van iedereen groen licht hebt, kun je het boekingsformulier invullen. Die stuur je weer terug naar ons. Dat kan per e-mail naar info@activityinternational.nl maar ook per post:

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede

Op het formulier moet je naast je eigen gegevens ook jouw voorkeur voor een school invullen en de maand waarin je graag zou willen vertrekken. Na ontvangst van jouw formulier krijgen je ouders een factuur van ons van de reseveringskosten.

pdf_logo

Boekingsformulier High School Nieuw-Zeeland

 

Stap 2: kennismakingsgesprek (optioneel)


high school kennismakingsgesprekStap 2 is het maken van een afspraak met onze High School coördinator voor een kennismakingsgesprek met jou en je ouders/verzorgers. Als je dat tenminste wilt want het is wat ons betreft niet verplicht. Maar we kunnen ons best voorstellen dat je nog een heleboel vragen hebt of dat je misschien wel twijfelt over de keuze van je school. Tijdens dit gesprek kunnen we bijvoorbeeld samen kijken of de school die je gekozen hebt goed bij je past, of de gekozen startdatum haalbaar is en we kunnen alvast vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Verder gaan we kijken wat voor plannen je allemaal hebt, hoeveel zin je hebt om te gaan, of je gemotiveerd bent, welke verwachtingen je hebt en we gaan bespreken of een tijdje buitenland een goed idee voor je is. Natuurlijk mag jij (en je ouders) ons ook allemaal vragen stellen, dan zijn we aan het einde van het gesprek allemaal een stuk wijzer geworden. Daarnaast kunnen we je een beetje helpen met het invullen van alle formulieren (mocht dat nodig zijn). Het gesprek duurt meestal een uur/anderhalf uur en vindt plaats op ons kantoor in Enschede.

Nogmaals: dit gesprek is niet verplicht. Als jullie het niet nodig vinden, als alles duidelijk is en jullie geen vragen hebben, dan is dat ook oké.

 

Stap 3: Uitgebreide formulieren invullen

nieuw-zeeland nga tawa school Na ontvangst van het boekingsformulier krijg je van ons een uitgebreider pakket die je helemaal moet invullen. Dit zijn de officiële aanmeldformulieren van de school in Nieuw-Zeeland met nog wat extra formulieren die het dossier van jou helemaal compleet maken. Zo krijgt de school een goed beeld van jou en weten ze een beetje wie ze kunnen verwachten. Het kost wel even wat tijd om alles in te vullen, maar wel belangrijk om te doen! Het zijn allemaal vragen over jou, je familie en wat je plannen en dromen allemaal zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven welke (extra) vakken je wilt gaan volgen, welke hobby's je hebt, of je van sporten houdt, hoe je thuissituatie is en welke wensen je hebt ten aanzien van je toekomstige gastgezin. Dus je snapt: hoe meer informatie we krijgen van jou (en niet te vergeten leuke foto's), hoe beter we snappen wie jij nou eigenlijk bent en hoe makkelijker het voor onze collega's in Nieuw-Zeeland wordt om een geschikt gastgezin te vinden. Dus doe je best! En natuurlijk zullen we je bijstaan met goede tips en adviezen!
 
We vragen meestal ook om je cijferlijst, zodat de school onder andere je cijfer voor Engels kan zien. Meestal maak je een Engelse taaltest als je in Nieuw-Zeeland aankomt. Geen paniek: voor deze test kun je niet zakken hoor. Het geeft de school in Nieuw-Zeeland een indicatie welk niveau je hebt van Engels. Als je onder het gemiddelde scoort, dan kunnen zij extra Engelse lessen voor je regelen in Nieuw-Zeeland zodat je na verloop van tijd gemakkelijk mee kunt komen. Maar wees gerust, het niveau van Nederlanders is vaak behoorlijk hoog, dus het zal allemaal wel een beetje meevallen.

