Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Work and Travel Australia

 > Visum Australie


Visum Australië

 

Working Holiday Visum

visum_australie2Australië heeft met Nederland een ‘Working Holiday Agreement’. Dit betekent dat jongeren de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen én te werken in Australië. Als je dat wilt, moet je een Working Holiday visum aanvragen. Is absoluut nodig als je legaal aan de slag wilt. Aanvragen dus! Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • Je moet in ieder geval 18 jaar of ouder zijn maar nog geen 31 (er zijn geruchten dat de leeftijd omhoog gaat naar 35 in 2017 maar dit is nog niet doorgevoerd) 
  • Je moet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben
  • Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je reis
  • Je moet over AU$ 5000 aan reisgeld beschikken

 

 

meer informatie

 


Voor het visum geldt:

  • Je hebt na goedkeuring een jaar de tijd om te vertrekken
  • Het visum is na binnenkomst in Australië precies een jaar geldig
  • Je mag legaal werken in Australië; maar nooit langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever*
  • Je mag maximaal vier maanden studeren

Het Working Holiday Visum kost AU$ 440 (prijs april 2017).

* Goed nieuws voor iedereen die naar northen Australia gaat en daar de baan van zijn leven gaat vinden: je mag met een Working Holiday visum 12 maanden bij dezelfde werkgever blijven. Dit mag voor maximaal een half jaar, maar in bepaalde sectoren (o.a. landbouw, bosbouw, toerisme) wordt dat verhoogd tot 12 maanden. Deze nieuwe regeling geldt voor de Northern Territory maar ook in de noordelijk gelegen gebieden van Queensland and Western Australia. Goed nieuws dus!

  

Aanvraag Working Holiday Visum
Heel simpel: gewoon via internet. En da’s ook meteen de enige manier om ‘m aan te vragen. Kijk op de site van de Australische Immigratiedienst. Als je alle stappen doorloopt, moet alles goed komen. Mocht er toch iets mis gaan of je hebt niet binnen 48 uur een bevestiging ontvangen neem dan contact op met de helpdesk. Indien je een ticket of een startpakket boekt bij Activity international helpen wij je met tips en advies over de aanvraag. Dan kan het eigenlijk niet mis gaan!

 

Een 2e Working Holiday
Sinds een paar jaar kan elke Australiëliefhebber zijn hart ophalen want je kunt dan je tweede (!) Working Holiday visum aanvragen. Tot nu toe was het zo dat je dit visum maar één keer in je leven kon krijgen. Nu kan je dus nogmaals voor een jaar Down Under. Je moet dan wel eerst drie maanden seizoenswerk hebben gedaan in ruraal Australië. De definities van seizoenswerk en meer informatie zijn te vinden op de website van de immigratiedienst.

 

meer informatie

Toeristenvisum

Ben je jonger dan 18 of ouder dan 31 jaar, heb je je Working Holiday Visa al gebruikt of wil je voor een kortere tijd naar Australië? Geen paniek, je bent nog steeds welkom. In dat geval kun je een toeristenvisum aanvragen. De naam zegt het al: met dit visum ben je toerist en mag je geen betaald werk verrichten.

 

Tip: het doen van onbetaald werk is wel toegestaan met een toeristenvisum. Je zou dus kunnen WWOOF-en en deel kunnen nemen aan een natuurproject of vrijwilligerswerk gaan doen! Kijk voor meer informatie bij Werken in Australië.

 

Je kunt een toeristenvisum voor maximaal 3 maanden via internet aanvragen via de eVisitor site. Dit visum is gratis. Boek je via ons een ticket naar Australië dan vragen we het toeristenvisum graag gratis voor je aan!

Het is ook mogelijk om een toeristenvisum voor 6 of 12 maanden aan te vragen. Het visum kost ca. AU$ 130 en kun je on-line aanvragen. Meer over het toeristenvisum kun je ook vinden op de site van de Australische Immigratiedienst.

 

 

Visa voor ‘stop-overlanden’

travelshop_paspoortDe meeste ‘stopover-landen’ kom je binnen als een toerist. In de meeste landen heb je een toeristenvisum nodig. Check ruim voordat je van plan bent terug- of door te reizen wat de visimprocedure voor het desbetreffende land is. Dit kun je doen door de website van de ambassade van dat land te bezoeken maar ook door een kijkje te nemen op de site van de VisumCentral. Met een toeristenvisum kun je een beperkt aantal maanden in een land reizen maar zeker niet werken. Het is maar dat je het weet...

 

Paspoort

Je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort. Deze moet geldig zijn voor de gehele periode die je in Australië bent. Houd voor de geldigheid natuurlijk ook rekening met het feit dat je na Australië waarschijnlijk nog verder gaat reizen. In sommige landen in Azië geldt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit dit land.

Tip: Maak van je paspoort en rijbewijs een scan en stuur ze naar je eigen e-mailadres (en die van je ouders). Zo heb je ze altijd bij de hand, waar je ook bent. Dit geldt trouwens ook voor andere belangrijke documenten zoals je ticket, polis van je reisverzekering en bankpasjes.

 

Home Australië >>