Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Ecuador > Discover Ecuador

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen Discover Ecuador

 

Hoe mijn verblijf in Ecuador me bevallen is? Goed. Accommodaties waren erg goed en veel leuke mensen ontmoet. Ik heb eerst 4 weken Discover Ecuador gedaan. Uitgezonderd van Puerto Quito beviel alles heel erg goed vooral de jungle was erg bijzonder. Hierna 4 weken vrijwilligerswerk gedaan bij Local Dreamers en verbleven bij een gastgezin, ook dit beviel erg goed. Tot slot nog een weekje Gálapagos eilanden en weekje vrij.

Aanrader? Ja, je leert er veel van en het is heel bijzonder om eens te zien hoe in andere landen geleefd wordt. Het contact leggen gaat super makkelijk wat je reis nog eenvoudiger en leuker maakt.

Tips:
* Vergeet niet dat je in een andere cultuur terecht komt dus dat hier andere normen en waarden zijn dan in Nederland.
* Stel je vanaf het begin open voor iedereen, je merkt meteen dat je hier veel voor terug krijgt.
* Als je een mogelijkheid hebt om in een gastgezin te wonen, doe dit dan ook. Je komt veel dichter bij de plaatselijke bevolking en ziet dan pas echt hoe het leven in een vreemd land is.
* Meer lezen? Check haar weblog: www.tessacoort.waarbenjij.nu
Tessa Coort (23 jaar, Discover Ecuador + vrijwilligerswerk 2014)

 

Het was top! Ik heb meegedaan aan Discover Ecuador, dus ik heb de eerste 4 weken rondgereisd op het vaste land en Spaans geleerd. Ook heb ik een weekje gesurfd in Montanita en natuurlijk heel veel gefeest. Daarna ben ik naar de Galapagos eilanden gevlogen en heb ik daar 3 weken lang Engels les gegeven op een basisschool aan kinderen van 6 tot 15 jaar. Dit vond ik niet super leerzaam, maar wel heel erg leuk! Je krijgt al heel snel een band met de kinderen en ze zijn altijd heel blij om je te zien. Na school bestonden mijn bezigheden vooral uit naar het strand gaan, snorkelen, hiken en de laatste week, nadat ik klaar was met vrijwilligers werk heb ik gebruikt om twee andere eilanden te bezoeken: santa cruz en isabela. Zeker een aanrader! Hierna ben ik nog voor een half weekje naar Banos gegaan (ook een echte aanrader als je van outdoorsport houdt!) en toen moest ik alweer terug naar Nederland. De bijna 2 maanden voelden meer aan als 2 weken. :-) Eenmaal terug in het koude Nederland mis ik Ecuador heel erg en ben ik alweer bezig met het plannen van mijn volgende reis!

Aanrader?Ja, een tijdje naar het buitenland gaan is een aanrader om de redenen die je altijd wel hoort: Je leert veel nieuwe mensen kennen, eventueel een nieuwe taal, je ontdekt nieuwe plekken, nieuwe culturen en het is gewoon super leuk en spannend. Voor mij was vooral het uit mijn eigen comfortzone stappen hetgeen waar ik het meest van heb geleerd. Je bent niet in je vertrouwde omgeving en je moet je leren aanpassen, en dat hoeft helemaal niet per se als vervelend te worden ervaren maar juist als heel leerzaam. En zelfs al heb je tijden waarin je niet lekker in je vel zit, dan is er zo veel afleiding om je heen dat je je binnen de kortste keren weer goed voelt. Iets wat ik ook heel bewust heb meegemaakt is het constant jezelf eraan herinneren om te genieten van het hier en nu. Soms wil je je zorgen maken om wat er over een week of twee gaat gebeuren of welke bus je nou eigenlijk moet nemen en of dat wel goed gaat, maar dan moet je je even heel snel bedenken dat je (bijvoorbeeld) op dat moment lekker zit te surfen aan de kust van ecuador en je je beter daar op kan focussen. :-)
Dominika Orlowska (19 jaar, Discover Ecuador + vrijwilligerswerk Galápagos 2014)
 

Ecuador is een ontzettend divers land: qua landschappen, mensen, natuur etc. Omdat het relatief klein is, is het goed mogelijk om alle aspecten binnen korte tijd te zien. Door overal één week door te brengen met de lessen, leer je het land echt goed kennen. De volgende 3 weken op de Galapagos waren fantastisch. Het vrijwilligerswerk was een uitdaging, zowel organisatorisch als praktisch. Maar het land echt leren kennen gaat echt het beste als je er een hele tijd zit en zelfs een tijdje "deel uitmaakt" van het leven daar. Na het vrijwilligerswerk is mijn vader naar me toegekomen en hebben we samen nog een week op de Galapagos gezeten, en een week in Cuenca. Het was allemaal fantastisch :).

Aanrader? Ja, de beste manier om een land te leren kennen is om er langere tijd door te brengen. Ik vond het een toegevoegde waarde hebben om niet enkel te reizen, maar er ook nog nuttig te zijn voor 1. mezelf (Spaanse lessen), 2. de kinderen (Engelse les geven).
Tip: Gewoon gaan!
Pien van Zandbrink (25 jaar, Discover Ecuador + vrijwilligerswerk Galápagos 2014)

 


Het was fantastisch, beste ervaring tot nu toe! Ik heb eerst het project Discover Ecuador gedaan, waarbij je 4 weken het land doorreist en Spaans leert. Ik heb 1 week in de hoofdstad gezeten, 1 week in de jungle, 1 week in een dorpje in het tropisch regenwoud en 1 week aan de kust. Je ziet dus eigenlijk alle soorten omgeving in het land terwijl je Spaanse lessen krijgt en heel veel leuke mensen ontmoet terwijl je leuke activiteiten doet. Daarna ben ik terug gegaan naar de hoofdstad om 4 weken vrijwilligerswerk te doen. Ik was vrijwilliger op Villa Ticca, een kinderdagverblijf, waar ik vooral hielp in de keuken en op de jongste groep (denk kleurplaten maken, kralen rijgen, etc.). In de weekenden heb ik steeds uitstapjes gemaakt, want die had ik vrij. Zo ben ik 1 weekend terug geweest naar dat dorpje om de meisjes die daar vrijwilligerswerk deden op te zoeken en ik ben 1 weekend naar Baños geweest, een bergdorpje waar je allerlei extreme sporten kan doen. Het is een hele bijzondere ervaring en je leert er ontzettend veel van.

Aanrader? Ja. Je maakt zo veel dingen mee in het buitenland dat je op een andere manier naar de dagelijkse dingen thuis, maar ook naar de wereld gaat kijken. Het is een hele bijzondere ervaring en je leert jezelf heel goed kennen.

Tip: Ga ervoor, oordeel niet te snel en laat het vooral gewoon over je heenkomen.
Esther Bakker (18 jaar, Discover Ecuador + 4 weken vrijwilligerswerk 2014)