Dit 'dossier' stuur je vervolgens - met foto's én officiële goedkeuring van je ouders/verzorgers - terug naar ons. Dan gaan wij bekijken of alles goed is ingevuld en of er nog dingetjes missen. Je mag het dossier ook meenemen naar het kennismakinggesprek als je daar ten minste een afspraak voor hebt gemaakt.

 

Stap 4: dossier doorsturen naar de school in Nieuw-Zeeland

nieuw-zeeland springbank high school school signVoor stap 4 hoef je helemaal niets te doen, want dan zijn wij aan de beurt. We gaan jouw uitgebreide dossier doorsturen naar de school die jij hebt uitgekozen en zij gaan vervolgens aan de slag om alles in te boeken, het gastgezin te regelen etc etc. En ja, dan is het afwachten......Voor jou voelt het misschien alsof er niets gebeurt - want het blijft een beetje stil - maar we kunnen je verzekeren dat achter de schermen er hard wordt gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. En natuurlijk nemen we direct contact met je op als we leuke nieuwtjes hebben. We weten als geen ander dat je daar heel hard op zit te wachten.

 

Stap 5: Bevestiging van de school, visum én ticket boeken!

qantas vliegtuigEn dan komt de dag dat we de bevestiging van school binnenkrijgen. Joepie! We gaan je natuurlijk meteen mailen en alles naar je doorsturen. In dit stadium krijgen je ouders/verzorgers nog een factuur van de programmakosten want alles is nu in principe rond. Spannend he! Je kunt nu ook je visum gaan aanvragen,  een vliegticket gaan boeken en de reisverzekering in orde gaan maken. Hier kunnen we jou en je ouders uiteraard mee helpen. De verzekering sluit je bij ons af (verplicht) en met het vliegticket kunnen we je ook helpen. Daarnaast krijg je van ons een heel pakket met alle info over wat je allemaal nog moet regelen en voorbereiden. En daar kun je vanaf NU mee beginnen.

Informatie over je gastgezin krijg je meestal een paar weken voor vertrek! En dat is natuurlijk helemaal leuk want dat wordt je 'nieuwe' familie voor een aantal maanden. Leuk om even met ze te bellen of te skypen, dan kun je alvast kennis met ze maken. Maar houd je wel een beetje rekening met het tijdsverschil? Het is namelijk 10 uur later in Nieuw-Zeeland.....dat je ze zeg maar niet midden in de nacht uit bed belt!

 

Stap 6. Op weg naar Nieuw-Zeeland!

kayaken nieuw-zeelandEn dan is het eindelijk zover! Je stapt in het vliegtuig richting Nieuw-Zeeland. Wat zul je een kriebels en zenuwen in je buik hebben en wat zullen je ouders slecht geslapen hebben. Het avontuur gaat beginnen! Bereid je voor op een lange vlucht. Heel lang! Vaak ben je meer dan 24 uur onderweg. Maar de vlucht is redelijk comfortabel, de vliegtuigen zijn afgestemd op lange vluchten. Je krijgt lekker eten en drinken, je kunt films kijken en als je slim bent ga je ook nog even lekker slapen. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Nieuw-Zeeland dus je zult in ieder geval een keertje moeten overstappen. Dat gebeurt meestal ergens in Azië (bijvoorbeeld Hong Kong, Singapore, Bangkok). Dan gaat het vliegtuig even landen (en iedereen moet uitstappen) zodat ze het vliegtuig schoon kunnen maken, nieuw eten kunnen inladen, nieuwe bemanning aan boord kunnen laten én het vliegtuig kunnen bijtanken. Voor jou wel even lekker hoor, kun je even de benen strekken. Na een paar uur ga je dan weer verder. Je mag in die tijd het vliegveld niet verlaten.

Bij aankomst staat er iemand van school op jou te wachten met een bordje met jouw naam in zijn/haar hand. Hij/zij komt je ophalen. Als het gastgezin dichtbij Auckland woont, komen zij je ophalen. Iedereen is op de hoogte van jouw vliegtijden dus dat kan niet missen! En daar ben je dan na een lange vlucht en na een lange tijd van voorbereiding: Kia Ora in New-Zealand: welkom in Nieuw-Zeeland!

