Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Check de Thuisvaccinatie top 5


Goed beschermd op reis? Check de Thuisvaccinatie top 5!

 

thuisvaccinatieOf je nu gaat backpacken door Azië of vrijwilligerswerk gaat doen in Afrika, een goede reisvoorbereiding is erg belangrijk. Wat te denken van de benodigde reisvaccinaties bijvoorbeeld? Voor de meeste bestemmingen die Activity International aanbiedt, worden reisvaccinaties geadviseerd. In de Thuisvaccinatie top 5 vind je informatie over vaccinaties voor vijf populaire bestemmingen van Activity International.


1. Vaccinaties Indonesië en Bali

Als je gaat lesgeven op Bali of bij een Wildlife Rescue center op Sulawesi gaat werken, zul je waarschijnlijk voor langere tijd in Indonesië of op Bali verblijven. Bij een langer verblijf worden voor Indonesië en Bali meestal meer vaccinaties aanbevolen dan bij een kort verblijf.

Voor Indonesië en Bali worden altijd een DTP-vaccinatie, een hepatitis A inenting en in sommige gevallen een BMR-prik geadviseerd. Ben je van plan om langer dan drie maanden op Sulawesi of Bali door te brengen? Dan komen daar nog een aantal vaccinaties bij. Op Sulawesi komt bovendien malaria voor. De kans is aanwezig dat je malariapillen nodig hebt.
Lees hier het complete vaccinatieadvies voor Indonesië.

 

2. Vaccinaties Thailand

Ook voor een reis naar Thailand heb je diverse reisvaccinaties nodig. Het hangt onder meer van je precieze reisbestemming in Thailand en de verblijfsduur af welke inentingen je nodig hebt. De DTP-vaccinatie en de hepatitis A prik zullen bijna altijd worden geadviseerd. Meer weten? Lees hier het complete vaccinatieadvies voor Thailand.

 

3. Vaccinaties Zuid-Afrika

Hoewel er in Zuid-Afrika geen gele koorts voorkomt, is de gele koorts vaccinatie verplicht wanneer men uit een gele koorts land Zuid-Afrika in wil reizen. Als je een rondreis door (zuidelijk) Afrika maakt, is het goed mogelijk dat je Zuid-Afrika vanuit een gele koorts land (zoals bijvoorbeeld Zambia) inreist, waardoor je dus een gele koorts vaccinatie nodig hebt. De gele koorts wordt ook aanbevolen voor Zuid-Afrika.

Verder worden ook voor Zuid-Afrika de DTP-inenting en de hepatitis A-vaccinatie eigenlijk altijd aanbevolen. Bij een verblijf van langer dan drie maanden kun je daarnaast nog vaccinaties nodig hebben tegen onder andere hepatitis B en rabiës.
Lees hier het complete vaccinatieadvies voor Zuid-Afrika.4. Vaccinaties Zambia

In Zambia komt gele koorts voor. De gele koorts vaccinatie wordt dan ook aanbevolen voor dit land. Als je Zambia vanuit een ander gele koorts land inreist, is de inenting tegen gele koorts zelfs verplicht.

Verder worden voor Zambia vrijwel altijd vaccinaties tegen DTP en hepatitis A geadviseerd. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden onder andere inentingen tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës geadviseerd.
Lees hier het complete vaccinatieadvies voor Zambia.5. Vaccinaties Ecuador

Voor reisen naar Ecuador wordt de gele koorts vaccinatie aanbevolen, als je alleen de Galapagos Eilanden bezoekt, heb je deze prik niet nodig. De gele koorts vaccinatie kan wel verplicht zijn als je uit een gele koorts land komt.

Verder heb je voor Ecuador standaard de DTP en hepatitis A-vaccinatie nodig. Blijf je langer dan drie maanden in Ecuador of op de Galapagos Eilanden? Dan worden er ook aanvullende inentingen geadviseerd. Lees hier het complete vaccinatieadvies voor Ecuador.

Staat jouw reisbestemming hier niet tussen? Vraag hier het vaccinatieadvies van Thuisvaccinatie voor jouw reisbestemming op.

Wil je weten hoe Thuisvaccinatie werkt? Lees dan meer over onze werkwijze.