Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Cuba > Discover Cuba

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen van deelnemers

 

cuba cuba cuba
cuba cuba cuba

Foto's van Linda Speelman, Cuba 2016

cuba mariska lievaart man met trompet"Via Activity International vond ik een goede taalschool en in de voorbereiding ben ik prima geholpen door de medewerkers. In april 2016 heb ik 4 weken lang Spaans gevolgd in een gezellig hostel in het sfeervolle oude centrum van Havana. Van maandag tot vrijdag kregen mijn medestudenten en ik iedere ochtend in kleine groepjes les van een professionele Cubaanse docent, waarbij naast de grammatica vooral gefocust werd op praktische thema's: vertellen over jezelf, bestellen in een restaurant, het weer, een bezoek aan de dokter;  kennis die we gelijk in de praktijk konden toepassen. Ik heb hier tijdens de rest van mijn backpackreis heel veel aan gehad - je ervaart je reis een stuk intenser als je de locals kunt begrijpen en een leuk praatje kunt maken met bijv. de taxi-chauffeur, die jou vervolgens weer een goede tip geeft voor dat ene privéstrandje waar je heerlijk kunt relaxen.

's Middags was het tijd om meer van de lokale cultuur te ontdekken. Twee keer in de week maakten we onze heupen los tijdens de salsalessen, die werden gegeven door Cubaanse dansdocenten. En drie keer in de week werd vanuit het hostel een 'Cultural walk' georganiseerd, een themawandeling door Havana waardoor je echt álles te weten kwam van de geschiedenis en culturele gewoontes in Cuba. Het hostel bood de luxe dat het ontbijt en de lunch waren inbegrepen, bovendien was er altijd iemand van de crew beschikbaar die je kon helpen, bijvoorbeeld bij het plannen van tripjes in het weekend. Want hoe leuk Havana ook is, je wilt toch wat meer zien van de omgeving. Een dagje strand bij Playa del Este mag niet ontbreken, en natuurlijk moet je een weekend naar Valle de Viñales, dit tripje zit trouwens inbegrepen bij het pakket dat Activity International aanbiedt.

cuba mariska lievaart salsalesLas Terrazas was ook super, en de laatste week Spaanse les in Havana heb ik uiteindelijk ingewisseld voor een week Spaanse les in Trinidad, dit regelde het hostel voor ons zonder bijbetaling. De groep studenten Spaans in het hostel kwam uit diverse landen, maar vooral uit Scandinavië, West-Europa en de VS, één ding hadden ze echter gemeen: het waren stuk voor stuk gezellige en open-minded deelnemers, met wie ik een hoop lol gehad heb. Het was natuurlijk nodig dat we regelmatig onze salsalessen in de praktijk brachten op één van de vele feestjes die te vinden zijn in Havana. En ook in de weekenden trokken we er regelmatig gezamenlijk op uit. Cuba is een geweldig land dat je snel moet bezoeken, op dit moment komen er namelijk nog weinig Amerikanen, maar dat zal binnenkort veranderen. Nu kun je nog genieten van de authenticiteit en van de prachtige oldtimers (60% van de Cubanen rijdt erin).

cuba mariska lievaart strandBijzonder is de koloniale sfeer in de steden. En natuurlijk van de geweldige natuur en de Caribische stranden.
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om Spaanse les in Cuba te volgen, ik heb er een geweldige tijd gehad en het was de perfecte kickstart voor mijn backpack trip in Midden- en Zuid-Amerika! Ik ga een paar maanden rondreizen en na Cuba is Nicaragua aan de beurt!"

Mariska Lievaart, Discover Cuba 2016