Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Blogs en tips

 > 10 tips voor je reis naar Azië


10 tips om je backpackreis door Azië tot een succes te maken


Iedereen droomt er tegenwoordig van; een rijsttafel in Indonesië, een halfmoonparty in Thailand en een hike tocht door Laos. Backpacken in Azië is populair en zeker de moeite waard. Maak jouw reis nog onvergetelijker met hulp van deze tips.


1. Neem duct tape mee

Tip nummer 1: Neem tape mee. Bijvoorbeeld voor een selfmade gordijn van handdoeken in een wat ouder hostel. Of omdat spullen kapot gaan tijdens je 15urige busreis op een weg zonder asfalt. Je wilt al je geld gebruiken voor excursies en souvenirs, en met tape kun je veel zelf maken.


2. Maak geen strakke planning

palaceIn Afrika zeggen ze Hakuna Matata, in Azië is er nog niet echt een spreekwoord voor, maar ook daar is het erg belangrijk om lekker te relaxen en je niet vast te houden aan een tijdschema. Je bent immers op vakantie en je maakt geen vrienden wanneer je constant op je horloge kijkt, sterker nog; laat hem lekker thuis.
Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je reisplan nooit zo gaat verlopen zoals je zou denken. Als jij het leuk hebt in Bangkok en je wil het grote paleis nog gaan bezoeken, dan blijf je gewoon een dagje langer. Bussen rijden morgen ook nog wel.


3. Reis samen met nieuwe mensen

aziëPraat met iedereen in je hostel en leer nieuwe mensen kennen. Van anderen kun je zo veel leren en verkrijg je tips. Reis vervolgens een tijdje samen verder en zie wat voor mooie vriendschappen je aan je reis kunt overhouden.


4. Leer de lokale taal (een klein beetje)

Tegenwoordig kun je op elke telefoon een taalapp downloaden. Leer simple woorden waarmee je locals kunt bedanken, of waarmee je ze de weg kunt vragen. Leer daarnaast wat tradities en je zult zien hoe veel glimlachen je zult ontvangen. Aziaten worden vaak als stug gezien, maar je zult zien dat dit niet waar is zodra je wat meer in de cultuur gedoken bent.


5. Laat locals je rondleiden

Om maar even bij de locals te blijven; zodra je laat zien je in gelezen te hebben in hun cultuur kun je locals vragen of ze jou hun stad of dorp laten zien. Want zeg nou zelf, Nederland kent ook veel meer dan tulpen en kaas, maar dat moeten wij toeristen vaak vertellen en laten zien.


6. Maak je geen zorgen om pinnen

Op de meeste plekken zijn genoeg ATM’s (pinautomaten) en het wordt goed aangegeven als er ergens geen is. Ook kun je op veel plekken dollars gebruiken. Neem altijd wat cash mee, maar maak je niet te veel zorgen. Oh en voor de vrouwen: koop bh-portemonneetjes, erg handig!


7. Koop je zonnebrand al in Nederland

Hoewel veel in Azië heel veel goedkoper is dan ins ons eigen land, is zonnebrond ontzettend duur. Bespaar op onverwachte kosten door genoeg mee te nemen. Want smeren moet je, de zon is erg sterk.


8. Pak de fiets

fietsen bangkok Op heel veel plekken in Azië kun je een fietstocht (onder begeleiding) maken. Het is een prachtige manier, vooral in een stad, om kleine straatjes te ontdekken waar je normaal met een auto niet komt. Vaak komen er mensen van elke leeftijd op af en spreek je ook eens met niet-leeftijdgenoten.

9. Neem gepaste kleding mee

Altijd en overal. Neem een sjaal, of iets dergelijks, mee in je rugzak als je op pad gaat. Je weet nooit waar je terecht komt en zodra jij een temple binnenstapt is het een no-go als je niet gepast gekleed bent.


10. Ga vrijwilligerswerk doen

vrijwilligerswerkVoeg vrijwilligerswerk toe aan je reis. Azië kent enorm veel leuke projecten. Vrijwilligerswerk zal veel toevoegen, omdat je veel zult leren. Over de wereld, over cultuur en over jezelf. Je woont vaak samen met andere vrijwilligers en je bouwt vriendschappen op. Wanneer je in een gastgezin verblijft kun je de cultuur ook nog eens van een andere kant bekijken. Je geeft iets aan het land, waar jij zo veel van krijgt.


Maar bovenal, GENIET. Geniet van elk moment. Schrijf alles op, maak veel foto’s en geniet thuis vooral nog erg lang na. Veel reisplezier!

 

11. (bonus tip): Stray buspassen Laos, Cambodja en Vietnam met verbinding naar Thailand

Stray Asia heeft een flexibel busnetwerk in Laos dat o.a. via treinen ook met Thailand in verbinding staat. Het is ideaal voor de avontuurlijke reiziger. Zij hebben een netwerk dat werkt op basis van hop-on hop off. Je kunt op de door jouw gekozen route zo vaak in- en uitstappen als je wilt. En je mag er zo lang over doen als je wilt (tot 12 maanden). De buschauffeur is je gids en geeft informatie. Ook helpen ze met het boeken van accommodatie. Het wordt een reis vol activiteiten en avontuur. Stray is niet zomaar een bus die je van A naar B brengt, het is een manier van reizen en deze landen ervaren.

Kijk op de website van Stray voor de mogelijkheden en scherpe aanbiedingen. Via de Stray NZ pagina kan je doorklikken naar Stray Asia.

 

 
Over de schrijver: Roos Lingbeek

Roos Lingbeek ging in 2014 voor vrijwilligerswerk naar Zanzibar. Het reisvirus werd aangewakkerd en begin 2015 ging ze naar Azië, om te backpacken. Roos is regelmatig te ontmoeten op onze informatiedagen als ambassadeur voor Activity International. Op onze website vind je meer informatie over wat Roos op Zanzibar gedaan heeft.