Au pair
  Werkvakanties

Activity International
Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl


e-mail e-mail
you tube you tube


Share |
Home > Werkvakanties > Australie > Startpakketten > Ultimate Oz Cowboy

 > Reisverhalen


Reisverhalen van deelnemers cowboycursus Leconfield

 


australie steef en lisan


Hoi! We zijn Lisan en Steef en wij zijn zussen. Geen tweeling maar schelen 4 jaar: Steef is 27 en ik ben 23. Steef is al vanaf haar 15e aan het sparen voor deze reis en ik besloot een aantal maandjes voor vertrek ook mee te gaan. Het was een beetje 'nu of nooit' dus we hebben allebei onze baan opgezegd en zijn gegaan! 

Onze reis begon 11 september in Thailand daar hebben we vrijwilligerswerk gedaan met olifanten en vakantie gevierd op het geweldige eiland Ko Tao. 1 oktober zijn wij aangekomen in Australië. Wij wilden beide heel erg graag het boerderijleven in Australië ervaren en dachten dat een cursus daarvoor wel een goed idee zou zijn. De Leconfield cursus vonden wij echt super! Lekker veel paardgereden, stierenballen gegeten (zijn zo slecht nog niet) schaapjes geschoren en heel veel leuke mensen ontmoet!

Onze leukste ervaring tot nu toe was het hitchhiken om op tijd bij onze nieuwe job te kunnen beginnen (ja we weten het, niet het beste idee maar we hadden geen andere optie). Na nog geen twee minuten langs de weg gestaan te hebben in de regen (ja echt waar) deden Pete en Nathan de deur van hun huis open en vroegen ons wat wij in godsnaam aan het doen waren? Wij ons verhaal tijdens een wijntje uitgelegd en binnen 5 minuten stonden er 15 man in de huiskamer. Iedereen wilde ons wel helpen en zo werd er een lift in een joekel van een truck voor de volgende dag voor ons geregeld, we kregen een slaapplek en een onwijs gezellige avond. We hebben zelfs nog een tour gekregen bij de watervallen van armidale ;) en geloof het of niet..maar we waren op tijd bij onze nieuwe job op een boerderij!

Over die boerderij gesproken, het is hier echt fantastisch! Via Gumtree zagen wij een advertentie waar we op gereageerd hadden. Hoewel we nóóit gedacht hadden deze baan daadwerkelijk te krijgen, konden wij hier 5 weken geleden beginnen. Aan het begin waren we echt twee City Girls die geen idee hadden van een motorbike, tractor, hooibaal of wat dan ook. Maar na een paar spoedlesjes van onze held Andy waren we na een weekje zelfs in staat de schapen bij elkaar te houden op onze Motorbike :D Volgens Andy zijn we nu "two packages of awesomeness" ;) We verzorgen hier elke dag de dieren (paarden, koeien, schapen, varkens honden) ontmoeten elke week ongeveer 20 nieuwe backpackers die de cursus volgen en genieten volop van het echte Aussie leven.


We hebben nog niet heel veel gezien van Australië want we zijn momenteel nog aan het werk, maar vanaf 12 dec begint ons echte avontuur door Australië. Het idee is om een campervan te huren en door Australië te cruisen. We weten alleen nog niet precies waarheen. Maar onze ongeplande plannen verlopen tot nu toe het best ;) Het backpacken met z'n tweeën gaat tot nu toe super goed (even afkloppen haha) we hadden deze reis met niemand anders willen maken!
Tijdens onze reis hebben we echt onwijs lieve leuke gezellige en meest gekke mensen ontmoet! In Thailand hebben we twee soulmates ontmoet die we echt missen! Ze hielden net zoveel van eten als wij en waren ook zo gek als een deur! Dus bij deze: Harm en Jelle mochten jullie dit lezen, we miss you!! De groep op Leconfield was fantastisch. In Sydney verbleven we in een Airbnb bij Kylie, wat een geweldig mens! We mochten zelfs haar hakken lenen voor het stappen. En ook hier op de boerderij waar we nu werken voelt het echt als familie :)

