Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Ecuador > Discover Ecuador

 > Ambassadeur Britt Obdam


Ambassadeur van Activity International: Britt Obdam

vrijwilligerswerk ecuador britt obdam galapagos.jpgIn januari ’13 begonnen bij mij de reiskriebels op te komen en ben ik wat gaan rond vragen en gaan zoeken op internet naar de mogelijkheden, al snel kwam ik bij Activity International terecht en al snel ben ik naar een infomarkt geweest om meer informatie te krijgen over de organisatie en de mogelijkheden.
Ik had niet echt een specifieke voorkeur voor een land maar doordat ik Spaans spreek ging mijn voorkeur wel uit naar een Spaanstalig land. Al snel kwam ik bij Latijns Amerika, en toen ik op de info markt hoorde van Ecuador was ik verkocht. Ik had nog nooit gehoord van de Galapagos eilanden maar toen ik hierover ging google-en wist ik zeker dat dit mijn reisbestemming zou worden.


vrijwilligerswerk ecuador britt obdam.jpgAl snel na de infomarkt heb ik geboekt voor September datzelfde jaar. De voorbereidingen waren begonnen, heel leuk maar vooral heel spannend! Al vrij snel kreeg ik van Activity International een pakket met nuttige informatie waardoor ik wist wat en hoe ik alles moest voorbereiden, dit heeft mij erg geholpen!
7 September was het dan eindelijk zover, afscheidsfeestje gehad, en met een backpack (gevuld met achteraf veels te veel spullen) veels te vroeg richting Schiphol, afscheid genomen van mijn familie en vrienden en daar ging ik richting het vliegtuig. Al snel kwam het besef, oké nu ben ik echt alleen en nu gaat het grote avontuur echt beginnen!


discover ecuador britt obdam ziplinen.jpgIk heb eerst de vier weekse Discover Ecuador tour gedaan, dit was echt zo gaaf! Een echte aanrader! In dit programma reis je veel en zie dus veel van het Ecuador en de diversiteit die het land heeft! En daarbij heb je de mogelijkheden om Spaans te leren! Via de talenschool in Quito stonden ook verschillende activiteiten op het programma, zo heb ik met mijn leraar niet alleen theorie lessen gevolgd, maar hij heeft mij ook de stad laten zien en mij hierveel over verteld! Ook hebben we verschillende vrijwilligersprojecten bezocht zoals ‘Sin Soluka’ en Villa Ticca.
 

Na een maand reizen ben ik naar de Galapagos eilanden gevolgen. Ik heb daar meegeholpen in een klas van 23 kinderen van 3-4 jaar oud waaronder een autistisch kind, vanwege geldgebrek is er geen speciaal onderwijs. Heel zwaar dus voor de lerares, die het zonder hulp van vrijwilligers dan ook niet redt. Drie weken heb ik daar mijn bijdrage kunnen leveren, en de kinderen, voor zover het mogelijk was, wat Engels bijgebracht. Het was een beetje zoeken naar een goede besteding van mijn in Nederland ingezamelde geld, want doordat heel veel vrijwilligers mij al voor waren geweest, was er geen gebrek aan materiaal, en de school was laatst ook al helemaal opgeknapt. Uiteindelijk heb ik samen met de lerares van 'mijn' klas een ontwerp gemaakt voor een poppenkast en met dit ontwerp naar lokale timmermannen geweest om dit te laten maken. Het resultaat was geweldig! Zie foto
Na de Galapagos eilanden ben ik weer terug gegaan naar het vaste land van Ecuador om nog een maand te backpacken.

vrijwilligerserk ecuador britt obdam banos.jpgNu (feb 2014) ben ik een aantal maanden terug nadat ik drie maanden in Ecuador heb geleefd, wat vliegt de tijd hier! Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zoveel gezien, geleerd en kunnen doen voor mijn project op de Galapagos eillanden. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder. Wat me heel erg opvalt hier is dat iedereen druk is met zijn eigen leven, ik moet zeggen dat het erg wennen is om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd..  Ik kan iedereen aanraden om op reis te gaan, en vooral naar Ecuador! Hoewel dit land niet eens zo voor de hand ligt om naar toe te gaan, het is zo mooi en zo divers!

Reizen, naar welke bestemming dan ook is erg leerzaam, in het begin zag ik er erg tegenop om alleen naar de andere kant van de wereld te gaan, achteraf is dit mij helemaal meegevallen, ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Ik zou juist aanraden om dit alleen te doen, omdat ik op deze manier alle vrijheid had en veel mensen heb ontmoet die overal op de wereld vandaan kwamen, de mogelijkheid had om met hen te reizen en ook wat van hun cultuur te leren.
 
Benieuwd naar mijn reisverhalen? www.brittobdam.waarbenjij.nu

 

Heb je vragen aan Britt? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Britt. We zullen de e-mail dan zo snel mogelijk naar haar doorsturen. Pas wel op want Britt is heel enthousiast en dat werkt behoorlijk aanstekelijk ;-)