Au pair
Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home 

 > Backpacken


Backpacken, werken en reizen in het buitenland

Activity International helpt je met het regelen van je reis naar Australië en/of Nieuw-Zeeland. Of je er nu een maand tussenuit wilt of een jaar. Een startpakket met vliegticket wilt boeken of geholpen wilt worden met het zoeken naar werk. We helpen je graag! 

Wij zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het helpen van avontuurzoekers met Down Under-plannen. Kijk op onze site voor zeer scherp geprijsde jaartickets en startpakketten, informatie over Working Holiday visum, surfcursussen en veel meer nuttige  informatie over het werken en reizen in Australië en Nieuw-Zeeland.

Nieuw: word een Aussie Member

 

Australië

       
  australie-vliegtickets australie_startpakket ultimate east coast magnetic-island-east-coast
  Vliegtickets Australië Startpakketten Australië Ultimate East Coast
       
  kaart_hoogtepunten_australie australie_werken au pair australie dineke smalbrugge
  Visum voor Australië Werken in Australië Au Pair in Australie
       
       
  australie_auto huren australie_hostels australie_surfles
  Auto kopen/huren in Australië Accommodatie in Australië Surf College in Australië
       
  australie leconfield cowboycursus bartender_australie australie backpackers met 4wd.
  Cowboycursus in Australië Horecajobs in Australië Hulp bij je reis plannen
       

  

 

Nieuw-Zeeland

     
qantas vliegtuig base_hostel_bay_of_islands backpacken nieuw-zeeland jeanne van der kaap
Vliegtickets Nieuw-Zeeland Startpakketten Auckland Visum Nieuw-Zeeland
     
uitzicht nieuw-zeeland base_hostel_wanaka nieuw-zeeland: raf horemans skydive
Conservation Volunteers Accommodatie Nieuw-Zeeland Vervoer Nieuw-zeeland
     
werken in een restaurant auckland backpacken australie rowna engbers ayers rock.jpg  ultimate new zealand coromandel
Werken in Nieuw-Zeeland Stopover Australië Ultimate New Zealand
     

 

Reisverhaal: De wereld aan mijn slippers! - Femke Royaards  

Ze had er veel over gehoord. Over het rondreizen en werken in het fantastische laidback Australië. En het bleef maar kriebelen. Vorig nam ze de stap en ging op reis. En waar we al bang voor waren is gebeurd...ook Femke  is een echte OZ-addict geworden! Tsja, zo gaat dat. Op ons verzoek heeft ze haar ervaringen opgeschreven. Zes maanden in een notendop.


Sydney and beyond
backpacken australie femke op surfcampDe vlucht blijkt perfect. Slippers aan en samen een eerste indruk opdoen van Sydney waar we proosten op onze aankomst. Een paar weken geniet ik van alles wat deze wereldstad te bieden heeft. Bondi, Manly en Coogee Beach, Kings Cross, Circular Quay, de Botanical Gardens, Darling Harbour en niet te vergeten de Scubar en de Sidebar,  waar ik hilarische avondjes beleef. Eenmaal geproefd van het backpackersleven, ben ik helemaal klaar voor mijn volgende avontuur, golven trotseren tijdens mijn 5-daagse surf camp. Best een uitdaging!
Spierpijn, het gevoel alsof ik de hele oceaan heb ingeslikt en redelijk uitgeput, maar wat was het gaaf! Nog nooit heb ik zoveel in het water gelegen en zó hard gelachen. Ik weet het zeker: ik ben een natuurtalent. Ik kan staan op mijn plank  en val er niet meteen af. Mijn surfavontuur eindigt in Byron Bay, waar ik mij met gemak nog een week vermaak. Hippievibe! Surfdudes, dreads, felgekleurde campertjes en het bizarre stadje Nimbin om de hoek. Samen met een mega chill strand en een te gekke  wandeling  naar de vuurtoren, een zeer geschikte plek voor ons backpackers.

