Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Highschool > Engeland

 > High School


High School Engeland

high school engeland cheerleadersJe hoeft maar één keer met je ogen te knipperen en je bent er al bijna, toch waan je je er al in een andere wereld. In het land van Harry Potter, Wimbledon en Mr Bean vind je prachtige kastelen, glooiende landschappen, auto's aan de 'verkeerde' kant van de weg en toffe steden als London! Een typische dag in Engeland begint met een gebakken eitje met worst en op school spreek je leraren aan met Sir of Miss. Op school voel je je net Ron Wemel of Hermelien Griffel en na de lessen drink je een kop thee en ga je naar je sportclub of klets je nog even met je nieuwe Engelse "pals". Er is van alles te doen. Als je high school in Engeland gaat doen, beleef je een "experience of a lifetime".

 

Al vast voor jou gekozen: Zuid-Engeland it is! 

uk beacon high school balletEngeland is natuurlijk best groot en er zijn vele regio's maar ons hart gaat uit naar Zuid-Engeland. Want wat is het er anders en wat is het er fijn! Zuid Engeland is met al zijn rotsen, heuvels, kastelen, kliffen en prachtige kust echt een plaatje. Een geweldige plek om te zeilen, zwemmen, paardrijden, surfen, mountainbiken, sightseeën in alle mooie steden en nog heel veel meer. En mocht je al dat avontuur even genoeg vinden, dan zijn ook de grote steden binnen handbereik. Wat dacht je van Bournemouth of Brighton, Bath, Oxford of natuurlijk Londen. Met al die toffe bezienswaardigheden heb je in no-time een hele bucketlist vol! Want je hebt er het wereldberoemde Stonehenge, Buckingham Palace, of de wereldberoemde Oxford University campus, maar ook kun je er natuurlijk geweldig shoppen in het Londense Harrods, Regent street of genieten van een echte English High Tea.

Wat nou ook zo fijn is aan Zuid Engeland, is dat het de meeste zonuren van Engeland heeft! Je hoeft dus niet bang te zijn dat het er alleen maar regent. En vergeet vooral je zwemkleding niet! Zuid Engeland is qua klimaat dan ook het meest aangename deel van Engeland. Het heeft namelijk naast de meeste zonuren, ook nog eens hogere temperaturen en het regent er relatief minder dan in de rest van het land! 
 

 
In Engeland gaat bijna alles anders.. 

high school engeland buckswood meisjes in uniformJe hebt vast al een beetje een beeld bij het leven van een High Schooler in Engeland. Misschien denk je wel aan een uniform, een typisch Engelse lunch of Engelse sporten zoals bijvoorbeeld rugby!

De dag van een high school student in Engeland begint zo rond half 9 of als je geluk hebt om 9 uur. Misschien begint je dag wel met een lesje media, Engels, scheikunde, geschiedenis of zelfs fotografie! Om een uur of 11 is er een kleine break en kun je met je nieuwe vrienden kletsen. Dan beginnen de lessen weer en heb je misschien wel sport, film, aardrijkskunde, muziek of kookles! En dan is er de lunch om 1 uur. Wat er op het menu staat? In elk geval een gezonde warme maaltijd, zodat je er 's middags weer flink tegenaan kunt! Oh en in Engeland zijn ze ook dol op toetjes, dus het zou zomaar kunnen dat er een stuk taart of ijs op het menu staat! Na de gezellige lunch volg je nog 2 lessen en om half 4 of 4 uur zit je schooldag er al weer op!

Het schoolsysteem in Engeland is anders dan het systeem in Nederland. Van 11 t/m 16 jaar ga je naar 'secondary education'. Alle leerlingen volgen daar vakken op hetzelfde niveau. Op hun 16e leggen ze een examen in de standaard vakken af. Dan kunnen ze kiezen of ze nog verder willen studeren of niet. Als je verder wilt studeren kom je bijvoorbeeld  terecht in 'Sixth Form'. Zo worden de laatste twee jaar van High School genoemd. Daar studeer je tot je 18e voor je 'A levels'. Deze A levels zijn academische vakken die je voorbereiden op de universiteit. Een leerling moet 3 'A-levels' hebben om naar de universiteit te mogen.

high school engeland buckswood manchester unitedTypisch aan een Engelse High School is dat je net zoals in de Harry Potter films die je misschien wel kent, wordt ingedeeld in een 'house'. Dit wordt dus je eigen groep waar je een hele fijne tijd mee gaat beleven en waarmee je de strijd aangaat tegen de andere houses in bijvoorbeeld een sportwedstrijd!

Veel Engelse studenten zitten naast school nog op bijvoorbeeld voetbal, hockey of muziekles. Dit kun jij ook! Mocht je na school dus graag leuke dingen willen doen met je vrienden, dan zijn er heel veel verschillende hobby's en activiteiten om uit te kiezen! 
 
