Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Tips om geld te verdienen in Australië


Tips om geld te verdienen tijdens het Backpacken!

Je hebt plannen om naar Australië en/of Nieuw-Zeeland te gaan? Gaaf! Een leuke (en vaak noodzakelijke) bijzaak is dat je in beide landen op een Working Holiday Visum mag werken. Maar hoe zorg je nou dat je straks ook daadwerkelijk werk gaat vinden en geld gaat verdienen? Australië-expert Luuk helpt je op weg!

backpacken australie luuk heitkamp
#1 Volg de seizoenen

Seizoenswerk is eigenlijk altijd wel beschikbaar. Dit zijn niet altijd de leukste baantjes, maar als je met een leuke groep mensen bent dan kun je er altijd wel wat leuks van maken. Ik zou je aanraden om je reis een beetje op de seizoenen af te stemmen. Zo weet je zeker dat -mocht het nodig zijn- je altijd wel ergens kunt werken. Op onze site vind je een handig overzicht met de oogstkalender.

 

#2 Neem je Engelse cv mee

Je kunt ervoor kiezen om je cv op een fijn terrasje in Sydney te gaan vertalen. Maar het is misschien net wat relaxter om dat thuis al gedaan te hebben. Zo hou je in Sydney tijd over voor de échte leuke dingen.


#3 Zorg dat je je startpakket geregeld hebt

Naast dat het een ultiem ontspannende start van je avontuur is, heeft een startpakket ook andere (tijdbesparende) voordelen. Zo krijg je bij het Work and Travel startpakket hulp bij het regelen van allerlei minder leuke maar wel noodzakelijke zaken. Zoals het regelen van je tax-nummer en het openen van je bankrekening. En er worden allerlei gezellige uitjes voor je geregeld, leuk meegenomen!

australie_surfcamp_deelnemers

#4 Wil je nog wel een jaartje in Australië blijven? Werk minimaal 88 dagen in een Rural Area

Droom jij er stiekem al van om langer dan een jaar te blijven? Er zijn mogelijkheden. Als je langer dan 88 dagen in een 'Rural Area' werkt dan maak je kans op een visumverlengig. Gaaf hè? We vertellen je er alles over.


#5 In de Horeca werken? Diploma nodig!

Leuk hè, lekker achter de bar staan in een hip caféetje. Klinkt fantastisch en dat is het vaak ook. Let alleen wel even op dat je hier een diploma(!) voor nodig hebt. Welk diploma je nodig hebt verschilt per staat en ook hier hebben we startpakketten voor.

werken_bar_australie


#6 Werk op feestdagen of tijdens evenementen

Eén van de grootste feestdagen van Australie: Australia day. Geen Australiër die dan wil werken, een kans voor jou dus! Hetzelfde geldt voor oud en nieuw, dit zijn de dagen dat er veel personeel gezocht wordt en vaak krijg je er ook nog ontzettend goed voor betaald als je op deze dagen werkt!


#7 Laat je gezicht zien!

Je kunt natuurlijk reageren op vacatures die je online of in een job database ziet, maar het werkt vaak veel beter om even langs te gaan. Laat je gezicht zien, laat een onuitwisbare indruk achter en duim dat je de baan krijgt!


Meer weten?

Wil je meer weten over het vinden van baantjes in Australië, onze startpakketten, tickets of over backpacken in het algemeen? Neem contact met ons op!

neem contact op