Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Work and Travel Australia

 > Accommodatie


Accommodatie in Australië

 

Homestays

logo homestayEen vrij nieuwe manier om te overnachten; boek via een gespecialiseerde site een verblijf bij een gastgezin in Australië. Hoe leuk is dat! Even weg uit hostels en van de andere backpackers, lekker bij echte locals overnachten.

Homestay.com biedt de mogelijkheid om op een veilige en overzichtelijke manier een kamer te boeken bij de eigenaar van een huis, voor een nacht, week of zelfs een maand. Vaak kunnen ook maaltijden worden bijgeboekt. De prijs / kwaliteit verhouding is vaak uitstekend.

Om te boeken klik je op de link. Op de website kan je een naam van een stad intypen en vervolgens zie je een lijst met mogelijke homestays, de prijs en een rating. De locatie van jouw keuze kan je vinden op een kaart en je vindt er foto's en een omschrijving.

Om een boeking te bevestigen doe je online een aanbetaling van 15%. De rest betaal je ter plaatse aan de eigenaar. Je ontvangt na de aanbetaling direct een bevestiging met de complete adresgegevens en contactinformatie.

 

Hostels

travelshop_hostelHet gebruik van hostels als accommodatie tijdens het verblijf in Australië is erg populair. En er zijn er zoveel, dat je ze op de meest vreemde en ondenkbare locaties zult aantreffen. Veel backpackers kiezen voor deze goedkope manier van overnachten. De prijzen variëren meestal van AUS$ 22-30 per nacht per persoon. Over het algemeen liggen de prijzen in de grote steden hoger dan in afgelegen gebieden. Naast het slapen in 'dorm rooms' (kamer met 3 tot 12 bedden) is er vaak ook de mogelijkheid om te kiezen voor een 'double room' (kamer met een tweepersoons bed) of een twin (kamer met 2 1-persoonsbedden). Uiteraard is het goedkoper om met meerdere mensen één kamer te delen. Vergeet dan niet je oordoppen in te doen.

Vaak is de keuken van een hostel 'the place-to-be'. Het is er vaak een gezellige bende. Er zijn pannen en potten aanwezig en een grote koelkast waar iedereen z'n etenswaren in bewaart. Wel even je naam op de pindakaas zetten, anders heeft je buurman die de volgende dag op z'n brood. Er zijn vaak meerdere gaststellen zodat het 's avonds een gezellige chaos is als iedereen z'n potje staat de koken. Erg gezellig en goed voor de sociale contacten.

 

Een hostel helpt je op weg

base_sydneyIn de meeste hostels hangen prikborden in de hal waar iedereen z'n bericht op kan hangen. Check regelmatig de aangeplakte briefjes op dit 'message board'. Vaak staan er berichten als "auto/tent te koop" of " ik ga morgen naar Melbourne, wie wil meerijden?". Ook worden er regelmatig baantjes aangeboden via de prikborden.

Tevens kun je in de hostels ook uitgebreide informatie krijgen over georganiseerde dagtrips, festiviteiten, lokale bezienswaardigheden, etc. Vaak is er ook de mogelijkheid om je e-mail te checken of is er wifi (gratis of tegen betaling).

 

Hostels boeken

Er zijn verschillende hostel ketens (Base, YHA, Nomads) en heel veel onafhankelijke hostels in Australië. Je zult er ongetwijfelt veel tegenkomen en uiteindelijk je favoriete plekje vinden. Niet alleen de accommodatie zelf bepaald de kwaliteit maar voor al de mensen die je er tegenkomt en degene die de hostels runnen (vaak zelf backpackers). Heel veel van de hostels in Australië (en wereldwijd) boek je via Hostelworld.

 

Book Hostels Online Now

 

Caravan Parks

Er zijn erg veel 'Caravan Parks' (= campings) in Australië. Voor AUS$ 8-10 kun je er je tent opzetten (of je stationwagon met matras parkeren). Maar je kunt ook een on-site caravan huren voor ongeveer AUS$ 30-45. Zeker wanneer je met meerdere personen bent is dit een goedkoop, aantrekkelijk alternatief. Wel liggen de Caravan Parks vaak een eindje buiten het stadscentrum en ben je van eigen vervoer afhankelijk. De meeste campings hebben kookfaciliteiten en volop barbecuemogelijkheden.

 

Huren van een appartement of huis

Het wonen in een huis of appartement met meerdere personen is een perfecte manier om mensen te leren kennen. En het is vaak nog voordelig ook. Je deelt de keuken, douche en toilet. Meestal vraagt men een borgsom van een maand huur. Verhuurders in Australië vragen verder vaak een referentie van huurders. Dit betekent dat je een brief moet kunnen laten zien waarin een vroegere verhuurder aangeeft dat jij je huur elke maand trouw betaald hebt. De kosten van 'Shared Accommodation' zijn tussen de AUS$ 50 en AUS$ 100 per week en in Sydney tussen de AUS$ 70 en AUS$ 140. In de krant kun je kijken of er een advertentie staat voor 'Shared Accommodation'. Andere manieren om aan tijdelijke woonruimte te komen zijn de prikborden die overal in de hostels hangen, of notitieborden in universiteiten, bibliotheken, bij makelaars, café's en winkels.

Ook kun je appartementen zoeken op Wimdu.nl. Op deze website worden appartementen aangeboden door particulieren (overigens niet aleen in Australië, maar bijna overal ter wereld). Leuke en handige site! Kan je best een hoop geld schelen.

Korting op huren appartement in Sydney
Als je besluit om in Sydney te gaan wonen, zijn er een aantal buitenwijken die gewild zijn onder jongeren. Kings Cross is een populair gebied voor backpacker-hostels, goedkope hotels en flats. Andere gebieden waar je aan kunt denken zijn Paddington en Bondi Junction. De wijk Manly is een voorbeeld van een prachtige suburb met mooie stranden. Manly is te bereiken door een veerpont te nemen vanaf de Circular Quay.

Via FurnishedProperty.com.au kun je korting krijgen! Print deze bon uit en lever de bon ter plekke in. Krijg je AUS$ 50 korting op de huur van de eerste week!

 

Home Australië >>