In Engeland heb je net als in Nederland verplichte vakken die je moet volgen zoals Engels, wiskunde en natuurwetenschappen. Maar je hebt er ook heel veel keuzevakken die wij hier in Nederland niet kennen op de middelbare school. Je kunt er bijvoorbeeld Japans leren, het vak psychologie hebben of lessen volgen in theater of business. De beoordeling die je krijgt wordt niet in cijfers aangegeven, maar in letters.  A t/m G, waarbij A het hoogste is.

Wat ook even wennen zal zijn is het dragen van een uniform. De jongens dragen zelfs een stropdas! Maar nu kun je 's ochtends wel wat langer in je bed blijven liggen, je hoeft namelijk niet meer uit te kiezen wat je aantrekt ;)

 

Boarding of public...er zijn vele High Schools in Zuid-Engeland! 

uk beacon high school tennisAls je er voor kiest om naar een High School naar Zuid-Engeland wilt, dan zijn er een aantal scholen waar je geplaatst kunt worden. We werken met veel "public" schools samen en met 1 boarding school. Bij een boarding school verblijf je tijdens je schoolperiode op de boarding school waar je een kamer deelt met andere leerlingen. Ga je naar een public school dan verblijf je bij een gastgezin en maak je het echte Engelse leven van dichtbij mee! 

Op de Boarding School (Buckswood) kun je altijd geplaatst worden als je je daarvoor aanmeldt. 


Boarding school:
* Buckswood (direct boekbaar, ook Summer School)

high school engeland buckswood gebouwBuckswood School ligt in een gezellige landelijke omgeving, 10 minuten van het kuststadje Hastings. Toch ben je met de trein in 1,5 uur al middenin Londen. De campus heeft de sfeer van een oud Engels dorpje en kijkt uit op 't Kanaal. De lokalen liggen verspreid over de campus , tussen de wijngaarden, grasvelden en bossen. Hierdoor krijg je tussen de lessen door een beetje beweging en adem je de frisse (zee)lucht in. Op het terrein vind je ook allerlei sportvelden, een binnenzwembad, een manege, een dansstudio en een fitness centrum. Lees hier verder over Buckswood Boarding School

 

Kies je liever een Public School, dan wordt er na boeking gekeken welke school er het best bij je past. Daarbij kun je natuurlijk wel je voorkeur aangeven. Bijvoorbeeld of je graag in Bournmouth geplaatst wilt worden, of dat je van paardrijden houdt en juist van ruimte houdt...Hoe meer voorkeuren je opgeeft, des te beter kunnen we inschatten welke school het beste bij je past. Om je een klein idee te geven van een High School in Engeland, hebben we een paar voorbeeldscholen voor je op een rijtje gezet.

Public Schools:

* Lytchett Minster School

lytchett minster school zuid engeland Op deze toffe school, die er bijna uitziet als een kasteel, zitten ongeveer 1500 studenten. De locatie is echt perfect, een paar kilometer van het stadje Poole en het strand vandaan. De school biedt veel verschillende vakken aan (op verschillende niveau's). Van "business, sciences, communication, product design tot film and television". Je kunt je op deze school helemaal uitleven in sport en kunst. De school heeft een gloednieuw "Art Block" waar "drama, dance en music" gegeven wordt en er staat een prachtig theater bij de school. Er zijn ontzettend veel leuke sporten, theater- en muziekproducties en er worden veel evenementen en activiteiten georganiseerd. We staan ook helemaal achter de missie van de school, het is niet voor niets dat dit een populaire en succesvolle school is:
Our aim at Lytchett is to enable all students (regardless of their social, economic or ethnic background, or their perceived 'ability' on entry) to lead successful, responsible, active, happy and fulfilling lives. At Lytchett, we pride ourselves on our high standards. This manifests itself in a positive work ethic, strong moral values, excellent behaviour and a profound respect for the rights and dignity of others. Students at Lytchett are extremely well cared for. Our House system is very much a strength of the school, providing every student with a sense of belonging and of being valued as an individual

 

* Beacon Community College

uk beacon high school ballet dansendDeze 6th Form High School ligt in Crowborough, de grootste plaats van East Sussex. Het ligt aan de rand van het "Ashdown Forest" en 60 kilometer buiten London. Omdat het een 6th Form school is zijn de meeste leerlingen tussen de 16 en 18 jaar oud. Het is een super moderne school met nieuwe gebouwen en ze hebben zelfs een nieuw "Creative Learning Centre" met de allernieuwste 3D-technologie speciaal voor scholen! Deze school "specialises in Sport en Science" en wil alle leerlingen ook goed voorbereiden op het leven na je schooltijd. Dit doen ze door kwalitatief goede lessen te geven, je persoonlijk te begeleiden in je ontwikkeling en door allerlei verschillende vakken aan te bieden. Voor iedereen zit er wel iets interessants tussen. Je kan hier de vakken kiezen die we in Nederland ook hebben zoals wiskunde, biologie, scheikunde, Frans, Duits, Engels. Leuk is natuurlijk om een aantal nieuwe vakken te volgen bijvoorbeeld dans, fotografie, "Art Design & Graphics", toegepaste ICT, wetenschap, "business studies", "fashion & clothing", drama & theater, media, sociologie. En ook op sportgebied is er veel te kiezen; bijvoorbeeld rugby, voetbal en hocky. Alvast succes met kiezen dus!

