Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Kaapstad Tips


Annick's tips: 13 must-do's in Kaapstad!

Na haar eindexamen vertrok Annick naar Ghana via Activity International. Dat Afrika haar hart heeft gestolen werd al snel duidelijk. In de zomer van 2014 ging ze terug naar Ghana. Het kan goed zijn dat je haar al eens hebt ontmoet. Als vast lid van ons ambassadeursteam vertelt Annick maar wat graag over haar reiservaring op onze informatiedagen en beurzen. Inmiddels is ze weer in Afrika. Dit keer voor stage. Begin van dit schooljaar is Annick naar Zuid-Afrika vertrokken om in Kaapstad stage te lopen. Ze is van deze prachtige stad gaan houden, lees hier waarom. Op ons verzoek heeft Annick haar favorieten voor je verzameld. Absolute must-see's or must-do's!

 

1. Table Mountain/ De Tafelberg
Misschien een beetje cliché om mee te beginnen, maar Table Mountain is een absoluut (en letterlijk) hoogtepunt van de stad. In plaats van de kabelbaan naar boven kan ik iedereen aanraden om te gaan hiken. Er zijn verschillende routes om de top van de berg te bereiken. Zo heb ik de Skeleton Gorge route laatst gehiked, een route die van start gaat in de prachtige Kirstenbosch Gardens. Halverwege deze route tref je één van de verborgen schoonheden van Kaapstad. Een prachtig wit strandje met een meertje met water dat rood / koper kleurt, zomaar uit het niets boven op de berg.

zuid-afrika annick liefting 2015 tafelberg
   
2. Hudsons – The burger joint
Hudsons staat bekend als dé burgertent van Kaapstad. Hudsons telt op dit moment 3 locaties in de stad. Voor een avond gezelligheid en uiteraard het lekkere eten moet je bij Hudsons zijn. Vooraf reserveren kan ik wel aanraden aangezien Hudsons bijna elke avond vol zit.
zuid-afrika annick liefting 2015 hudsons
   

3. De Company Gardens
Ik noem het ook wel het Vondelpark van Kaapstad. Midden in het centrum van Kaapstad vind je de Company Gardens, een plek waar je even tot rust kunt komen van alle hectiek in de stad. Het is ideaal voor een lunch in het park, om een stuk hard te lopen of voor een prachtige wandeling.

zuid-afrika annick liefting 2015 company-gardens
   

4. Lions Head
Daar ben ik weer met mijn favoriete bezigheid, hiken. Ook Lions Head is een berg die je absoluut niet mag missen. Vergeleken Table Mountain is deze hike een peace of cake, nouja hij is ietsje makkelijker… Vanaf de top kan je genieten van het prachtige uitzicht over de stad, Sea Point en Camps Bay. Voor de variatie kan je Lions Head ook beklimmen tijdens vollemaan, beter bekend als de Full Moon Hike.


zuid-afrika annick liefting 2015

5. The Roundhouse
The Roundhouse staat bekend als hét mooiste restaurant van Kaapstad. Helaas betaal je hier ook voor, maar voor het prachtige uitzicht ben je wel bereidt om iets meer neer te leggen. The Roundhouse is de ideale locatie om onder het genot van een drankje te genieten van een prachtige zonsondergang.

zuid-afrika annick liefting 2015 roundhouse
   
6. Cape point
Kaap die goeie hoop, voor ons beter bekent als Kaap de goede hoop. Je bevind je hier op het meest zuid westelijke puntje van Afrika. Het is wederom een goede plek om te hiken, maar ook voor een picknick of een fietstocht is Kaap de goede hoop de perfecte locatie. Om alles uit je trip te halen kan je je bezoek aan Cape point combineren met een kijkje op Boulders Beach. Je treft hier een strand vol pinguïns, ja je leest het goed; pinguïns in Zuid Afrika.
zuid-afrika annick liefting 2015 kaap de goede hoop
   
