Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Work and Travel Australia

 > Werken in Australie


gratis-infodagen

Werken in Australië

werken in australieDe meest gestelde vraag over een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland gaat over het vinden van werk. Hoe en waar vind ik het? Wat zijn de baantjes? Is het makkelijk om werk te vinden? Wanneer en hoelang mag ik werken?

Alles hangt af van het visum. Alleen met het juiste visum mag je werken in Australië. In bijna alle gevallen is dit het Working Holiday Visum.

Kijk hier voor meer informatie over het visum >>

 

meer informatie


werken in australieMet een beetje aanpakken en doorzettingsvermogen zijn er diverse werkmogelijkheden in Australië voor backpackers. Onze Down Under collega's helpen je uiteraard op weg met het vinden van werk. Maar dan moet je wel een startpakket boeken. Het Work and Travel pakket is speciaal gericht op het snel vinden van werk. Maar ook de andere startpakketten bieden hulp.

Natuurlijk wordt er ook veel tijdelijk werk gevonden via uitzendbureaus, andere reizigers en prikborden in hostels. En heel belangrijk: het via-via-kanaal. Voorbeelden? Werk in het toerisme, keukenhulp, schoonmaker, receptionist, telemarketeer, productiemedewerker of verkoper. Soms kun je in ruil voor overnachtingen of eten ook werkzaamheden in een hostel verrichten. Je kunt het hele jaar door ook werken als fruitplukker (oogst kalender). Bijna alle reizigers belanden wel eens tussen de appelbomen, tomatenstruiken of op een bananenplantage! 

Wist je dat.... het minimum loon in Australië rond de AUS$ 20 per uur ligt! Dat is ruim € 12 (ook als je 18 jaar bent). Hier gaat nog wel wat belasting van af maar dat is flink veel meer dan een standaard bijbaantje in Nederland. Reden te meer om te gaan!

 
 

meer informatie

WWOOF-en in Australië

werken in australieWWOOF (Willing Workers On Organic Farms) is een organisatie van speciale (veelal organische) boerderijen in heel Australië. De aangesloten boerderijen zoeken vrijwilligers die willen helpen in ruil voor kost en inwoning. Ook hier gaan regelmatig backpackers aan de slag. En....je mag WWOOF-en met een toeristenvisum!

 

 

Startpakket met jobservice!

werken in australieAls je een startpakket boekt krijg je veel advies over werk zoeken in Australië. Zowel in het reishandboek als in het backpackercentrum wordt er veel aandacht aan besteed. Maar je krijgt ook regelmatig e-mails met vacatures toegestuurd of kunt gebruik maken van een online joblist. Het gaat om tijdelijk werk van minimaal 2 dagen tot maximaal 6 maanden. Afhankelijk van het seizoen en andere factoren moet je vooral denken aan werken in de fruitpluk, in een fabriek, op kantoor, in een call center, als au pair, in de horeca, enzovoorts. Soms regel je je sollicitatie rechtstreeks met de werkgever, soms via het Backpackerscentrum. Flexibiliteit is belangrijk: je moet dit vooral zien als een extraatje dat natuurlijk altijd mooi meegenomen is! Een paar voorwaarden:

  • Je bepaalt zelf wanneer je gebruik wilt maken van de joboffers. Houd er wel rekening mee dat je niet altijd meteen de volgende dag een baan hebt. De meeste banen (behalve fruitplukwerk) worden aangeboden in de omgeving van Sydney
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele reiskosten of andere kosten die aan het werk verbonden zijn (bijvoorbeeld speciale werkkleding)
    De joboffers geven geen baangarantie: je moet zelf nog solliciteren
  • Je moet in het bezit zijn van een Working Holiday visum

Onze partner Work and Travel is extra gefocust op het snel vinden van werk. Is een baantje jouw nr. 1 prioriteit dan is dit startpakket zeker de moeite waard.

 

meer informatie

Au pair in Australië

au pair australie dineke smalbruggeDe zekerheid van een vaste werkplek voor de eerste 6 maanden. Leven bij een Australisch gezin. Praktisch geen uitgaven want kost en inwoning inbegrepen. Plus een leuke zakgeldvergoeding. Steeds meer backpackers (en dan vooral de meiden) beginnen hun verblijf in Australie als au pair. Een goed idee! Sinds kort kun je via Activity International als au pair naar Australië. Kijk hier voor meer infomatie.

 

Vrijwilligerswerk in Australië

Naast baantjes waar je wat mee verdiend of waar je minimaal kost en inwoning krijgt, bieden we ook een aantal vrijwilligerswerk projecten aan in Australië. Je gaat dan aan de slag in de prachtige natuur of je werk met Australisch wildlife. Je kunt aan de slag op de volgende projecten:

 

Vrijwilligerswerk op de heen- of terugreis

Ja, dat kan zeker! Er zijn verschillende bestemmingen waar je op de heen- of terugreis een tussenstop kunt maken om vrijwilligerswerk te gaan gaan doen. Meestal voor een paar weken, maar dat verschilt per bestemming en project. Kijk hieronder naar de diverse mogelijkheden. Wat een goed idee!

 

werken in australie work_and_holiday sydney
werken_bar_australie werken in australie werken in australie
werken in australie ultimate oz bar training jongen werken in australie
werken in australie werken in australie backpacken australie jelle speybrouck

 

<< Terug naar Home Australië