Au pair
  Vrijwilligerswerk

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Vrijwilligerswerk > Costa Rica > GVI Wildlife Expedition

 > Reisverhalen


Reisverhalen en ervaringen GVI Wildlife Expedition Costa Rica

 

Ik heb meegewerkt aan het GVI Research Project in Jalova, Costa Rica. Ik heb veel data geregistreerd in Excel en op het Forrest & Bird survey. Dat betekent met de verrekijker voor je ogen zo veel mogelijk mogelijk dieren (audio en visueel) registreren. Het is me echt heel goed bevallen. Het was de eerste 10 dagen erg wennen, maar eenmaal gewend aan de basic accommodatie is het m'n thuis geworden.

De plek waar je onderzoek doet naar de dieren in hun leefomgeving is heel erg basic. Je woont midden in en beschermd Nationale Park. Dat alleen al is een bijzondere ervaring. Met ongeveer 20 andere vrijwilligers en aantal staff ga je te werk en verblijf je daar.

Aanrader? Ja, je leert zo veel over jezelf, wat jij wilt en leuk vindt. Ik vind het erg belangrijk zo'n ervaring op te doen. Plus door het project ben je nooit helemaal alleen, er zijn genoeg mensen die je helpen.

Tip: Bereid je voor op een erg basic accommodatie! Ikzelf had het niet zó basic verwacht. Uiteindelijk wen je er aan en is het meer dan prima, maar als je je daar alvast op instelt dan wen.
 
Als laatste: coordinator Manon Loohuis heeft me fantastisch geholpen voordat ik wegging, en met heel veel enthousiasme. Dankzij haar heb ik vol goede moed weg durven gaan.
Meike Josemans (GVI Wildlife Expedition Costa Rica 2016)