Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Ecuador > Galápagos eilanden

 > Ervaringen


Ervaringen vrijwilligerswerk Galápagos eilanden, Ecuador

 

vrijwilligerswerk ecuador galapagos britt obdamIk heb twee maanden gereisd in Ecuador. Eerst heb ik 4 weken het programma Discover Ecuador gedaan en toen en ik ben een maand op de Galapagos eilanden geweest om vrijwilligerswerk toe doen op een school in San Cristobal. Ik heb daar Engelse les gegeven. Ik heb heel veel gezien en vooral heel veel geleerd, mijzelf leren kennen en me vooral heel erg verbaasd over hoe groot het verschil tussen arm en rijk kan zijn in dezelfde stad. Het was een onvergetelijke reis!!

Aanrader om tijdje naar het buitenland te gaan? Ja, omdat het heel leerzaam is, en het geeft een heel goed gevoel om iets voor andere mensen te kunnen doen die in mindere leefomstandigheden leven. De dankbaarheid van de mensen daar was zo groot!

Tip: Ga op reis! Ga naar Ecuador, ook al ligt het niet echt voor de hand om daar heen te gaan, het land is onwijs mooi en heeft bijna alles! Kijk maar eens op www.brittopdan.waarbenjij.nu

Britt Obdam (21 jaar, Discover Ecuador en  vrijwilligerswerk op Galápagos eilanden)


  

In Quito een week Spaanse lessen gevolgd. Gelijk erg leuk met alle vrijwilligers, goede school en veel gezien en gedaan. Na die week door naar de Galápagos eilanden voor 3 weekjes vrijwilligerswerk gedaan op een dansschool. De eilanden zijn overweldigend en de tijd die ik daar heb doorgebracht is onvergetelijk!  Ik heb een hele leuk tijd gehad met Monica, eigenaresse van het dansschooltje, de kinderen, de andere vrijwilligers en het gezin waar we bij verbleven. Maar bovenal zijn de Galápagos eiland op zich al een hele ervaring. Elke vrije (mid)dag zijn we er op uit getrokken om de eilanden en vooral de dierenwereld en natuur te bewonderen! Vervolgens met een tour vanuit Quito naar Lima gereisd. Ondanks dat deze ervaring erg tegenviel, heb ik wel leuke mensen leren kennen en een hoop gedaan en gezien. Vanuit Lima zelf doorgereisd naar het zuiden van Peru, Bolivia en Noord-Argentinie. Doordat Cusco mij heel erg aantrok ben ik vanuit Cordoba weer terug gereisd naar Cusco om daar voor langere tijd te werken en wonen. Dit besluit heb ik tevens genomen zodat ik langer in zuid-Amerika kan blijven dan gepland. Na Cusco zal ik mijn reis vervolgen 'zoals gepland' naar Chili en Argentinië.

Het was geweldig! Ondanks dat alles natuurlijk niet zo geregeld gaat als in Nederland, was alles voor mij toch erg goed geregeld (hoewel ik helaas wel andere verhalen heb gehoord van anderen). Daarbij vond ik de ervaring om te werken en leven in een dergelijk land erg interessant. Doordat ik daarna nog ben gaan rondreizen, merkte ik dat de meerwaarde van vrijwilligerswerk voor je reis onvergetelijk is. Je kan alle toeristische attracties langsgaan, maar tijdelijk wonen en werken in het buitenland is een onvergetelijke ervaring! Om die reden ben ik zelf in Cusco opnieuw gaan werken en wonen voor langere tijd.

Aanrader? Ja, je ontwikkelt jezelf, je leert een hoop mensen kennen, je leert een andere cultuur kennen, je leert omgaan met andere mensen, andere culturen en andere gewoontes. Je kunt met vrijwilligerswerk wellicht een verschil maken in het leven van anderen (hoewel ik af en toe mijn twijfels heb over het nut van alle vrijwillgersorganisaties). Het is zeker een verrijking van je leven!

Madieke van Gennip (27 jaar, vrijwilligerswerk + reizen in 2013)