Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Bespaar belkosten Australië


Tips voor goedkoop bellen in Australië (van Luuk Heitkmap)

australië_werken-en-reizen_strandHet is de droom van iedereen en voor sommige is het al werkelijkheid geworden of is de grote droom aanstaande, het vertrek richting Australië. Het land met de ongerepte natuur, de vriendelijke bevolking en vooral veel cultuur. Je wilt dit graag delen met iedereen en ook het thuisfront graag op de hoogte houden. Bellen met jouw eigen abonnement of prepaidkaart in Australië kan immens veel kosten en wij geven dan ook graag enkel tips om toch eenvoudig te kunnen besparen op de belkosten in Australië.

 

Belkosten snel vergelijken

Om een idee te geven wat de kosten kunnen zijn hebben wij globaal even enkele cijfers op een rijtje gezet. Het zijn kosten waar de verschillende providers hun eigen tarieven hanteren en hierin nog niets is vastgelegd. Zo kun je al bellen van € 0,34 per minuut met een simpele prepaidkaart. Met T-Mobile Grenzeloos bel je al in Australië voor € 0,80 per minuut. Schrik echter niet dat er al gauw gemiddeld € 2,50 per minuut afgerekend moet worden met een uitschieter zelfs naar € 7,50. Ook gebeld worden in Australië is niet goedkoop, maar altijd nog goedkoper dan zelf bellen. Hierbij begint het tarief op € 0,18 en eindigt op € 5,70 per minuut. Het zijn bedragen waardoor de schrik er al gauw in zit om überhaupt nog bereikbaar te zijn voor het thuisfront, maar toch kunnen wij enkele handige tips geven om deze kosten per direct de Australische grond in te drukken.

 

Eerste besparing

In Australië kent men drie grote providers, namelijk Telstra, Optus en Vodafone. Wanneer je dit prachtige land aandoet voor een langere periode is het zeker de moeite waard om een prepaidkaart in Australië te kopen en het thuisfront direct op de hoogte stelt van dit tijdelijke nummer. Je betaalt plotseling een heel stuk minder om even naar huis te bellen of om überhaupt bereikbaar te zijn. Uiteraard moet er dan wel de keuze gemaakt worden welke provider op dat moment de beste dekking geeft in het gebied waar jij gaat reizen. Zoek dit dus eerst goed uit voordat je zomaar een simkaart koopt.

 

Belbundels (als je korte periode Down Under blijft)

australie_werken_en_reizen_australian_roadsignIn Nederland kennen wij talloze providers die qua tarieven erg dicht bij elkaar liggen, maar zodra wij naar het buitenland gaan, zijn de verschillen plotseling wel heel erg groot. Wanneer je op kort vakantie gaat naar Australië, is behoud van jouw Nederlandse nummer eigenlijk nog wel het handigste. Vrijwel elke provider in Nederland biedt extra bundels voor in het buitenland aan zodat je de kosten aardig in de hand kunt houden. Informeer bij jouw provider of zij ook een dergelijke bundel hebben en informeer naar de tarieven. Het raadplegen van de website van de provider biedt ook vaak al voldoende informatie en kun jij op jou gemak vergelijken. Als jij het tarief acceptabel vind kun jij bij de provider zelf dus een dergelijke bundel activeren voor een korte periode en dit kan veel geld schelen ten opzichte van het normale tarief wanneer een dergelijke buitenlandbundel niet geactiveerd is. Bekijk ook eens dit onderzoek naar de tarieven voor bellen in het buitenland.

 

Mobiel gebruik in Australië  & Nieuw-Zeeland (voor langere tijd)

Mijn tip is - als je langere tijd weg blijft - om je Nederlandse telefoonnummer een tijdje links te laten liggen. Koop een Australische prepaid kaart en activeer de ''aantrekkelijke'' Australische bundels. Dit raden ze je ook aan bij WTC en Ultimate OZ! Hiermee koop je belminuten, smsjes en internet in een bundel voor 28 dagen. Net een kortlopend abonnement! Vaak kun je onbeperkt binnen Australië bellen (handig met solliciteren, contact houden met andere backpackers, etc.), krijg je zelfs een aardig tegoed om korte belletjes naar Nederland te maken, kun je onbeperkt smsen en ontvang je een aantal GB aan mobiele data.  Ik raad je dan ook aan om vooral via Facebook, Skype of Whats App contact te hebben. Je gebruikt dan WIFI of je mobile data en dat kost - bijna - niets! De mensen die je leert kennen zijn vaak internationaal, Facebook messenger is een goede manier om contact te hebben. Met de Nederlanders is Whats App net zo populair als in NL.

De Ausyralische belbundels vind je voor verschillende prijzen bij verschillende aanbieders. Zelf had ik Vodafone echter bleek tijdens het reizen dat je met Optus beter bereik hebt in Australië! In Nieuw-Zeeland werken de providers met dezelfde soort bundels.   

De bundels die ik bedoel vind je hieronder. Hiermee ben je gewoon 24/7 online en mis je niets van thuis. Moet je wel willen natuurlijk! ;) Gelukkig zijn er ook genoeg plaatsen waar je geen bereik hebt! 

   
Vodafone: www.vodafone.com.au/personal/prepaid/plans
   
Optus (heeft landelijk beter bereik!):

www.telstra.com.au/mobile-phones/prepaid-mobiles/offers-and-rates