Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Kennismaking met Azië specialist Yvette


Maak kennis met onze Azië/Zuid-Afrika specialist: Yvette Teeselink

Al meer dan acht jaar werkt ze inmiddels voor Activity International. Als coördinator van alle vrijwilligersprojecten in Azië en een aantal programma's in Zuid Afrika. Iedereen die plannen heeft om naar Azië of Zuid Afrika te vertrekken heeft het geluk haar aan de telefoon te krijgen: Yvette Teeselink. Elke dag komt ze weer met evenveel enthousiasme binnen om haar deelnemers goed voor te bereiden op de reis van hun leven. Waarom? Omdat Azië haar hart gestolen heeft en ze met eigen ogen heeft gezien wat de extra hulp van vrijwilligers kan betekenen. Maar ook omdat haar reizen naar Azië en Zuid Afrika haarzelf hebben veranderd. Maak kennis met deze goedlachse Azië-gek!

 

Dag Nederland, hallo Thailand!
Het is alweer een aantal jaren geleden, maar daar stond ze dan op Schiphol. Bepakt en bezakt en de zenuwen gierend door haar keel. Op weg naar Thailand voor een bijzonder avontuur. Alleen op pad om vrijwilligerswerk te gaan doen. Yvette: "Jeetje, wat was ik zenuwachtig. Het afscheid op Schiphol was best een beetje moeilijk. Nog even de laatste knuffels en hugs en daar ik ging ik. Met veel kriebels in mijn buik ging ik door de douane, nog een keertje omkijkend en zwaaien en daar stond ik dan ineens alleen aan de andere kant. Ik was er nu helemaal klaar voor en voelde mij zo vrij als een vogel. Hier heb ik al die maanden naartoe geleefd en nu ging het grote avontuur dan eindelijk beginnen. Joehoeee, op naar Thailand! In mijn eentje! En het wordt fantastisch! Dat moment vergeet ik nooit meer. Ik kan me daarom het gevoel van 'mijn' deelnemers ook zo goed voorstellen, want ik heb het zelf ook meegemaakt."

Na aankomst in Thailand werd ze door de coördinator van de partnerorganisatie van Activity International opgehaald vanaf de luchthaven en naar haar accommodatie bracht. Daar werd ze opgevangen en kreeg ze de tijd om een beetje te acclimatiseren. Yvette: "Dat was erg fijn. Je komt toch als 18-jarig meisje alleen aan in een vreemd land. Je hebt geen idee wat je kunt verwachten. Dan is het fijn dat er opvang geregeld is. Dat geeft mij nu ook een goed gevoel als Azië coördinator. Ik weet dat mijn deelnemers goed worden opgevangen, dat ze in goede handen zijn bij de partnerorganisatie, dat vind ik erg prettig."

"Waarom vrijwilligerswerk in Thailand? Ik had veel weblogs gelezen en heb bij veel organisaties informatie aangevraagd. Het project van Activity International voelde goed en de coördinator (nu mijn collega haha) wist er veel over te vertellen. Bovendien had ik gehoord dat Azië een relatief veilige bestemming is voor alleen-reizende meiden zoals ik. Het is makkelijk bereisbaar en de mensen zijn erg vriendelijk. Alles bleek waar te zijn! Het was liefde op het eerste gezicht. Het is echt mijn tweede thuis geworden. Ik heb zoveel moois gezien en zo veel lieve en leuke mensen ontmoet. Het werk in het weeshuis was geweldig en heb er zo veel voor teruggekregen!"

Eenmaal weer terug in Nederland besloot ze bij Activity International te gaan solliciteren. Helaas, er was geen baan beschikbaar. En omdat ze aardig met het reisvirus besmet was geraakt, besloot ze om haar rugzak weer te pakken. Terug naar Azië voor een rondreis door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Later kwamen daar China, Nepal, Indonesisch Borneo, Java, Bali, Lombok en Singapore nog bij. Yvette: "In een woord FANTASTISCH. Wat een prachtig continent. Maar ik heb ook met eigen ogen kunnen zien dat er nog veel armoede is. En ik heb ervaren dat een extra paar vrijwilligershanden veel kunnen betekenen voor de bevolking. De wereld verander je niet. Maar hoe leuk is het alleen al om een stel weeskinderen een dagje mee naar het zwembad te nemen. Of matrasjes voor ze te kopen van ingezameld geld zodat ze niet meer op de grond hoeven te slapen. Het zijn zulke simpele dingen, maar die hebben juist erg veel impact. Dat heb ik toch wel geleerd"