 

Stap 7. Begeleiding in Nieuw Zeeland

nieuw-zeeland nga tawa school Na aankomst word je dus opgehaald door je gastfamilie of door een medewerker van je highschool die je vervolgens weer naar je gastfamilie brengt. De dagen na aankomst kun je even wennen aan je nieuwe omgeving, aan het tijdsverschil, aan je nieuwe familie en aan de taal. Gek hoor, om de hele dag Engels te moeten spreken! Maar na een paar weken weet je niet beter. Wedden?
Uiteraard word je ook wegwijs gemaakt op school tijdens de eerste paar dagen. Je krijgt een introductie op de school en leert de coördinatoren kennen die er voor de internationale studenten zijn. Daarnaast krijg je rondleidingen op school en zie je wat en wie waar te vinden is. Vaak moet je ook hier nog een taaltest Engels doen om te kijken op welk niveau je zit. Iedere school doet die introductie op zijn eigen manier. De een wat langer en uitgebreider dan de ander, maar de ene school is ook veel groter dan de ander.

Tijdens je hele verblijf in Nieuw-Zeeland houd je contact met je persoonlijke coördinator. Zo kun je altijd iemand spreken als je het even moeilijk hebt, als je heimwee hebt (dat gaat gebeuren, maar gaat ook weer voorbij!), als je je niet thuis voelt bij het gastgezin of als je ergens problemen mee hebt. Je kunt ze altijd bellen of bezoeken: ze zijn er voor jou! Ze zullen zelf ook regelmatig contact met jou en je gastfamilie opnemen om te kijken hoe het gaat en of ze jou nog ergens mee kunnen helpen.

 

Stap 8. Huh? Het is alweer voorbij!

nieuw-zeeland avondale college netballNiet te geloven hoe snel tijd kan gaan! Na een aantal maanden is dit high school avontuur al weer voorbij. Hopelijk heb je ervan genoten en ben je een stuk wijzer geworden. Je spreekt nu in ieder geval wel vloeiend Engels (en je droomt en denkt in het Engels), je hebt er een heleboel nieuwe (internationale) vrienden bij, je hebt ontzettend veel toffe dingen meegemaakt, veel nieuwe dingen gezien en misschien wel activiteiten gedaan waarvan je van tevoren nooit gedacht had dat je dat zou meemaken. Time to go home! Samen met je coördinator/gastgezin beslis je wanneer je terug gaat. Die datum staat waarschijnlijk ook gewoon al in je ticket. Waarschijnlijk zal dit afscheid net zo lastig worden als een aantal maanden geleden op Schiphol...

Maar weet je hoe je je afscheid een beetje kunt uitstellen? Je nodigt gewoon je ouders uit om je op te komen halen! Dan kun jij ze Nieuw-Zeeland laten zien en al de mooie plekken waar jij geweest bent.  Je kunt ze voorstellen aan je gastgezin en aan alle mensen die je hebt ontmoet. Je neemt ze mee naar je favoriete restaurantje, naar een sportwedstrijd of gaat een rondreis met ze maken. Misschien kun je het Zuidereiland er gewoon ook nog 'even' bijpakken. Leuk joh, zo'n reis door Nieuw-Zeeland met je ouders. Als je er dan toch bent...Wij zouden het wel weten! Maar ja, wij zijn ook een beetje Nieuw-Zeeland-gek! 

 
Stap 9. Kom je nog een keertje langs?

Wij zijn natuurlijk net zo benieuwd als de rest van de wereld hoe je het hebt gehad in Nieuw-Zeeland. We hebben tijdens je verblijf natuurlijk al eens contact met jou of je ouders gehad om te vragen hoe het met je gaat. Maar nu je weer thuis bent willen we graag de uitgebreide verhalen van je horen. En foto's zien natuurlijk! Kom je nog een keertje bij ons langs langs? Zouden we heel leuk vinden!

 

Nieuw-Zeeland | Stap voor Stap | Info voor ouders | Prijzen | VoorwaardenGastgezinnen in Nieuw-Zeeland |