 

* The Bourne Academy

uk beacon high school rugbyThe Bourne Academy is een moderne school en beschrijft zichzelf als volgt: The Bourne Academy is all about opportunities. Whether your passion is for sport, art, dance or engineering, the chances and encouragement are always paramount. We want our students to develop the qualities to live life in all its fullness and to contribute richly to society; we do this through academic work combined with a wide range of extra curricular activities. Our environment is structured and yet it allows our young people to grow as individuals. Our specialisms of Engineering & Design and English help us to encourage creativity across all aspects of learning.
Deze school biedt iedereen de kans zijn eigen talenten te benutten en te ontwikkelen. De academische schoolvakken worden gecombineerd met een enorm breed aanbod aan buitenschoolse activiteiten. Daarnaast staan er regelmatig tripjes naar musea, galerieën en steden op het programma. De schoolvakken worden op A-level gegeven en je kunt kiezen uit o.a. psychologie, media, geschiedenis, verschillende talen, wiskunde, scheikunde, "engineering", muziek, sport en het bijzondere leuke vak "outdoor adventure". Leuk is natuurlijk ook dat deze school in de Engelse badplaats Bournemouth ligt! Heerlijk in het weekend naar het strand!


* The Bishop of Winchester Academy

uk beacon high school scheikundeThe Bishop of Winchester Academy heeft als motto: 'Sapere Aude', oftewel 'Heb de moed om wijs te zijn'. Op deze school kun je echt ontdekken wie je bent en wie je wilt worden. De school ondersteunt alle leerlingen individueel in hun ontwikkeling. Je kunt heel veel vakken volgen op deze school. Wat denk je van mode en textiel? Of Psychologie, productontwerpen of muziek? Je kunt animaties leren maken op de computer of leren over gezondheid en voeding. En natuurlijk is er volop sporten! De school is een Co-Educational Secondary School and Sixth Form, je kunt er dus alle leeftijden tegen komen. De school ligt perfect, ongeveer 5 minuten van het strand van Bournemouth. De school is ongeveer 10 jaar geleden overgenomen door de "Church of England Diocese of Winchester" en heeft veel scholieren met een christelijke achtergrond. De school heeft super nieuwe faciliteiten. Als je 6th Form gaat doen dan hebben ze een "social area" met een internet café. Een prima school op een super lokatie!

 

* Ferndown Upper School

londen_hyde _parkEen ontzettend leuke school voor echt iedere student. Heb je wat meer moeite met leren? Geen probleem! Ze zorgen ervoor dat je de hulp krijgt die bij je past. Deze school vindt het namelijk heel belangrijk dat je zelfvertrouwen krijgt en zal je dan ook altijd proberen te motiveren. Je kunt je talenten ontwikkelen in bijvoorbeeld drama, technologie, sport, mode, fotografie, muziek, kunst en nog veel en veel meer! Er zitten ongeveer 1000 studenten op deze school en de school heeft een goede reputatie qua onderwijs en scoort hoog in verschillende tests! Naast het goede onderwijs dat je krijgt, kun je je ook aanmelden voor de vele naschoolse clubjes, sport en excursies. En de geweldige stranden van Zuid-Engeland zoals Poole en Bournemouth zijn dichtbij! En London is ook niet al te ver weg, misschien leuk om met je gastgezin heen te gaan? Als "Ferndowner" zul je "a once in a lifetime experience" beleven!

 

Vragen? Mail ons of kom gezellig langs!

button gesprek aanvragenMisschien dat jij (of je ouders) na het lezen van onze site nog vragen hebt. Natuurlijk kun je ons High School team rechtstreeks mailen met al je vragen over je High School plannen.

Onze coördinator Manon Loohuis heeft zelf een aantal scholen bezocht en weet er veel over te vertellen. Daarnaast hebben we met vele scholen persoonlijk contact. Stuk voor stuk leuke scholen waar we je graag meer over vertellen. Het is het handigst - en het leukst - om dat in een persoonlijk gesprek te doen. Zo leren we jou en je ouders een beetje beter kennen en kunnen we op basis van jouw vragen en wensen kijken welke High School voor jou het beste zal passen.

Maak dus gewoon een afspraak en kom gezellig langs in Enschede! Kunnen we onder het genot van een kopje koffie eens goed jouw High Schoolavontuur onder de loep nemen. Dan kun je daarna weer met een hele boel nieuwe informatie en hopelijke hele mooie plannen naar huis!

 

 

   High School | Stap voor StapPrijzen en voorwaarden | Startdata |