Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Tips voor een afscheidsfeestje


Tips voor het geven van een afscheidsfeest!


Je laatste paar weekjes in Nederland zijn ingegaan en met je hoofd zit je eigenlijk al helemaal in tropische sferen! Maar dan.. Het afscheidsfeest! Want wat is nu een mooiere reden voor een feest, dan het vieren dat je een super toffe reis gaat maken. Dit geeft je ook nog mooi even de kans om je laatste dagen in Nederland goed af te sluiten met een knalfeest, die je nooit meer zal vergeten!


1. Het Thema
balonnenNiks is een betere ijsbreker dan een thema! Dus laat vooral al je gasten in hun meest tropische, exotische of juist Oerhollandse kloffie op komen draven! Verzin een thema in bijvoorbeeld de stijl van het land waar je naar toe gaat inclusief muziek, hapjes en drankjes. Of je geeft juist een typisch Hollands feest met bitterballen, kaas en Frans Bauer!

2. Hapjes en drankjes
Wat voor thema je ook verzint, er zijn altijd wel leuke bijpassende hapjes en drankjes.  Ga je naar de States? Dan maak je bijvoorbeeld mini hamburgertjes en punch! Ga je naar Azië dan maak je bijvoorbeeld spring rolls en zo zijn er nog heel veel andere overheerlijke hapjes en drankjes die je kunt gaan maken!

3. Muziek
balonnenZorg voor muziek! Want ja, Spotify heeft natuurlijk alles! Misschien een heerlijk Cubaans deuntje op de achtergrond of Afrikaanse trommelmuziek. Maar gewoon feestmuziek kan natuurlijk ook. Zolang er maar gedanst kan worden!

4. Foto’s
Maak heel veel foto’s met je gasten of maak een hele melige groepsfoto. Die kun je dan weer mooi mee nemen of inlijsten! Misschien heb je er zelf wel een, maar ook zou je bijvoorbeeld een polaroid camera van iemand kunnen lenen. Heb je meteen een stapel gezellige afgedrukte foto’s om mee te nemen, uit te delen of te vereeuwigen in je plakboek!

balonnen5. Post voor onderweg
Leg een leuk notitieboekje neer, of een ander voorwerp dat je mee neemt en laat al je gasten er een gezellig berichtje in schrijven. Een goeie mop of een lief verhaaltje alles kan en alles mag. 

6. Spelletjes
Spelletjes op een feest doen het altijd goed! Dus pak de karaoke set erbij of bedenk een leuke quiz, maar ook wie ben ik? Is altijd een grote hit tijdens feestjes!

7. Versiering
Een feest is natuurlijk niet helemaal compleet zonder slingers en toeters en bellen! Leef je dus helemaal uit met feesthoedjes, ballonnen, slingers, confetti en glitters.

balonnen8. Ga je vrijwilligerswerk doen? Dan zou je bijvoorbeeld een potje ergens neer kunnen zetten, met wat informatie erin over het project waar je gaat helpen, om zo misschien nog een beetje geld in te zamelen waar je ter plaatse spulletjes voor kunt kopen die ze daar héél goed kunnen gebruiken!

 

Het aller aller belangrijkste is natuurlijk dat je een feestje geeft dat bij jou past! Of dit nou een diner is, een knalfeest, een dansfeest of gewoon een gezellige borrel, het wordt hoe dan ook geslaagd en een hele leuke avond om op terug te kijken.

 balonnen