Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Ecuador > Villa Ticca rondreis en vrijwilligerswerk

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen Villa Ticca reis

 

Mijn reis in Ecuador is heel goed bevallen. Zowel met de groep als het stukje alleen reizen. Zuid-Amerika heeft m'n hart gestolen en ik ben alweer bezig met het plannen van m'n volgende reis... naar Zuid-Amerika weer! En uiteraard via Activity International!

Tijdens de reis hebben we vrijwilligerswerk gecombineerd met reizen. De ochtend stonden in het teken van vrijwilligerswerk en de middagen deden we uitstapjes of activiteiten. De eerste week stond in het teken van Villa Ticca en een kennismaking met het land. Zo hebben we Spaanse les en salsales gevolgd. Ook hebben we ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer door Ecuador te reizen. De tweede week stond in het teken van de opvang in Peguche. Weg van de grote stad naar het platteland: twee uitersten dus. Hier hebben we uitstapjes gemaakt zoals paardrijden, de indianenmarkt bezoeken, een dromenvanger maken en een sjamaan bezoeken. De laatste week ben ik afgereisd naar de Galaoagos-eilanden, iets wat ik iedereen zal aanraden, wat een paradijs! Het waren drie hele intensieve weken, maar ja.... wat heb ik genoten van deze reis!

Aanrader? Ja, hHet reizen op zich is al een groot avontuur. Je bent even weg van de 'dagelijkse sleur' en wordt ondergedompeld in een heel andere cultuur. Ecuador is een aanrader omdat het een land is waar je zoveel kunt zien en doen: De grote steden Quito en Guayaquil, het nevelwoud, de jugle, het sportieve Banos, de kust en het grootste paradijs op aarde op vliegafstand dat je zeker een bezoek moet brengen als je naar Ecuador gaat: de Galapagos-eilanden! Verder heb ik veel voldoening gehaald uit het doen van vrijwilligerswerk met de kinderen. Het is fijn om er voor ze te zijn: liefde, aandacht en knuffels geven. Dat is genoeg om ze de hele dag een glimlach op hun gezicht te bezorgen!

Tip: Mocht je een groepsreis gaan maken, dan is het echt een aanrader om van te voren met elkaar af te spreken en ook mailadressen uit te wisselen voorafgaand aan de reis. Dit hebben wij gedaan en dat heb ik als zeer prettig ervaren. Toen we elkaar zagen op Schiphol/in Ecuador was het al redelijk vertrouwd omdat we elkaar al kenden via de ontmoeting en het vele mailcontact. En gelukkig konden we het gelijk ook al goed met elkaar vinden.

Maak van tevoren to-do lijstjes. Er komt een hoop kijken bij zo'n reis. Daar kun je je behoorlijk in vergissen. Dus begin op tijd daarmee. En zorg voor een goede backpacktas en eventuele wandelschoenen tijdens de reis. Laat je hierover goed informeren.
Lisa Helder (24 jaar, Villa Ticca reis 2014)

 

Ik vond het echt fantastisch! Dit was voor mij de eerste keer dat ik helemaal alleen op reis ben geweest en ik heb het echt enorm naar m'n zin gehad in Ecuador.

De eerste week hebben we vrijwilligerswerk gedaan bij Villa Ticca in Quito. Dat was 's ochtends. Daarnaast deden we 's middags ook allerlei activiteiten, zoals Salsales, Ecuadoriaans koken, Spaanse les, de evenaar bezoeken en naar het oude centrum van Quito. Alles, zowel het vrijwilligerswerk als de andere activiteiten, vond ik geweldig. De tweede week zijn we naar Peguche gegaan. Hier deden we in de ochtenden vrijwillligerswerk op een staatsschooltje. Daarnaast deden we 's middags weer activiteiten zoals het bezoeken van een waterval, traditionele reiniging bij een Sjamaan, de zaterdagmarkt in Otavalo en paardrijden. Het leuke van de reis vind ik dat het vrijwilligerswerk is gecombineerd met andere activiteiten, waardoor je Ecuador echt leert kennen. Vaak zijn dit ook dingen die je normaal gesproken misschien niet zo snel zou doen, zoals een reiniging bij een Sjamaan. Dit maakt het nog leuker, omdat je daardoor ook veel meer in contact komt met de lokale bevolking. De laatste week ben ik nog naar de kust geweest, dit was ook heel erg leuk en weer heel anders dan het binnenland.

Aanrader? Ja, ik vind het wel een aanrader, omdat je het echte Ecuador leert kennen en daarnaast ook goed werk doet door je als vrijwilliger in te zetten voor een organisatie. Daardoor zie je ook hoe dit in z'n werk gaat. Het is een fantastische combinatie van reizen en vrijwilligerswerk. :-)
Of ik tips heb? Neem een goede camera mee, want je moet absoluut alles vastleggen! Verder is het handig om allerlei soorten kleding mee te nemen, omdat je in Ecuador constant te maken hebt met een heel wisselend klimaat. Ook is het handig om, wanneer je geen Spaans spreekt, een gidsje mee te nemen waar handige woorden en zinnetjes in staan, zodat je jezelf toch verstaanbaar kan maken.
De laatste tip: Geniet ervan!

Heel erg bedankt voor alles! Ik heb enorm van de reis genoten, het was fantastisch. :-)
Ingrid Berendse (20 jaar, Villa Ticca reis 2014)

  

Hoe het me bevallen is? Erg goed! Opzet van de reis, accomodaties en het programma waren perfect geregeld. Een korte samenvatting is erg lastig omdat ik in 3 weken tijd zoveel heb beleefd en ervaren... De activiteiten in het programma pasten goed, we hebben kennis gemaakt met de lokale bevolking en hen mogen ontmoeten in hun eigen omgeving. Het werken voor Villa Ticca is in veel opzichten speciaal geweest. Ik heb veel respect voor de kracht, gedreven- en persoonlijke betrokkenheid van Evelien, die ik tijdens onze reis mocht leren kennen. De kinderen en medewerkers van Villa Ticca zijn haar "kindjes" en dat voel je!

Aanrader? Ja, in dit geval, het vrijwillig meewerken voor Villa Ticca, is nodig en dankbaar. Verder is Ecuador een prachtig land met mooie, positief ingestelde mensen. Tip: Er zo open mogelijk instappen en ervaren. Nog een kledingtip: ondanks het advies om warme kleding mee te nemen, heb ik me een beetje vergist in het klimaat en had dus ook korte broeken en jurkjes meegenomen en iets te weinig warme kleding. Dit heeft meer te maken met mijn eigen verwachtingspatroon ("we zitten toch op de evenaar...."). Aanvullende tip van mijn kant om echt ruim voldoende warme kleding (truien/vesten/(regen)jas) mee te nemen!

Ik heb het contact met Manon van Activity International als heel prettig ervaren. Haar enthousiasme en betrokkenheid bij de organisatie van deze reis maakt dat het een persoonlijk karakter krijgt, passend bij de kern van deze reis.
Sandra Smit (Villa Ticca reis 2013)