Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Tickets

 > Qantas


Qantas; dé Australische luchtvaartmaatschappij

qantas vliegtuigQantas is de oudste en grootste luchtvaartmaatschappij van Australië. De maatschappij dient als nationale luchtvaartmaatschappij van dit land. Qantas is op twee na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld, na de KLM (Nederland) en Avianca (Colombia). Qantas staat voor Queensland and Northern Territory Aerial Services. De onderneming werd op 16 november 1920 gesticht.

Sinds de fusie met Australian Airlines in 1993, heeft Qantas een uitgebreide dienstregeling tussen alle Australische hoofdsteden en regionale centra onderhouden. Ook vliegt het op vele internationale trajecten van en naar Australië.

De meeste vluchten worden door Qantas zelf uitgevoerd. Echter, op een aantal trajecten is het mogelijk dat je met je Qantas ticket vervoerd wordt door een andere maatschappij. Dat kan Emirates zijn die met Qantas een alliantie vormen. Ook de dochtermaatschappij van Qantas, Jetstar, voert een aantal vluchten uit. Met name bij de Jetstar vluchten kan de service iets beperkter zijn dan je van Qantas gewend bent.

Facts

  • In 1928 voerde een gecharterd Qantasvliegtuig de eerste vlucht uit voor de Vliegende Dokters in Australië.
  • Acteur John Travolta heeft bij Qantas een opleiding gehad tot co-piloot op een Boeing 747-400 en bezit een ex-Qantas Boeing 707 geschilderd in de huisstijl van de jaren '60.
  • Als Charlie Babbitt (Tom Cruise) in de film Rain Man samen met zijn broer wil vliegen, wil Raymond niet mee. Hij noemt alle ongelukken met de luchtvaartmaatschappijen op waarmee ze zouden kunnen vliegen. Charlie vraagt Raymond of er dan wel een luchtvaartmaatschappij is die nooit is gecrasht. Daarop antwoordt Raymond "Qantas never crashed" ("Qantas is nooit gecrasht"). Inderdaad heeft Qantas nooit een fataal ongeluk gehad met een straalvliegtuig.

 

<< Terug naar Tickets