Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Tips wijzigen vlucht Australie en Nieuw-Zeeland


Als je je vliegticket naar Australië of Nieuw-Zeeland via Activity International hebt geboekt, dan heb je de mogelijkheid om je vlucht(en) te wijzigen: zowel de vluchtdata als plaatsen van vertrek- of aankomst. Lekker handig, want je weet nou eenmaal nooit wat er op je pad komt tijdens je grote Down Under avontuur. Lees hieronder hoe, waar, wanneer en waarom je dat moet doen.

 

Data en routewijzigingen

Voor data- en routewijzigingen mail je direct naar ons ticketbureau QAS holidays.  Het mailadres is activity@qasholidays.nl. De wijzigingen worden z.s.m. in behandeling genomen. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 3 werkdagen kan duren. Alle wijzigingen worden gemaakt op basis van beschikbaarheid. Hoe eerder je een aanpassing doorgeeft, hoe groter de kans is dat er plek is op de gewenste vlucht.Ticket geldigheid

Je ticket is nooit langer dan 12 maanden geldig! Als je langer dan 10 maanden gaat reizen, kan het zijn dat we nog niet alle vluchten op de door jouw aangevraagde data hebben geboekt. De vluchten worden niet automatisch aangepast, neem dus 2 maanden na vertrek even contact op via het bovenstaande mailadres om je vluchtdata voor de terugweg aan te passen. Indien je dit vergeet is de kans groot dan je eerder dan gepland thuis komt......en dat wil je vast niet! Deze wijziging heeft overigens geen effect op de gratis wijziging(en).

 

Datum wijziging

De eerste datumwijziging is gratis. Voor volgende datumwijzigingen betaal je € 30,- per
aanpassing (max. 4 in totaal). Als je hebt gekozen voor het wijzigingenpakket dan zijn alle
datawijzigingen (max. 4) gratis. Zorg er voor dat je de wijziging tijdig doorgeeft, zo voorkom je
teleurstelling. Vluchten binnen 7 dagen voor vertrek kunnen niet meer worden gewijzigd. Het
duurt gemiddeld 3 werkdagen om je aanvraag te verwerken.

LET OP: Vluchten in de zomer maanden (juni t/m oktober) en de wintermaanden (december t/m februari) zijn heel erg druk. Vluchten in deze periodes zijn lastig om te wijzigen!!!
Denk hier dus aan bij het plannen van je (terug)reis en geef eventuele wijzigingen zo snel mogelijk door!


Spoed wijziging

BEL TIJDENS NEDERLANDSE KANTOORUREN NAAR: 0031-20-6838081 QANTAS / EMIRATES TICKETS ONLY ! (ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur / za: 10:00 - 15:00 uur)
 

 
Routewijziging

Bij het Qantas ticket is het mogelijk om je route te wijzigen voor €150 exclusief bijkomende
kosten zoals eventuele brandstoftoeslag/luchthavenbelasting. Als deze kosten hoger zijn t.o.v. de toeslagen van je originele route dan moet je het verschil bij betalen.

De routewijziging houdt in dat je vanaf een andere stad kunt vertrekken of je stopover kunt
aanpassen. Bij een routewijziging moet het ticket opnieuw worden uitgegeven. Dit kan helaas niet kosteloos. Je kunt maar op een beperkt aantal steden vliegen en je bent afhankelijk van de beschikbaarheid in jouw boekingsklasse. Upgraden naar een duurdere boekingsklasse is helaas niet toegestaan. 


 
Zelf je vluchtdatum of vluchtroute wijzigen 

Het is in sommige gevallen mogelijk om zelf bij Qantas je vluchten te wijzigen, dit doe je alleen in noodgevallen! Zodra Qantas je vluchten heeft gewijzigd, kunnen wij helaas niets meer voor je betekenen vanuit Nederland. Qantas berekent in de meeste gevallen administratiekosten voor het wijzigen van je tickets, ook als je alleen maar je datum wilt wijzigen!


 
Vluchten annuleren

Het kan voorkomen dat je één of meerdere vluchten wilt annuleren. Denk aan een binnenlandse vlucht, een retourtje Nieuw-Zeeland of een transfer* binnen Australië. Bij het annuleren van een vlucht moet het ticket opnieuw worden uitgegeven, hiervoor worden dezelfde kosten berekend als bij een routewijziging.

*Transfer: Dit is een extra vlucht binnen Australië. Voorbeeld: van Cairns naar Auckland wordt
vaak ingeboekt via Sydney. Als je dan vanaf Sydney naar Auckland wilt reizen dan moet de vlucht Cairns -> Sydney worden geannuleerd.


 
Langer dan 12 maanden blijven?

Wil je graag langer dan 12 maanden blijven? Hartstikke leuk, maar dan moet je wel zelf een enkeltje naar Nederland aanschaffen. Het ticket van Activity International verloopt echt na precies 12 maanden na vertrek! En geen dag langer...Voorbeeld e-mail voor het wijzigen van vluchten

to: activity@qasholidays.nl

Beste medewerker,

Ik zou graag de volgende (route)wijziging door willen geven. Mijn huidige vluchten staan als volgt geboekt:

Sydney – Auckland 01-01-2015
Christchurch - Melbourne 01-02-2015

Dit wil ik graag wijzigen in:

Sydney – Auckland ongeveer op 15-01-2015
Christchurch - PERTH ongeveer op 15-02-2015

Mocht dit niet lukken dan hoor ik dat graag. Ik heb de informatie goed gelezen en weet dat ik 150 euro moet betalen voor het wijzigen van mijn route.

Groetjes, Back Packer (vermeld duidelijk je naam én achternaam!)

LET OP: Wees duidelijk in je e-mail, alleen dan kunnen wij je het beste helpen! Geef bij voorkeur meerdere data (of een tijdsperiode) aan, wees dus flexibel. Dat maakt de kans van slagen aanzienlijk groter!