Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > Auto kopen in Australië Check deze tips


Auto kopen in Australië? Check deze tips!

 

Hieronder vind je een overzicht met allerlei handige tips en websites die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste auto. 


Waar moet ik kijken voor een auto?
backpacken australie travellers-autobarnEr zijn veel verschillende manieren om auto's te zoeken in Australië - online, informatieborden in hostels, automarkten & specialisten zoals Travellers Autobarn. Hier zijn onze tips:

  • ONLINE: Gumtree.co.uk is altijd een goede manier auto's te zoeken, net als Cars 4 Backpackers! Beide websites hebben een groot aanbod en bij Cars 4 Backpackers zijn ze gespecialiseerd op ''backpacker'' auto's. Een ideale manier om een geschikte auto te vinden.
  • HOSTEL BOARDS: Kijk op de infoborden van je hostel of hostels in de buurt - je vind er enorm veel auto's.
  • CAR MARKET: Australië bied je een gespecialiseerde automarkt voor backpackers - the Sydney Travellers Car Market. De car market is een programma van de gemeenteraad in Sydney om backpackers te helpen aan een goede auto. Je kunt de beroemde automarkt in Kings Cross en verschillende andere markten bezoeken.
  • TRAVELLERS AUTOBARN: Travellers Autobarn verkoopt auto's en campers aan backpackers sinds 1993 en is beroemd geworden door de terugkoop garantie. Ze hebben een antwoord op al je vragen, bieden je 2 weken volledige garantie, garantie op de motor en versnellingsbak op de eerste 5000km en meer. Ze hebben ook tips voor het verkopen van je auto!

 

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een auto?
backapcken australie camper van travellers autobarnHet bouwjaar en het aantal kilometers op de teller zijn natuurlijk belangrijk bij aanschaf van je auto. Laat je echter niet afschrikken door hogere kilometerstanden dan in Nederland, in Australië zijn de afstanden gigantisch! Hieronder vind je onze belangrijkste punten:

  • LENGTH OF REGISTRATION: Houd altijd in gedachte hoe lang je van plan bent om  te gaan reizen - vergeet niet om geld opzij te zetten als je de registratie moet verlengen & denk alvast na over het verkopen van je auto - de langer je auto nog geregistreerd is des de makkelijker zul je hem verkopen.
  • STATE OF REGISTRATION: In Australië kan het best een uitdaging zijn om je auto te registreren, zo heeft elke staat zijn eigen regels. Om het enigszins gemakkelijk te houden adviseren we je om de registratie van je auto altijd te verlengen in de staat waar de auto momenteel ook geregistreerd staat. Koop je dus een auto met een registratie in New South Wales verleng hem dan ook in New South Wales. Als je op zoek bent naar specifieke informatie per staat adviseer ik je om contact op te nemen met RTA. Ook Travellers Autobarn wil je graag helpen met al je vragen!  

Zowel de lengte van de registratie als de plaats van de registratie zijn erg belangrijk om te checken bij de aanschaf van de auto. Je kunt dit checken op het papierwerk van de verkoper. Mocht je de boel niet vertrouwen dan kun je deze info ook online opvragen.

  • australie_millaa_millaa_waterfallROADWORTHY CERTIFICATE/PRE-PURCHASE INSPECTIONS: Bij het zoeken naar een geschikte auto is het altijd verstandig om een roadworthy certificate aan te vragen - hiermee krijg je een goed beeld van de algehele conditie waarin het voertuig zich bevind. MAAR PAS OP - dit is natuurlijk maar een momentopname en dit garandeert niet dat je auto niet kapot zal gaan. Toch adviseren wij altijd om je auto te laten checken voor een aankoopinspectie - in Sydney kun je daarvoor naar de Kings Cross Garage.
  • ROADSIDE ASSISTANCE: Wij raden je absoluut hulp bij pech onderweg aan. Het kost je niet meer dan $200,- Voor meer info check NRMA.
  • OUTSTANDING FINES: Het is sterk aan te raden om een volledige 'police check' te doen op de auto die je op het oog hebt. Dit kun je doen op deze website: REVS.com.au


Autoverzekering?
backpacken australie femke.jpgWanneer een voertuig is geregistreerd in Australië komt daar automatisch  de verplichte WA-verzekering bij - in Australië ook wel CTP genoemd. CTP dekt de bestuurder voor de aansprakelijkheid met betrekking tot de eisers gezondheid en medische kosten. Het dekt niet altijd de bestuurder zelf, vandaar dat wij een reisverzekering aanraden.

Daarnaast is het ook verstandig om een 'third party party property insurance' af te sluiten - dit zal je dekken tegen schade die je zou kunnen veroorzaken met je auto - bijvoorbeeld bij een andere auto. Het kost ongeveer $400,- voor 12 maanden zorgen vrij rondrijden in Australië! PAS OP - heel veel banken in Australië verkopen je graag hun verzekeringsproducten, zelfs als het niet legaal is voor backpackers! Bij deze verzekeringen moet je de Australische nationaliteit hebben om gedekt te zijn! Vraag hiernaar voordat je een verzekering afsluit.


Zo, dat is een hele berg informatie wat betreft het aanschaffen van een auto/camper in Australië. Hopelijk word je hier weer een stukje wijzer van en kunnen de linkjes in de tekst je helpen bij het vinden een auto Daarnaast willen we je absoluut aanraden om gebruik te maken van Travellers Autobarn als je het risico van een miskoop wilt vermijden.

 

australie backpackers met 4wd.