Gouden tijden aan de Gold - en Sunshine Coast
backpacken australie femke bij koalabeeld.jpgTijd om de hippies achter te laten en in te ruilen voor meer zon, zee, strand en pubcrawls! Surfers Paradise! Ultiem in zijn laidbackheid. Helaas is er een tijd van komen en een van gaan, dus op naar de volgende grote stad, Brisbane. Een plek die punten scoort met de relaxte lagoon, een indrukwekkend uitzicht op haar skyline en een geweldig hostel inclusief bar in de kelder. Wat wil je nog meer? Een koala vasthouden? Dat kan! Mijn koala bij Lone Pine Koala Sanctuary, net buiten Brizzie, heet Fitzroy. I think I am in love!
Nog meer koala's, maar dan in het wild, in Noosa National Park. Met een alsmaar groeiende backpack kom ik aan in Noosa. Perfecte plek, met briljant strand, om mijn surfmoves weer uit de kast te halen in mijn net aangeschafte hippe surfshort.

Werk aan de winkel maar eerst optimaal genieten
backpacken australie femke whitsundays islands.jpgOn the road again, richting Rainbow Beach. Een tourtje Fraser Island mag en wil ik niet missen.  Spannend, de komende drie dagen zijn we op onszelf aangewezen op het grootste zandeiland van Australië. Na het inladen van de boodschappen, een groepsfoto en natuurlijk onze drankvoorraad, zijn we er klaar voor. Met de jeep door het zand scheuren, slapen in tenten tussen de dingo's, zwemmen in schitterende meertjes en van zandduinen afrollen. Deze drie dagen kunnen niet lang genoeg duren!
Nauwelijks tijd om bij te komen, want Airlie Beach is next. Ik word meegesleurd in het nachtleven en de gezelligheid zet zich voort aan boord van de Condor. Zeilen op de Whitsundays, love it! Meer nieuwe mensen, meer Goon drinken, kapitein spelen achter het roer, zeilen hijsen, snorkelen en genieten van het abnormaal mooie Whitehaven Beach. WAUW!! Dat water, dat zand! Terug in Airlie nog een nachtje los voordat ik vertrek naar Bowen. Mijn bankrekening kan wel wat volume gebruiken, en als het goed is maak ik hier kans op een fruitplukbaantje. Binnen een week kan ik starten. Yeah! Alhoewel, ananassen plukken blijkt geen pretje in de brandende zon, máár het verdient prima en daar gaat het om. De gezelligheid na het werk maakt een hoop goed en, helemaal top, mijn lift tot aan Cairns.

Last but not least
backpacken australie femke on the road.jpgDe outback in! Ons vervoermiddel, een oud wrak uit 1988, zet koers naar Ravenswood en Charters Tower. Fingers crossed dat dit oude beestje ons niet in de steek laat.
Oneindige zandwegen, blauwe lucht met zo hier en daar een dikke zachte wolk en mijnhuizen compleet met veranda. Ook dikke spinnen, kangoeroes, klapperende saloondeurtjes van de outback pubs en biertjes in een stubby ontbreken niet.
Een geweldige ervaring, maar ben  nu toe aan wat meer leven in de brouwerij. Op naar Cairns met twee korte stops onderweg. Allereerst Townsville,  voor een bezoekje aan Magnetic Island. Heel cool! Het eiland rond cruisen in een mini moke en de avond van ons leven met een stel verklede rugbyspelers. Onze tweede stop, Mission Beach en dat betekent: SKYDIVEN! Zo vet!
Met ons hoofd nog in de wolken komen we aan in Cairns. De Oostkust zit er nu echt bijna op. Gelukkig een duidelijke 'last but not least'. Het Great Barrier Reef en Cape Tribulation (salties en bizarre vogels Cassawaries) stelen mijn hart en ik ben meteen verslaafd aan het leven in Cairns. Luieren aan de Lagoon en tot in de late uurtjes dansen in de Woolshed. Ik wil nog geen afscheid nemen, maar ik hoor Darwin en de Red Centre roepen. Jumping Crocodiles, Aboriginal Art, Litchfield National Park, Uluru, Kings Canyon en daarna, óf afzakken naar Adelaide, óf misschien wel dwars door de woestijn naar Perth. Ik zie wel. De wereld ligt aan mijn slippers!