12 december gaan we dus rondreizen maar echte plannen zijn er nog niet haha

 Groetjes Steef en Lisan!

australie steef en lisan australie steef en lisan australie steef en lisan
australie steef en lisan australie steef en lisan australie steef en lisan

 Stephanie en Lisanne de Ruijter

 

cowboycursus leconfield maureen freichmann"Hoi! Bijna twee maanden zijn alweer voorbij sinds ik de 5-day school startte, hier op Leconfield farm. Ik heb je een verhaaltje en enkele foto's beloofd, zo here we go. Please go ahead, en haal alle grammaticale en spelling fouten eruit; mijn Nederlands is zeer verslechterd sinds ik van Schiphol ben vertrokken!!!

Slechts enkele weken na mijn aankomst op Leconfield farm, voelde ik mij verenigd met deze plek, wist ik alle 25+ paarden te herkennen, had ik handjes geschut met vrijwel alle "buren", was iedere zonsopgang en ondergang nog steeds uniek, ieder kampvuur nog steeds een luxe en iedere dag fantastisch. Het is een magische plek, en naar mij mening, de mooiste farm in de regio. Zon, regen, hagel of windstormen, deze plek is prachtig. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat de maan zich hier horizontaal opvult, zoals de lachende kat uit Alice in Wonderland? Little details like such, maakt iedere dag weer one-of-a-kind.

cowboy cursus leconfield maureen freichmannOp Leconfield werk ik met de mensen die naar de 5-day Jackaroo/Jillaroo school komen. Naast de voorbereidingen, zorg ik tijdens de week voor het eten, kampvuur, help tijdens de Natural Horsemanship lessen, ga ik mee op alle ritten, en zorg ik voor de dagelijkse entertainment. Emma, mijn collega, en ik staan dagelijks tijdens het aardappel schillen onze heupen te wiegen op de muziek naar onze keuze. Tjah, wie werkt, mag zijn/haar eigen iPhone in de stereo plaatsen natuurlijk! Wanneer er geen school is, werken we op de farm. Het meeste werk is fysiek zwaar, maar het tempo kan je altijd zelf bepalen. Natuurlijk wil ik altijd het uiterste eruit halen, waardoor ik minstens twee maal zo sterk ben, vergeleken met twee maanden geleden. Daarnaast is er tevens werk dat ik eigenlijk geen arbeid durf te noemen, namelijk te paard een stel koeien naar een andere paddock te verplaatsen. Zo'n rit duurt makkelijk drie uur, en voor een ruiter zijn dan de mooiste drie uur van een dag! Zelfs onze nieuwste aanwinst binnen de Leconfield staff (William), die voor aankomst op Leconfield geen seconden op een paard had gezeten, fluisterde tijdens een dergelijke rit: "You can't call this work, right? I mean, this is heaven!".

cowboy cursus leconfield mareen freichmann Tim en Courtney Skerrett zijn de eigenaren van deze farm. Ik heb nog nooit zo veel geluk gehad zulke werkgevers te mogen hebben. Wat een prachtige mensen. Aardig, open, kalm, geduldig en onwijs grappig. Tim's kinderen zijn bijna allemaal reizigers, dus deze mensen zijn alles behalve wereld vreemd. Wanneer er geen school is, en zowel werknemers als werkgevers samen aan tafel zitten te dineren, rollen de conversaties betreffende politiek, wereld historie en huidige evenementen, samen met de home-made chocolate cake over tafel. Iedere dag leer ik meer over Australie, Natural Horsemanship, Moeder Natuur, en vooral mijzelf. Ik leer mezelf steeds beter kennen via deze paarden, de mensen... Confronterend, maar positief.

In the end, denk ik wel dat deze plek bepaalde mensen aantrekt en andere afstoot. There's no harm in that, maar daardoor kan ik niet garanderen dat deze plek voor iedereen is. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat ik zeer dankbaar ben dat ik hier terecht ben gekomen. Mijn tocht door Australie is nog maar net begonnen, maar het is nu al zo geweldig dat ik mij niet kan indenken ooit terug naar Nederland te gaan.