Het moest zo zijn. Na haar prachtige reizen en de derde keer solliciteren was het raak. Ze werd Azië coördinator bij Activity International. En niet veel later kwam een andere droom ook nog eens uit: ze werd uitgekozen om mee te werken aan het Deforest Action project. Een project dat zich inzet om de ontbossing op Borneo tegen te gaan en op deze manier de lokale bevolking én de Orang Oetans voor uitsterven te behoeden. Yvette's advies: "Doe wat je hart je ingeeft (probeer het op zijn minst) en ga je droom achterna! Het heeft mijn leven in ieder geval veranderd!"

   
 

Van Yvette, voor jou: 5 vrijwilligerswerk tips in Azië

* Cambodja. Wat een mooie bestemming! De projecten zijn fantastisch én hulp is hard nodig! Als je als vrijwilliger ergens langer wil blijven en echt iets wil betekenen voor de bevolking, dan is dit een goede keus. Projecten zijn er op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, (- natuur = er niet) en maatschappelijk werk.

* Vrijwilligerswerk doen in een paradijsje op aarde. Wat een fijne combinatie! Op Bali kun je Engelse les geven op scholen, helpen met het opknappen van de klaslokalen of je handen uit de mouwen steken bij het Environmental Awareness Program. Ook is een combinatie mogelijk met een Cultuur, Yoga of Adventure Week, hoe leuk is dat (- helpen in een weeshuis = er niet meer). Jij kiest het Bali programma dat het beste bij jou past. In je vrije tijd kun je heerlijk genieten van zon, zee en goddelijke stranden. Wie wil dat nou niet?

* Ben je op zoek naar het grote avontuur, gek op dieren en ben je niet bang om vies en zweterig te worden en je handen uit je mouwen steken, dan is dit project echt iets voor jou! Op Sulawesi heb je de unieke kans om met verschillende diersoorten te werken die onderschept zijn uit de illegale dierenhandel. Een geweldig project voor iedere dieren/natuur liefhebben. Het is elke dag hard werken, maar de dieren en de mooie omgeving maken alles weer goed. De hulp is hier hard nodig, dus pak deze kans en meld je aan!


* Nepal, een prachtige bestemming, hier moet je naar toe! Het is zo'n andere wereld waar je in terecht komt. Yvette is hier zelf ook geweest en ze is reuze enthousiast over het veelzijdige programma. Je verblijft in een heel gezellig vrijwilligerhuis, helpt mee op mooie sociale projecten en bij het programma kan je ook nog eens hele gave excursies bijboeken. Zo heb je dus een heel compleet programma. Echt te gek! Haar Nepal reisverslag kun je hier lezen.

* Last but not least een programma waar alle vrijwilligers die er tot nu toe zijn geweest super enthousiast over zijn, het programma in Vietnam!
Hier kun je tijdens je verblijf helpen op verschillende sociale projecten (hier kiezen de meeste vrijwilligers voor), of je kunt Engelse les gaan geven op scholen. Wil je graag een combinatie doen, dan valt dit ook wel te regelen bij de partnerorganisatie. Zij zijn namelijk heel flexibel en alles is bespreekbaar. De projecten zijn stuk voor stuk fantastisch en als vrijwilliger kun je hier heel veel betekenen. De partnerorganisatie in Vietnam ontvangt je met open armen, je komt echt in een warm bad terecht en je zal ondergedompeld worden in het echte Vietnamese leven. Een topper!!!

 

 

Droom jij ook van zo'n gave reis?
Ik nodig je van harte uit om de eerste stap te zetten. Neem eens contact met mij op of bezoek ons op één van onze informatiedagen. We helpen je graag op weg en vinden het heerlijk om te inspireren.

gratis-infodagen