7. The Bay Harbour market
Marktjes, je ziet ze overal als je door Afrika reist. Ook in Kaapstad ontbreekt het niet aan leuke sfeervolle marktjes. Neighbourgoods Market, Old Biscuit Mill, Woodstock market, Vintage marktjes, je kan het zo gek niet verzinnen. The bay harbour market is mijn persoonlijke favoriet. Elke vrijdag van 17:00 tot 21:00 kan je je hier vermaken. Het is een overdekt marktje waar je Afrikaanse souvenirs kunt vinden, maar ook een fantastische food market met live muziek.
zuid-afrika annick liefting 2015 tafelberg
   

8. Café Caprice
Een avondje decadent doen in Camps Bay kan niet ontbreken aan je tijd in Kaapstad. Camps bay is een van de meest luxieuze wijken van Kaapstad. Het ligt tussen de voet van Lions Head en de Twaalf Apostelen berg. In Camps Bay vind je tropische witte stranden aan de Atlantische oceaan. Caprice is de hotspot van Kaapstad op zondag avond, genieten van een huisgemaakte cocktail staat deze avond centraal.

zuid-afrika annick liefting 2015 cafe caprice
   
9. Stellenbosch / Franschhoek / Paarl
Het is misschien niet echt Kaapstad, maar het is iets wat je niet mag missen tijdens je verblijf in Kaapstad. Stellenbosch, Franschhoek en Paarl zijn 3 plaatsen gelegen in de prachtige wijnstreek van Zuid Afrika. Zeg je Zuid Afrika, dan zeg je goede wijnen, dan zeg je Stellenbosch. Voordat je begint aan het wijn proeven, is een kop koffie bij “De oude bank” een aanrader voor een goed begin van je dag. Paarl en Franschhoek daarentegen zijn twee verborgen schoonheden van de streek. In Paarl vind je de verrassende Spice Route, een farm waar je (bijna) alles kunt proeven, van wijn tot bier, van chocolade tot vlees. Franschhoek moet je vooral naartoe om een aantal wine farms te bezoeken en je dag af te sluiten met een goed diner bij Dutch East, de steak is een absolute aanrader!
zuid-afrika annick liefting 2015 stellenbosch
   
10. V&A Waterfront
In de Waterfront is bijna alles te vinden. Vanuit hier start je bezoek aan Robbeneiland, onbeperkt winkelen zolang je credit card het toe laat, genieten van de leuke restaurantjes, het Springbok Experience Rugby Museum bezoeken en je hebt hier ook de mogelijkheid om Kaapstad vanuit de lucht te bewonderen door een helikopter vlucht of een rondje in het reuzenrad.
 waterfront kaapstad
   
11. The Galileo open air cinema
De naam zegt het al, een openlucht bioscoop. In het zomer seizoen kan je deze bioscoop een aantal maal per week vinden op verschillende plekken in de stad, van de V&A Waterfront tot de Kirstenbosch Gardens. Na zonsondergang start hier een klassieker op het grote scherm onder de sterrenhemel. Van The Notebook tot Top Gun, van Dirty Dancing to Eat Pray & Love.
zuid-afrika annick liefting 2015 the galileo open air cinema
   
12. Clifton beaches
Voor de mooiste stranden van Kaapstad moet je in Clifton zijn. Je vindt hier 4 verschillende stranden, allemaal voor een andere “doelgroep”. Beach 4 is mijn persoonlijke favoriet! Na een lange dag werken heerlijk tot rust komen op dit prachtige strand, om te genieten van een mooie zonsondergang.
zuid-afrika annick liefting 2015
   

13. Robbeneiland
Last, but definitly not least op mijn lijstje staat Robbeneiland. Tijdens je bezoek aan Kaapstad kan je Robbeneiland niet overslaan. Dit stukje geschiedenis heeft het land en de mensen gemaakt tot waar ze nu zijn. Tijdens je bezoek aan Robbeneiland krijg je de mogelijkheid een kijkje te menen is de cel van Nelson Mandela en in de gevangenis waar hij een tijd van zijn leven heeft doorgebracht. Je wordt meegenomen door de tijd, het bestaan van het gevangeniscomplex en de aangrijpende geschiedenis hiervan.

zuid-afrika annick liefting 2015 robben island