Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Tickets

 > Ticket Tips


Tips voor het beste ticket naar Australië

Je reis naar Australië begint met een vliegticket. Uit jarenlange ervaring weten we wat de 3 allerbelangrijkste voorwaarden zijn voor een backpacker-ticket:

 • de prijs. Natuurlijk wil je niet te veel betalen. Je kunt je geld tenslotte maar 1x uitgeven. Maar net als voor veel dingen, geldt ook voor tickets: goedkoop is niet altijd het beste... Houd vooral ook rekening met de volgende 2 punten!
   
 • de geldigheidsduur. Veel goedkope tickets zijn maar 3 maanden geldig. Het zou wel super balen zijn als jij na 3 maanden naar huis moet terwijl je nieuwe vrienden nog lekker 9 maanden door Australië crossen. Kies altijd voor een ticket dat 12 maanden geldig is, ook als je nu van plan bent om maar een paar maanden te gaan. Niets zo veranderlijk als een backpacker.
   
 • flexibiliteit. Er worden nieuwe vrienden gemaakt. Je ontdekt festivals waar je nu nog nooit van gehoord hebt. Je vindt je droombaan. Je geld is op. De auto geeft het op in de middle of nowhere. Je wordt verliefd. En zo zijn er nog 1001 reden waarom je plannen kunnen wijzigen. Thuis kan je al niet een heel jaar perfect plannen. Dat gaat op reis dus zeker niet lukken. Zorg dat je zo flexibel mogelijk blijft. Ook wat betreft je tickets. Wijzigbare tickets zijn een MUST.

Nu weet je het belangrijkste. Check dit bij elk ticket dat je bekijkt. Een ticket bepaald niet hoeveel lol je in Australië hebt. Maar je hebt hoe dan ook wel een ticket nodig om in Australië te komen. En het juiste ticket kan de reis wel een stuk makkelijker (en dus leuker) maken.

Nadat je tevreden bent over de bovenstaande punten, kan je het volgende nog in overweging nemen:

 

Op welke steden kan je vliegen?

Naar welke steden in Australië (en eventueel Azië en Nieuw-Zeeland) kan je vliegen? Is alleen een retourtje Sydney mogelijk? Of kan je in Sydney aankomen en uit een andere stad weer vertrekken? Een retour Sydney is soms bij het boeken goedkoper. Maar als je de oostkust van Australië volgt en na een paar maanden in Cairns uitkomt, is het wel erg vervelend als je niet vanuit deze stad verder of terug kunt vliegen! De kosten voor de 2600 km terug naar Sydney kunnen uiteindelijk een stuk hoger uitvallen dan de meerprijs voor een ticket met verschillende aankomst- en vertrek steden.

 

Zijn binnenlandse vluchten in Australië bij te boeken?

De algemene tip voor binnenlandse vluchten: bij twijfel niet voor vertrek boeken! Want als je ze eenmaal hebt gaan ze je route bepalen en is er minder ruimte voor spontane wijzigingen. En als je ze uiteindelijk niet wilt gebruiken, moet je er voor betalen om er weer vanaf te komen.

Maar in sommige gevallen, bij sommige routes of in een bepaald seizoen is het wel erg handig dat je toch voor vertrek al een binnenlandse vlucht kunt inplannen. Wanneer? Nou dat kunnen wij je natuurlijk vertellen:

1. Als je weinig tijd hebt (2 maanden) en toch alles (heel Australië) wilt zien, zal je binnenlandse vluchten moeten gebruiken om grote afstanden te overbruggen.

2. Om een regenseizoen te ontwijken. Stel je reist met de bus langs de oostkust omhoog nadat je in de populaire maand september bent aangekomen in Australië. Als je éénmaal in november of december in Cairns bent aangekomen dan zal je al snel merken dat het er vrij nat is. Doorreizen (naar Darwin) via de weg is dan geen prettige optie. Dan is het wel heel handig dat je een binnenlandse vlucht hebt die je naar Alice Springs, Melbourne of terug naar Sydney brengt. Dat kan je natuurlijk ter plaaste regelen maar dan is de kans groot dat je de hoofdprijs betaald.

3. Als je zeker weet dat je naar Tasmanië gaat. Met de boot naar Tasmanië is een avontuur en zeker een aanrader. Maar om nou op de heen- en de terugweg 12 uur op die boot te zitten? Dan is een binnenlandse vlucht een uitkomst. 1x de boot van of naar het noorden van het eiland en vliegen van of naar Hobart in het zuiden.

 

Met andere woorden. Denk er even goed over na of een binnenlandse vlucht handig is. En vraag ons gerust om advies.

 

De voordelen van de Activity International tickets op een rij:

 • Scherp geprijsde tickets met een betrouwbare luchtvaartmaatschappij (Qantas).
 • De tickets zijn 12 maanden geldig
 • Na vertrek kan je zowel de reisdata en de route wijzigen
 • Je kunt van en naar veel steden in zowel Azië, Australië als Nieuw-Zeeland vliegen
 • Gratis stopover in Azië (alleen kleine toeslag luchthavenbelasting)
 • Binnenlandse vluchten voor vertrek bij te boeken voor een laag tarief

 

Naast een ticket kun je bij ons ook een startpakket boeken! Gewoon omdat het lekker is dat bij aankomst het één en ander geregeld is.

 

En als laatste tip: wil je ultiem flexibel blijven, overweeg dan een enkele reis.

  

<< Terug naar Tickets