Je krijgt de groetjes van iedereen hier! Ik heb nog zo veel meer te vertellen, maar weinig tijd (as always). Hopelijk kan ik je snel weer mailen!"
Mailtje van Maureen Freichmann  

 

Nadat ik terug was uit Nieuw-Zeeland ben ik terug naar Australië gegaan voor de Jackeroo cursus. En ik moet zeggen dat het geweldig was ik had een hele leuke groep van 10 personen. Na de eerste dag waar we een behoorlijk groot bonefire hadden gemaakt, kregen we onze paarden toegewezen. Ik kreeg Billy; op het eerste gezicht een heel aardig paard. Na de lessen met het zadelen, haltern en het bit opdoen konden we gaan rijden. Toen ik mijn voet in de stijgbeugel had, besloot Billy zijn echte natuur te laten zien en beet mij in de rug. Ik heb hem dus gelijk een tik verkocht maar helaas mocht dat niet helpen. Probeerde hij mij niet te bijten dan probeerde hij het wel bij een ander paard....

leconfield australieDe paddocks (Australische weilanden) zijn enorm groot en erg heuvelachtig. Het is natuurlijk heel erg leuk om met je paard de heuvels op te gaan en weer naar beneden - als hij niet te veel tegenstribbelt. Verder hebben we leren musteren (veedrijven) wat niet makkelijk is. Koeien en schapen doen zelden wat jij wil en soms weigeren ze te lopen en zitten ze je maar een beetje dom aan te gapen.
We hebben ook de oren van kalfjes geknipt, oortags ingedaan en ze gecastereerd. De ballen gingen daarna op de BBQ en ik moet zeggen: het smaakte niet verkeerd, alleen wat aangebrand.

Bij de lammetjes hebben we ook hun oren geknipt en hun staart werd afgesneden. Een bloedige zaak maar het moet wel gebeuren. We hebben ze ook gecastreerd.
We hadden een hele grappige hond Boofie; een heel klein hondje maar echt een legende. Als je ziet hoe die tekeer gaat tegen de koeien en zefs tegen een stier (die toch een heel stuk grooter zijn dan hijzelf).

We hebben natuurlijk ook nog hekken moeten repareren. Helaas tijdens de luchpauze begon het keihard te gieten maar we moesten natuurlijk wel het werk afmaaken. Gelukkig hadden we een vuur kunnen maken dus om de beurt konden we ons opwarmen en wat drogen. We waren zo nat dat onze kleren begonnen te stomen!

Na een dag hard werken is er natuurlijk tijd voor ontspanning in Pinky's, dat is een verblijf voor de deelnemers waar ik een nieuw spel darten heb geleerd namelijk "executioner". Een heel leuk spel dat we bijna elke avond speelden samen met wat vrienden uit de buurt. Dat was altijd heel gezellig.

We hebben ook horsenmanship geleerd wat er op neer komt dat je je paard verschillende dingen kan laten doen met alleen een halter, zoals achteruit laten lopen, vooruitlaten lopen zonder aan de halter te trekken (wat nogal lastig was) en hoe je hem opzij laat stappen door hem in de ribben te porren en nog wat anderen dingen.

De laatste dag hebben we horsegames gespeeld met 2 teams. We speelden o. o. estafette-zaklopen met je paard. En natuurlijk met een bekertje water een rondje rijden en een speciaal spel voor de team captains. Ik en freddy (Zweed) moesten onze schoenen uit doen en op de grond gaan liggen. madat ze onze schoen hadden verstopt moetsen we die zsm weer vinden, naar de ander kant rennen, op onze paarden springen en als een gek terug racen. Ik verloor nipt maar uiteindelijk was het wel mijn team dat won. Het was jammer dat het zo snel voorbij was!
Richard Klein

 

 

 

Ultimate OZ Cowboy | Prijs en startdata | Reisverhalen